kidzDante heeft sinds kort weer een jaarabonnement op een tijdschrift; deze keer heeft hij gekozen voor Quest Junior. Hiervoor heeft hij een jaar lang "Wild van Freek" gelezen. Hij vindt het allemaal super interessant om te lezen en hij bewaard ook nog eens al zijn gelezen tijdschriften keurig. Er zijn natuurlijk nog een heleboel andere tijdschriften voor kids; hieronder deel ik er een aantal.

Voor peuters & kleuters

Bobo
Wie gaat er mee op avontuur met Bobo en zijn vrienden? Iedere vier weken lost deze grappige speurneus samen met de lezers een probleem op. De kinderen voeren teken- en knutselopdrachten uit, leren nieuwe letters, lossen puzzels op en doen zelfs al wat schrijfoefeningen. Ook staat er elke keer weer een leuk voorleesverhaal in Bobo. Zo leren kleuters ongemerkt over cijfers, letters, woorden, vormen en kleuren. Bobo bereidt kinderen in groep 1 en 2 voor op de grote stap naar groep 3.

Pippo
Pippo is een vrolijke en leerzaam maandblad voor dreumesen en peuters. De kleine avonturen van de hoofdrolspelers Pippo, Beertje Bruin, Muisje Meisje en natuurlijk Nijntje zullen heel herkenbaar zijn voor het kind. Elke maand komt een ander thema aan bod en op die manier vergroot het kind spelenderwijs zijn of haar woordenschat.

Pompoen
Pompoen is een leerzaam maandblad voor kleuters in groep 1 en 2. Dit blad stimuleert de nieuwsgierigheid van uw (klein)kind en prikkelt de creativiteit en fantasie. Er zitten eenvoudige strips in, een voorleesverhaal, weetjes over dieren en ook een grote zoekplaat. POMPOEN is een tijdschrift om te bewaren: het is gedrukt op stevig papier.

Rompompom
Speciaal voor kleuters heeft educatieve uitgeverij Zwijsen het tijdschrift Rompompom ontwikkeld. Dit leuke tijdschrift sluit volledig aan bij wat jouw kind leert in groep 1 en 2. De kans is groot dat jouw kleuter het geliefde popje Pompom ook al kent van school! In het tijdschrift staan leerzame en leuke spelletjes en verhaaltjes in met kleuren, cijfers en letters.

Voor kinderen vanaf groep 3

Donald Duck Junior
De Donald Duck Junior van Disney is het jonge broertje van de gewone Donald Duck. De Junior van verschijnt tweewekelijks en is speciaal voor de beginnende lezer. De teksten zijn kort, eenvoudig en zijn perfect voor kinderen die net zelfstandig leren lezen.

maan roos vis
Kinderen die in groep 3 zitten, leren hoe ze moeten lezen. Het educatieve tijdschrift maan roos vis helpt daarbij. Bijna alle scholen werken met de lesmethode Veilig leren lezen en daar maakt dit tijdschrift ook gebruik van. Er staan eenvoudige zinnen in zodat de kinderen dit tijdschrift helemaal zelf kunnen lezen. Maandelijks gevuld met puzzels, moppen, verhalen, posters, een spel, een leuke knutsel en/of een test.

Okki
Okki staat voor leren lezen, schrijven en rekenen, maar ook voor lachen, weten, maken en doen. Iedere vier weken gaan de lezers aan de slag met leuke woordopdrachten, verhalen en sommetjes. Daarnaast staat elk tijdschrift vol weetjes, knutsel- en tekenopdrachten, quizjes, moppen en heel veel puzzels. Okki is precies afgestemd op de lesstof en het (lees)niveau van kinderen in groep 3 en 4 en wordt aanbevolen door leerkrachten en AVI-auteurs.

Kidsweek
Met Kidsweek blijven kinderen op de hoogte van wat er speelt in Nederland, maar ook daarbuiten. Het nieuws is helder verwoord zodat een kind het niet alleen begrijpt maar er ook een mening over kan vormen. Er is wekelijks veel aandacht voor dieren en andere onderwerpen die kinderen belangrijk vinden, zoals natuur en milieu, maar ook sport en kinderboeken. Met moppen, weetjes, puzzels en prijsvragen.

Voor (aankomende) tieners

National Geographic Junior
Iedere vier weken kom je alles te weten over dieren, natuur, mensen en de mooiste en meest bijzondere plekken op aarde. Het tijdschrift staat vol met spannende reportages van onderzoekers, bijzondere dieren, spectaculaire natuurverschijnselen, bizarre records en wonderlijke weetjes. Ook super handig voor spreekbeurten en werkstukken op school! In National Geographic Junior (NGJ) vind je natuurlijk ook puzzels, moppen, grappige stripverhalen en prachtige fotografie.

ZoZitDat
In dit tijdschrift komen actuele vragen aan bod en worden onderwerpen behandeld die kinderen bezighouden, zoals sport, computers, techniek en luchtvaart. Ook is er uitgebreid aandacht voor de natuur. En bij het lezen van dit maandblad denk je steeds: aha! Zit dat zo? Zo zit dat!

Tina
Dit weekblad staat stampvol superstrips zoals Noortje en Suus en Sas. Nick en Simon komen ook regelmatig voorbij, en nog veel meer sterren. Er is wekelijks aandacht voor mode, make-up, jongens (alleen leuke!) en nog veel meer. Tina is er voor jou!

Meidenmagazine
Het tijdschrift Meidenmagazine is er voor meiden van 10 tot 15 jaar en staat elke 4 weken boordevol modetips, beautyweetjes, nieuws over celebs en popsterren, quizzen, een fotostrip, je horoscoop en natuurlijk leuke prijsvragen. Op de site van Meidenmagazine kun je een online dagboek bijhouden.

Meer informatie lees je hier: https://www.kinderbladen.nl/

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.