In samenwerking met Uitgeverij Snor wil ik jullie graag twee nieuwe titels presenteren: “Het Winter BBQ boek” en “Lievelingssprookjes”.

bbqHet Winter BBQ boek
Weer of geen weer, barbecueën kan altijd. Sterker nog, dat is juist extra leuk als het weer niet meteen voor de hand ligt. Eten bereid op een houtskoolvuurtje is immers veel lekkerder dan gewoon uit een pan. Dat bewijst Charlotte Fielmich, beter bekend als Madame Charlotte, wederom met haar nieuwe boek Het Winter BBQ-boek.
Winters BBQ-feestje met Madame Charlotte
Niet alleen in de zomer, maar ook in de herfst en winter steken steeds meer mensen hun barbecue aan. Juist dan is het gezellig om met z’n allen rondom een vuurtje te kokkerellen. In Het Winter BBQ-boek staan recepten als Bruschetta met paddenstoelen, Parelhoen met sinaasappelsalsa en bijgerechten als winterse koolsla van rode kool, pastinaak en wortel passeren de revue. Madame Charlotte maakt het boek compleet met winterdrankjes, stylingtips en winterse playlists. Zo zijn alle tips en trucs binnen handbereik voor een geslaagd winters BBQ-feestje.
Gourmand Cookbook Award

Een deel van deze recepten verscheen eerder in het boek On Fire!, waarvoor Madame Charlotte een Gourmand Cookbook Award voor het beste BBQ-boek ter wereld ophaalde in Yantai, China.

Over de makers

Charlotte Fielmich heeft eerder Koken op een Vuurtje en On Fire! geschreven. Ze runt een cateringbedrijf en restaurant aan de Sloterplas in Amsterdam en werkt als culinair redacteur en als foodstyliste. De foto’s zijn van Saskia Lelieveld uit Utrecht.

Titel: Het Winter BBQ-boek
Tekst: Charlotte Fielmich
Fotografie: Saskia Lelieveld
ISBN: 978-94-6314-027-0
Aantal pagina’s: 144
Formaat: 170 x 240 mm

Prijs: € 16,99

[bol_product_links block_id=”bol_57e964e7aa5fd_selected-products” products=”9200000059583167″ name=”BBQ” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Lievelingssprookjessprookjes

Blauwbaard, de Gelaarsde Kat, het Meisje met de zwavelstokjes. Sprookjes blijven tot de verbeelding spreken met verhalen over bedrog, liefde en de oorsprong van het roodborstje. Auteur Gerard Janssen bewerkte voor Uitgeverij Snor zijn lievelingssprookjes die gebundeld zijn in het boek Lievelingssprookjes. De prachtige illustraties zijn van Nelleke van Hoof.

Sprookjes

Lievelingssprookjes bevat acht verschillende sprookjes, zowel bekende als minder bekende: Blauwbaard, De gelaarsde kat, De prins en de onderwereld, Het jongetje dat de angst vond, Het meisje en de vogels, De nieuwe kleren van de keizer, Het meisje met de zwavelstokjes en Rafelkap. De oorspronkelijke verhalen zijn soms bijgeslepen om ze lieflijker te maken. Gerard Janssen: ‘‘Een beetje poëtisch, een beetje dromerig, een beetje raar, zoals sprookjes volgens mij horen te zijn.’’

Het boek Lievelingssprookjes is uitgevoerd met glitters en goudfolie op de omslag en heeft zelfs gouden accenten in het binnenwerk. Een sprookjesboek om de kinderen hun hele leven bij te bleven. Naar voorbeeld van een lievelingssprookjesboek van de uitgevers dat nergens meer te krijgen is.

Na het succes van Het Sprookjesboek van ISAK van Sandra Isaksson, is dit het tweede sprookjesboek in de Snor-serie.

Over de makers
Gerard schrijft voor Vrij Nederland, Uitgeverij Snor en Uitgeverij Nieuw Amsterdam. Verschillende door hem geschreven Snor-boeken zijn vertaald naar het Frans, Duits en Engels. Voor Lievelingssprookjes werkte Gerard samen met illustrator Nelleke van Hoof. Eerder deelden zij samen een atelier waar zij al speelden met het idee van het maken van een boek, wat na jarenlang nu werkelijkheid is geworden. Van Hoof

woont momenteel in Zweden en werkt onder andere als print designer voor H&M.

Titel: Lievelingssprookjes
Auteur: Gerard Janssen
Illustraties: Nelleke van Hoof
ISBN: 978-94-6314-024-9
Aantal pagina’s: 40
Formaat: 290 x 160 mm

Prijs: € 14,99

[bol_product_links block_id=”bol_57e966958fb1a_selected-products” products=”9200000059583413″ name=”sprookjes” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

WINNEN!
Wij mogen in samenwerking met Uitgeverij Snor 3x een Winters pakket weggeven (dan heb je het in ieder geval alvast in huis). In het pakket zitten bovenstaande twee boeken! Laat hieronder een reactie achter voorzien van je voor- en achternaam + een geldig mailadres. Deze actie is inmiddels afgelopen. De winnaars hebben een mailtje van ons ontvangen!

 

 

113 gedachten over “Twee nieuwe titels van Uitgeverij Snor!

 1. Wat een leuk idee.. bbqen in de winter!
  Geweldig voor mijn man en een superleuk boek voor mijn kleine meid ❤❤
  Worden ze samen heerlijk verrast!
  ..en mama met lekkere hapjes van de bbq ?

 2. Wat een leuke actie! Mijn man barbecuet nu al het hele jaar door, ook hartje winter staat hij het liefst zijn vlees te braaien boven de hete kolen. Hij zou dolblij zijn met een boek vol nieuwe recepten en inspiratie. En terwijl we dan wachten op het overheerlijke eten kan ik mooi mijn 2 zoontjes een sprookje voorlezen 🙂

 3. Wat een leuke boeken om de winter mee door te komen. Het sprookjesboek voor de kinderen, om voor te lezen tijdens een winteravond bbq! Ik heb er nu al zin in.

 4. Het ergste van afscheid van de zomer is dat de BBQ opgeruimd moet worden
  Wij zijn allemaal gek op BBQen, dus met dit winterpakket zal iedereen dolblij zijn

 5. Wat een leuk pakket! Wat een mooie boeken ‘ het BBQ winterboek kan ik mijn vriend een plezier mee doen, dat is een echte barbeque verslaafde die al jaren roept waarom zou ik alleen mogen barbecuen in de zomer? Weer of geen weer, een barbeque kan altijd vind hij! Het sprookjesboek lijkt mij prachtig! Als kind was ik gek op sprookjes en het lijkt mij geweldig om hier uit voor te kunnen lezen!

 6. Wat een super leuk pakket! Het winter barbeque boek zou ik mijn vriend heel blij maken, hij roept al jaren waarom zou ik alleen mogen barbequen in de zomer? Weer of geen weer, een barbeque kan altijd! Het sprookjesboek is iets waarvan ik het idee heb dat het prachtig boek is! Ik was vroeger als kind gek op sprookjes, zou graag voor willen lezen uit dit boek!

 7. Leuk, leuk leuk! BBQ-en in de winter, waarom niet inderdaad. Ben benieuwd. En was als kind dol op sprookjes, zou het nu graag overbrengen op mijn kinderen.

 8. Wat is dit een leuke actie!
  Zou het graag voor mijn dochter en kleinkinderen winnen. Ik lees ze veel voor en dat vinden ze fantastisch!
  Zo komen we gezellig de winter door, genieten voor de groten en de kleintjes!

 9. We hebben deze zomer nog geen tijd gehad om mijn nieuwe bbq aan te steken. Met dit boek kunnen we dat dan eindelijk deze winter gaan doen! Onze dochter zal de sprookjes dan ook graag aanhoren!

 10. Wow! Het boek lievelingssprookjes ziet er prachtig uit. Wat een mooie tekeningen (en wat een leuke sprookjes). Ik heb zelf al heel veel kinderboeken in de kast. Mijn moeder heeft alles (!) van vroeger voor mij bewaard. Toen ik alle kinderboeken van huis kreeg, kreeg ik de kast erbij. Want anders had ik ze nooit op kunnen bergen. Hoe graag ik ook dat tweede boek zou willen hebben, lijkt het mij beter om niet mee te doen en het mooie pakket aan iemand anders te gunnen. Succes allemaal!

 11. In de zomer veel te warm op het terras voor een BBQ. Deze winter doen we zeker mee met de trend. Enkele de gerechtjes nog opfrissen met dit handige boek.

 12. Een jaar geleden kreeg ik (en mijn man) het boekje Handboek voor opa’s en oma’s (uitgeverij snor), omdat onze zoon en zijn vriendin zo aan ons kenbaar wilde maken zwanger te zijn. Inmiddels hebben wij een schitterende kleinzoon gekregen. Van enkele collega’s kreeg ik toe het boekje “Wat zegt je” ook van Snor.
  Superleuke boekjes!! Nu kijk ik uit naar deze boeken van Snor, want met het boek Het Winter BBQ-boek kan ik een leuk etentje organiseren voor de ouders en met het boekje “Lievelingssprookjes” kan ik mijn kleinzoon eindeloos gaan voorlezen.

 13. OOh, heerlijk, wat een ontzettend leuk pakket. Daar word ik helemaal blij van! Sprookjes zijn echt heel spannend, vooral om voor te lezen. Dat is toch het ultieme voor een koude herfst of winteravond na een stevige maaltijd van de BBQ.

 14. Een heerlijk vooruitzicht om zowel voor ons als ouders als voor de kinderen een prachtig boek te kunnen winnen! We gaan er “dol-fijn” voor!

 15. wauw wat een super leuke winactie van Kiddowz , ik doe heel graag mee voor mijn kleinkinderen die gek zijn op sprookjes en ik op bqqen !

 16. ik vind het heerlijk om voor te lezen aan mijn zoontje en met de winterdagen wanneer het donker is, dan is het nog wat lekkerder om samen op de bank weg te kruipen met een mooi boek. En manlief kan dan nog lekker barbecuen in de winter. Dan heeft iedereen het naar zijn zin, wat wil een moeder nog meer.

 17. Met de kerst gaan wij altijd bbq-en en altijd op zoek naar nieuwe recepten en andere bereidingswijzes dus erg benieuwd naar deze boeken

 18. In de zomer bbq-en wij hoe dan ook elke week. Ook wanneer het iets minder weer is. In de winter doen we het maar een keer in de twee jaar. Ben benieuwd hoe de recepten in dit boek mij warm kunnen maken voor nog vaker een winter bbq.
  En daarna heerlijk bij een kampvuurtje een mooi sprookje voorlezen aan mijn kinderen. ik zie het al helemaal voor me!

 19. Onze weber heeft de zomer goed dienst gedaan, ik zou hem in de winter ook graag gebruiken. Ik kan zo’n mooi boek daar goed bij gebruiken! Altijd leuk om over lekker eten te lezen, de voorpret alleen al is vaak erg leuk!

 20. Wat een heerlijk vooruitzicht… op de bank zitten met deze twee boeken.
  Wordt ik direct enthousiast van! Een geweldig kinderboek vol nostalgische sprookjes en een boek over eten.
  Naast lezen één van de fijnste dingen in het leven als je het mij vraagt 😉

  Wie er ook wint, ik hang slingers op! Ik weet wel raad met dit pakket.

  Heel veel liefs,

  Anouk

 21. Hier doe ik graag aan mee! In de winter barbecuen is heel gewoon bij de familie van mijn man. Ik moest er in het begin aan wennen, maar vind het super leuk dat er het hele jaar door gebarbecued kan worden!

 22. Nou! Dat zit wel snor!
  Voor alle gezinsleden zit er dus een leuk boek bij.
  De kinderen de sprookjes, het barbecueboek voor de man en vrouw des huizes, al zal laatstgenoemde ook genieten van de sprookjes. Zij is dol op op prinsen op een wit paard ;-D

 23. doe graag mee , ben wel benieuwd naar het winter bbq boek, en een mooi sprookjesboek is ook mooi voor de kleinkinderen

 24. doe graag mee , ben wel benieuwd naar het winter bbq boek, en een mooi sprookjesboek is ook mooi voor de kleinkinderen

 25. leuk een winter bbq boek benieuwd wat daar allemaal in staat, een mooi sprookjesboek is altijd plezant voor de kleinkinderen

 26. Helemaal te gek om te winnen. Wij beginnen al in de lente met het aansteken van de bbq en gaan door tot laat in de herfst. Dit gaat hand in hand met wat leesvoer. Ook erg leuk om na het eten enkele sprookjes voor te lezen aan mijn nichtjes. Verder komen de sprookjes goed van pas voor mijn vriendin, zij staat immers voor de kleuterklas.
  Een hele leuke actie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.