De kans dat een basisschoolkind met overlijden in aanraking komt, is groter dan je misschien denkt. Doodgaan hoort bij het leven. Of het nu een (huis)dier of een mens, jong of oud, nabij of veraf betreft: een overlijden grijpt iedereen aan. De dood is misschien wel de enige zekerheid in ons leven, maar ook het grootste raadsel. De dood is een groot en belangrijk onderwerp.

Praten over de dood is geen vanzelfsprekendheid. De dood blijft voor veel mensen iets om bang voor te zijn, om zacht en in bedekte termen over te praten. Er bestaat een grote verlegenheid om met kinderen te praten over de dood als dat niet hoeft. Met als consequentie dat kinderen in onze samenleving nauwelijks vertrouwd raken met de dood. In het boek Voor altijd vrienden proberen de illustrator en auteur de dood een beetje grijpbaarder en begrijpelijker te maken.

Over ‘Voor altijd vrienden’

Bram en Aron zijn de beste vrienden. Hun vriendschap is voor altijd. Ze doen alles samen. Als Bram ziek wordt, probeert Aron hem zoveel mogelijk te helpen. En ze hebben ondanks alles een mooie tijd samen. Dan komt Bram te overlijden. En voelt Aron zich alleen. Ze zouden toch altijd vrienden blijven?

Een ontroerend verhaal over doodgaan, rouwen en troosten voor iedereen die een vriendje moet missen. Meer informatie vind je hier.

Gegevens over het boek

Auteur: Jeroen Hoogerwerf
Illustrator: Petra Heezen
ISBN 978 94 91740 69 5
Hardcover, 24 pagina’s
NUR 274
Prijs: € 14,95

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.