ROSE stories en Bongkar met Wongkar presenteren in samenwerking met Oxfam Novib het nieuwe kinderboek Waar is mijn noedelsoep?!? van het echtpaar Chee-Han en Reza Kartosen-Wong. Dit vrolijke prentenboek, met illustraties van Maria Koutamanis, gaat over Sam-Ming die tijdens zijn middagpauze ontdekt dat zijn noedelsoep is verdwenen!

Het boek, dat op 16 september verschijnt, is een mooie en belangrijke aanvulling op het huidige kinderboekenaanbod. “Wie op zoek is naar Nederlandstalige inderboeken die diversiteit en inclusie uitstralen, heeft het niet makkelijk. Het is voor jong en oud van belang om zichzelf terug te zien in boeken en andere vormen van media en cultuur”, aldus een van de auteurs.

Over het boek

Wanneer Sam-Ming op school zit, kijkt hij uit naar de middagpauze. Dan kan hij smullen van de superverrukkelijke noedelsoep die zijn ouders voor hem hebben gemaakt. Dat is zijn lievelingseten. Maar wanneer Sam-Ming zijn rugtas opent, schrikt hij: zijn noedelsoep is verdwenen! Waar o waar is zijn noedelsoep?!?

Waar is mijn noedelsoep?!? is een kleurrijk prentenboek dat kinderen vanaf 3 jaar kennis laat maken met eten uit verschillende culturen in Nederland.

Over de makers

Chee-Han Kartosen-Wong is een film editor en mediamaker. Ze edit tv-commercials voor internationale merken en tv-programma’s voor onder andere 24Kitchen. Daarnaast geeft ze gastcolleges over editing & diversiteit. Reza Kartosen-Wong was journalist/radiomaker, promoveerde in de communicatiewetenschap en is nu docent mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast schrijft hij een Wekelijkse column voor Het Parool.

Maria Koutamanis promoveerde in de communicatiewetenschap aan de UvA en is nu illustrator en ontwerper. Ze maakt illustraties en dessins voor verschillende producten, zoals textiel, kinderkleding en geboortekaartjes.

Prijs en verkrijgbaarheid

Uitgever: ROSE stories i.s.m. Oxfam Novib
ISBN: 9789082834390
NUR: 273 Prentenboeken < 6 jaar, 272 Kleuterboeken
Verschijning: Vanaf 16 september verkrijgbaar in de (online) boekhandel en via de webshop van ROSE stories en Oxfam Novib.
Verkoopprijs: €12,95 (excl. verzendkosten)

49 gedachten over ““Waar is mijn noedelsoep?!?” door Chee-Han en Reza Kartosen-Wong!

  1. Ik vind het leuk om kinderen kennis te laten maken met cultuurverschillen en hun cultuur gebruiken.
   Dus ik loot graag mee 🤞

 1. Leuk, ik de graag mee. Ik zou dit boek graag willen voorlezen aan mijn eigen jongens én aan de kinderen uit mijn multiculturele kleuterklas.

 2. Lijkt mij een zeer leuk boek. Diversiteit vanaf jeugdige leeftijd. Top idee.
  Ik loot erg graag mee voor dit boek.
  Ik lees graag voor uit dit boek aan de kids op school.

 3. Dit boek lijkt me geweldig en ik ben weet zeker dat Suusje en Sem zullen genieten van dit avontuur! Ik verheug me dit boek voor te kunnen gaan lezen en loot reuze graag mee!

 4. Dit lijkt me een heerlijk boek om met mijn kinderen te lezen 3n daarna door ons mooie multiculti stad te laten zwerven vanuit ons kinderzwerfboekstation Dordrecht leest…

 5. Wat is er leuker dan samen met je kind voor het slapen gaan een boekje te lezen! Deze zal zeker in de smaak vallen bij mijn kids

 6. Ik probeer onze zoontjes zoveel mogelijk eten uit de wereldkeuken te laten proeven, wraps, Chinees, loempia’s, hartige taarten etc,
  En als je dan vraag wat is je lievelingsboek eten, is het pannenkoeken…
  Ik zou het heel leuk vinden om dit boek aan de jongens voor te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.