Ik kan het iedereen aanraden: ga iets leuks doen met je kinderen! Het versterkt de band en het is heerlijk om zelf weer even, een klein beetje, kind te zijn. Iedere ervaring die je samen opdoet, brengt je dichter bij elkaar en zorgt voor mooie herinneringen.

Uit met korting of gratis?
Ben je op zoek naar een leuke activiteit? We geven je 15 tips voor een leuk dagje uit met korting of gewoon helemaal gratis!

 1. Naar de dierentuin. Wat is er nu leuker dan samen met je kleintje kijken naar olifanten of tijgers?
 2. Uitwaaien op het strand en zandkastelen bouwen.
 3. Picknicken in het park met een kleedje en een bal.
 4. Naar het bos. Takjes, blaadjes en kastanjes (in de herfst) verzamelen.
 5. Een dagje naar het zwembad. Samen plezier maken in het zwembad met een opblaaskrokodil of een bommetje maken in het water. Voor de kleintjes die niet kunnen zwemmen zijn zwembandjes verplicht.
 6. Ga op avontuur in een (indoor) speelparadijs, ook geschikt als activiteit in de winter of als het regent.
 7. Samen naar de bioscoop. Op een regenachtige ochtend of middag is het heerlijk een paar uurtjes door te brengen in de bioscoop. In de middag draaien er jeugdfilms.
 8. Bordspelletjes spelen met een lekkere beker warme chocolademelk.
 9. Klimbos. Ga klimmen en klauteren met je kinderen in de buitenlucht en vies worden met elkaar. Trek wat oude kleren aan of laat de wasmachine een keer extra draaien.
 10. Vliegeren. Zoek een mooi open veld op of ga naar het strand. Doe dit alleen als er veel wind staat, want anders is er weinig aan.
 11. Naar de markt. Ga samen appels en kaas kopen op de markt. Laat je kindje van alles proeven en leg uit hoe het gemaakt wordt, dat vinden ze prachtig.
 12. Bak samen koekjes. De ideale activiteit als het buiten regent. Daarna kun je ze samen uitdelen aan de buren of vriendjes en vriendinnetjes.
 13. De kinderboerderij. Wees zelf ook weer even kind – ga lammetjes en geitjes kijken en voer ze iets lekkers (mits toegestaan) of geef ze een aai over de bol. Je kleintje vindt het vast prachtig, misschien durft hij of zij zelf ook wel te aaien.
 14. Watergevecht. Als het buiten 30 graden is en de warmte begint naar het hoofd te stijgen, dan is een spelletje met water heerlijk verkoelend.
 15. Ga een stukje fietsen langs de weilanden en koeien. Onderweg kun je een spelletje doen “ik zie, ik zie, wat jij niet ziet”.

We hopen dat je met bovenstaande tips een geweldige dag beleeft met je kindje(s). Ontbreekt er volgens jou nog iets? Laat het ons weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.