Lekker een dagje er tussen uit of kamperen bij de boer? Ik heb Kristel van der Aa van Zoekdeboer.nl om tips gevraagd zij heeft voor ons 5 leuke tips onder elkaar gezet.

Beleefboerderij Bij Kato 

Een échte beleefboerderij in Sint-Oedenroede

In het Brabantse dorpje Sint-Oedenrode ligt beleefboerderij Bij Kato. En dat is niet zomaar een varkensboerderij, hier is echt van alles te doen! Van biggetjes knuffelen, bootcampen, brijvoer maken, boerderijtour, BBQ-en tot aan vergaderen. Hier beleef je het écht.

Wil je graag weten hoe het er op de varkensboerderij aan toe gaat? Bij Kato heeft van hun boerderij een complete beleefboerderij gemaakt. Doreen en Marcel vinden het belangrijk om het verhaal achter de varkensboerderij te vertellen. Als je hier een dag bent geweest ga je met veel kennis naar huis. De beleefboerderij is voor kinderen leuk maar óók zeker voor volwassenen!

Beleefboerderij Van ‘t Zandeind

Kamperen bij de boer, koeknuffelen en (h)eerlijk vlees kopen

In het Brabantse dorpje Riel ligt de kleinschalige sfeervolle beleefboerderij Van ’t Zandeind. Een mooi familiebedrijf waar je terecht kunt voor (h)eerlijke producten, een dagje uit en voor je vakantie. Van ’t Zandeind is een boerencamping met ruime plekken en elke plek heeft privé sanitair! Wil je op deze locatie blijven slapen en heb je geen eigen kampeermiddel? Geen probleem, want ze hebben ook sfeervolle pipowagens voor 4- en 6 personen.

Boerderij “Het Landschap”

Zoveel ruimte en lol in de buitenlucht!

In het Drentse dorpje Holsloot tussen en Emmen en Coevorden ligt de boerderij van Familie Brinks. Dit is niet zomaar een boerderij! Op de boerderij worden 100 melkkoeien op een biologische manier gehouden. Naast melkkoeien hebben ze ook nog zo’n 100 stuks jongvee. En nu komt de reden waarom jij echt een keer deze boerderij zou moeten bezoeken.

Bij Boerderij “Het Landschap” organiseren ze allerlei originele activiteiten zoals boerengolf, frisbeegolf, boerenlympics. Voor wie een dag in de schoenen van de boer wil staan is er een spoedworkshop boer of boerin. Ook de rondleiding is zeker de moeite waard om deze boerderij te bezoeken.

Kaasboerderij de Deelen

Op deze boerderij staat het boerderijleven beleven écht centraal!

In het hart van Friesland in het dorpje Tijnje ligt de prachtige kaasboerderij van Sietse en Hendrika. Kaasboerderij de Deelen. Samen met hun kinderen wonen ze op boerderij ‘De Deelen’. Sietse zorgt voor de boerderij en Hendrika heeft de focus op de kazen. Al sinds 1976 maken ze hier op ambachtelijke wijze kaas van de melk van hun eigen koeien. Deze kaasboerderij kun je ook een échte beleefboerderij noemen!

Alpaca en Falebella Ranch Rzadkiewa 

Heerlijk tussen de alpaca’s en Falabella paardjes

In het Zeeuwse dorpje Kerkwerve vind je de Alpaca en Falabella Ranch van Sandra. Een walhalla voor wie dol is op alpaca’s en paarden. Op deze Alpaca en Falabella Ranch ben je van harte welkom voor een Meet & Feed of een wandeling met alpaca’s. Ook een potje boerengolf tussen deze bijzondere dieren is hier mogelijk.

Voor nog meer boerderijtips breng je een bezoekje aan https://zoekdeboer.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.