Het blijft een spannend moment: het eerste hapje ei of pindakaas dat je aan je Mini geeft. Hoewel de meeste baby’s een allergische reactie bespaard blijft, kwam kersverse moeder Laurie terecht in een horrorscenario. Haar 6 maanden oude baby Viggo bleek allergisch voor ei en raakte in een anafylactische shock. Na een bloedstollende rit naar het ziekenhuis heeft Viggo het gelukkig overleefd. Om ouders een soortgelijke traumatische ervaring te besparen, richtten Laurie Lancee en Jozien Boersma Vini Mini op: gezonde, gemakkelijke en betrouwbare voedingssupplementen die bijdragen om bij baby’s een voedselallergie te voorkomen.

7% van alle baby’s in Nederland heeft een voedselallergie

Viggo is helaas niet de enige, momenteel heeft 7% van alle baby’s in Nederland een voedselallergie. Dit aantal is de afgelopen tien jaar verdubbeld en neemt steeds verder toe. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt echter dat een risico op een pinda- en ei-allergie verkleint door baby’s vroegtijdig en regelmatig pinda’s en ei te laten eten. Het is net zo belangrijk voor baby’s met aanleg voor een voedselallergie als voor baby’s die dit niet hebben. Daarom is het advies van het Voedingscentrum en consultatiebureau voor alle baby’s: geef pinda en ei vóór de leeftijd van 8 maanden. Voor baby’s met eczeem en/of allergische aanleg is dit extra belangrijk: geef deze groep pinda en ei vóór de leeftijd van 6 maanden.

Gezonde, gemakkelijke en betrouwbare voedingssupplementen

Voor veel ouders is het toevoegen van allergenen aan de voeding van hun baby een ingewikkeld en tijdrovend proces. Hier wil Vini Mini een oplossing bieden met hun gezonde, gemakkelijke en betrouwbare voedingssupplementen voor baby’s, die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek en richtlijnen van artsen. In 3 of 6 stappen, afhankelijk van de allergiegevoeligheid van de baby, wordt met ‘mijn eerste pinda in 3 of 6 stappen’ de hoeveelheid pinda rustig opgebouwd. De poeder uit zakjes of capsules zijn makkelijk te mengen met de eerste hapjes. Daarna is het belangrijk om wekelijks pinda te blijven geven. Hiervoor kan de ‘mijn eerste pinda Opvolgkit’ worden gebruikt.

Veel voedselallergieën kunnen worden voorkomen

Nadat uit eigen ervaring en onderzoek bleek dat veel voedselallergieën voorkomen kunnen worden, hebben Laurie en Jozien er hun missie van gemaakt om zoveel mogelijk Mini’s en hun ouders te helpen. ‘We bieden nu pinda-voedingssupplementen en ontwikkelen samen met universiteiten en medici voedingssupplementen voor andere allergenen. We streven naar een toekomst waarin alle Mini’s een onbezorgd en gezond leven hebben zonder voedselallergie!” aldus Laurie en Jozien.

Heb je interesse in de producten, kijk dan op vinimini.nl. Alle beschikbare producten zijn op deze site te bestellen.

One thought on “Vini Mini: Een toekomst zonder voedselallergie? Het is mogelijk!

  1. Jemig wat heftig! Gelukkig niet zelf meegemaakt maar je moet er niet aan denken. Wat een geweldig idee de vinimini.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.