wpid-20151021_102104.jpgSinds gisteren is de Jaarbeurs opnieuw het decor voor LEGO® World. Er reden de afgelopen tijd, 22 afgeladen vrachtwagens met LEGO stenen, modellen en materialen naar Utrecht, om er voor te zorgen dat op tijd de deuren open konden gaan! Gisteren was het zo ver, LEGO® World ging van start en wij waren erbij.

LEGO® World biedt oneindige mogelijkheden, om te bouwen, creëren, leren en spelen met ontelbare stenen en inspiratie uit het LEGO universum. Dat werd meteen duidelijk toen we de eerste hal binnenkwamen. Nieuwsgierig als we zijn, hebben we namelijk eerst een rondje gelopen, om eens goed te bekijken wat er allemaal te doen was.

wpid-20151021_102228.jpgOveral waar je kijkt, zie je mooie bouwwerken van LEGO en DUPLO. Van basketballers tot dieren en zelfs ons koningspaar stond ons op te wachten. Wat ontzettend knap van de bouwers. Ikzelf, zou er geen geduld voor op kunnen brengen in ieder geval. Gaaf om te zien, dat er zoveel meer gemaakt kan worden van LEGO en DUPLO, dan alleen huisjes en torens, die ik vroeger zelf altijd bouwde.

Omdat we vroeg waren opgestaan, hebben we na ons kijk-rondje, de catering bezocht. Heerlijk om er zo vroeg bij te zijn, want alles is dan nog lekker warm en het is nog erg rustig. We waren niet de enigen met dit idee, maar de grootste drukte kwam later pas. Je kunt op een aanzienlijk aantal plekken, wat te eten en te drinken nuttigen (naast de terrassen, zijn er ook speciale picknickplaatsen). Wat ik een heel goed initiatief vind, is dat je zelf je boterham en wat te drinken mee mag nemen, zodat je niet gebonden bent aan het assortiment op de beurs. Eerlijk is eerlijk, iets eten en/of drinken op een beurs, is altijd een aanslag op je portemonnee! Plus: ik merkte dat na 14 uur, er al een heleboel op (of niet aangevuld was). Neemt niet weg, dat wij heerlijk hebben gesmuld van een saucijzenbroodje!
floorplan legoworld

Met een volle buik, goede moed én de plattegrond in onze hand, gingen we uiteindelijk richting LEGO® Star wars. Hiervoor hebben ze een grote ruimte ingericht, die voorzien is van gave lichteffecten, echte Star Wars muziek en heel veel mooie (zelfs bewegende) bouwwerken.

Vervolgens zijn we naar de stand van SOS Kinderdorpen gegaan. Kinderen konden daar hun eigen huis bouwen van LEGO én ook grabbelen naar het gouden LEGO steentje. Aan het einde van de dag werd het mooiste huis uitgekozen en de winnaar daarvan, krijgt per post een mooi LEGO pakket opgestuurd. De kinderen die het gouden LEGO steentje uit de grabbelton wisten te halen, kregen direct een mooie pakket van LEGO mee.

sosKinderen zonder ouders of veilig thuis krijgen een nieuw thuis in een SOS kinderdorp. Hier groeien deze kinderen op in een SOS familie met broertjes en zusjes en een liefdevolle SOS moeder, totdat zij op eigen benen kunnen staan

Op naar ons volgende doel: LEGO® Ninjago! Helaas was het op dat moment erg druk, dus heeft mijn zoon niet kunnen leren hoe hij de coolste Ninja moves moet maken. Ook op een later moment, was de wachtrij erg lang en zagen we er uiteindelijk vanaf om hier aan deel te nemen. Wel heeft hij van een afstandje het geheel goed kunnen bekijken.

wpid-20151021_111841.jpgTijd voor de stormbaan/glijbaan dus! Hier hebben ze er overigens meerdere van, in de verschillende hallen. Fanatiek als hij is, schoot hij erover heen, om vervolgens aan het einde met een rood hoofd er weer uit te komen. Nog maar een keertje dan…! En wij? Wij namen plaats op één van de grote zitzakken die her en der verspreid lagen. Zat heerlijk, alleen eruit komen, als je 26 weken in verwachting bent,is niet zo heel erg makkelijk kan ik je vertellen.

Na nog wat consumpties, gingen we weer door, naar LEGO® Friends. Hier zijn we niet zo lang gebleven, want volgens mijn zoon is dat “écht voor meisjes” (stel je voor dat iemand je ziet, haha). Dus, moest we ineens hollendwpid-20151021_113009.jpg naar de “regendouche”. Met een poncho aan, loop je tussen allemaal piepkleine LEGO steentjes door. Ik kan je vertellen, dit maakt zo’n lawaai, dat het vanaf een afstandje lijkt alsof het echt water is. En die steentjes, die kom je aan het einde van de dag echt overal tegen (zelfs in je schoenen en je onderbroek!

wpid-20151021_115206.jpgTijd voor een frisse neus! Buiten konden we de toren bekijken, die ze nog aan het bouwen zijn. Voor de viering van de 15de editie van LEGO World®, zijn ze sinds maandag 19 oktober aan de slag gegaan met bouwen, om het wereldrecord te verbreken. Voor elke meter die wordt gebouwd, doneert de LEGO® Groep aan SOS Kinderdorpen. Kinderen van alle leeftijden kunnen langskomen om hun steentje bijdragen aan de bouw van deze enorme toren. Er is binnen een speciaal stuk van de hal ingericht hiervoor! Wij hebben geholpen, komen jullie ook helpen?

wpid-20151021_122241.jpgOm weer op te warmen (zo warm was het buiten namelijk niet) zijn we nog even gaan vissen bij DUPLO. Een hele bak met steentjes, met daartussen visjes…en geloof me, ze waren niet zo goed te zien, dus we moesten echt ons best doen. Gelukkig zat er een magneetje aan de visjes en aan de hengel, uiteindelijk hadden we dus toch nog een behoorlijke vangst!

De ontzettend grote Intertoys-winkel zijn we maar heel kort in geweest. Wat een enorme drukte, ik werd er gewoon duizelig van. Er was een speciale beurskorting van toepassing, dus iedereen kwam daar op af.

wpid-20151021_114956.jpgAangezien iedereen toch in de rij stond bij de kassa, konden wij mooi eventjes een spelletje spelen bij LEGO® Dimensions. Ik ben niet zo’n fanatieke gamer, maar vriendlief en zoonlief, vinden het wel leuk om samen een potje te spelen. Ze zijn allebei erg fanatiek, dus de tongetjes zaten tussen de tanden en de nodige boze blikken, werden onderling uitgewisseld.

Nog eventjes op bezoek bij Darth Vader, een laatste bliwpid-img-20151022-wa0011.jpgk op de mooie bouwwerken die er stonden…en toen was het toch echt tijd om naar huis te gaan!

Wat ik trouwens wel handig vind, is dat er op meerdere plekken “Kindje Kwijt” plaatsen zijn. Aparte hokjes, waar kindjes zich kunnen melden, als ze onverhoopt toch hun ouders/grootouders/begeleiders kwijt zijn. Jammer genoeg, kwam dit wel heel erg vaak voor. De hele dag hoorde ik overal waar ik liep, via het omroepsysteem dat er weer een kindje gevonden was. Mijn zoon had gisteren keurig een briefje in zijn broekzak met daarop onze nummers en zijn naam, zoals ik altijd doe als we ergens heen gaan waar het druk is.

wpid-img-20151022-wa0000.jpgAan alles komt helaas een eind, dus ook aan deze leuke dag! We hebben ons prima vermaakt. Er is genoeg te zien én vooral te doen (in dit verslag heb je nog lang niet alles kunnen lezen) op LEGO® World, dus ik raad het zeker aan om een bezoekje te brengen. Dit kan nog t/m 27 oktober 2015! Tickets bestel je hier. Laten jullie even weten hoe het was?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.