Aankomende zomer strijken de enorme bewegende insecten van Big Insects neer in de tuinen van Paleis Soestdijk. Deze unieke en educatieve expositie inclusief theatershow is dit jaar voor het eerst zo groots in Nederland te zien. Paleis Soestdijk is hier als een van de SDG huizen, met diverse duurzaamheidsdoelen om van de wereld een groenere plaats te maken, een perfect passende locatie voor en bovenal een plek die elke generatie aanspreekt.

Van 14 juli tot en met 22 augustus 2021 staat het prachtige park van Paleis Soestdijk in het teken van Big Insects. Onder leiding van Miro en Kreek, een mier en een krekel, gaan bezoekers op interactieve ontdekkingstocht door de insectenwereld. Onderweg maken zij kennis met tientallen metershoge bewegende insecten die geluid maken, waarbij het lijkt alsof ze zelf net zo groot zijn als deze gevarieerde beestjes. 

Met behulp van een fototentoonstelling met macrofotografie van insecten van fotograaf Marit van Ekelenburg, een theatershow voor kinderen geproduceerd door Van Hoorne Entertainment, een levensgroot insectenhotel en een educatieve doe-tocht leren kinderen (én volwassenen) hier meer over de invloed van de mens op het leven van insecten – en andersom. 

Paleis Soestdijk is als SDG House perfecte match

De locatie van de expositie is voor alle generaties een feest van herkenning: voor de jongste kinderen als het huis van Sinterklaas en voor ouders en grootouders als de voormalige woning van Prinses Juliana en Prins Bernhard. Naast het feit dat Paleis Soestdijk al een bezienswaardigheid van zichzelf is, is het als een van de SDG Houses (Sustainable Development Goals) ook nog eens de ideale match voor een avontuurlijke expositie met groen karakter zoals deze. 

Een SDG House streeft namelijk zeventien doelen (SDG’s) na op het gebied van duurzame ontwikkeling om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Met name doel 15 “Leven op het land” gaat hand in hand met de bedoeling van Big Insects: het stimuleren van biodiversiteit en de kennis ervan. Door kinderen vanaf jonge leeftijd al in aanraking te laten komen met de insectenwereld om hen heen bouw je aan meer bewustzijn voor een betere wereld, nu en in de toekomst.

Groene impact maken op kinderen op leuke wijze

Levensherinneringen creëren voor kinderen met behulp van leerzame verhalen op een originele plek staat centraal bij alles wat wij doen, zo ook bij Big Insects”, vertelt initiatiefnemer Tim Lammers. Big Insects is een initiatief van zijn bedrijf Kibeco (kinder beleving concepts). Wat ooit begon als een droom om meer impact te maken voor kinderen in de regio Twente is inmiddels uitgegroeid tot diverse landelijke projecten, waaronder deze grote expositie met theatershow. Big Insects wordt dit jaar geëxploiteerd door VDVZ Productions, het bedrijf van ondernemers Niek van der Vechte en Sanne van Zijst. Zij doen er alles aan om de beleving van de bezoekers te optimaliseren, zodat ze met meer bewustzijn van al dat leeft om hen heen naar huis gaan.

Over Big Insects

Big Insects is een initiatief van Kibeco in samenwerking met VDVZ Productions en Paleis Soestdijk. Kibeco staat garant voor het creëren van levenslange herinneringen met een educatieve boodschap voor kinderen. VDVZ productions is het bedrijf van Niek van der Vechte en Sanne van Zijst, exploitanten van onder andere Big Insects. Zij gaan geen uitdaging uit de weg om de beleving van bezoekers te optimaliseren, de opdrachtgever te ontzorgen en de mooiste events te organiseren. Paleis Soestdijk is aangewezen als SDG huis en is daardoor de perfecte partner voor deze groene expositie op het gebied van biodiversiteit.

Over Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk staat aan de start van een nieuwe fase in haar ruim 350-jarig bestaan. Het landgoed wordt de komende jaren grondig gerenoveerd en gerestaureerd en klaargemaakt voor een nieuwe bestemming. In 2024 opent het nieuwe 

Paleis Soestdijk | Made By Holland: een inspirerend platform, podium en landingsplek voor innovatief en ondernemend Nederland. Met tijdelijke tentoonstellingen, lezingen, congressen en een rijk educatief aanbod worden hier straks dé Nederlandse oplossingen voor wereldwijde uitdagingen gepresenteerd aan het grote publiek. 

Beeld: Big Insects

One thought on “Giga insecten-expositie komt naar de tuinen van Paleis Soestdijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.