02022_STNL_Disney_Bears_Poster-700x1000mm_MaS_v7_HRDisneynature’s nieuwste film “Bears” is een adembenemende verfilming van een jaar uit het leven van een berenfamilie, waarin twee jonge beertjes de belangrijkste levenslessen leren. Hun reis door het imposante Alaska begint als de winter ten einde loopt en de beren de eerste stappen zetten. De wereld buiten is spannend, maar ook gevaarlijk. De lente maakt al snel plaats voor de zomer en de bruine beren moeten hard aan het werk om eten te vinden. Ze doen zich tegoed aan de overvloedige zalmtrek, maar tegelijkertijd moeten ze altijd op hun hoede zijn voor rivaliserende mannetjes en roofdieren, waaronder een wolf die nooit ver uit de buurt is.

Na het succes van Chimapanzee weet Disneynature’s regisseur Allastair Fothergill ditmaal op unieke wijze de typische berenmanieren vast te leggen. Berespannend, ontroerend, grappig en vol wijze lessen. Het verhaal wordt verteld door Thomas Acda die voor “Bears” ook een special nummer geschreven en gezongen heeft met Jelka van Houten.

“Bears” is geregisseerd door Alastair Fothergill (“Earth”, “African Cats” en “Chimpanzee”) en Keith Scholey (“African Cats”), en ingesproken door Thomas Acda ‘’Bears” draait vanaf 22 april in de Nederlandse bioscopen.

Disneynature's BEARSEen adembenemende verfilming van een berespannend verhaal dat zich afspeelt in het imposante Alaska. Disneynature’s “Bears” volgt een berenfamilie waarvan de twee jonge welpjes continue verzeild raken in spannende of komische situaties en zodoende belangrijke levenslessen leren.Verteld door Thomas Acda en vanaf 22 april in de bioscoop te zien.

* “Bears” is de vijfde bioscoopfilm voor Disneynature, het eerste nieuwe filmlabel uit de stal van The Walt Disney Studios in ruim zestig jaar. Het label is opgericht in april 2008 om de beste natuurfilmmakers uit de wereld bijeen te brengen. Aan deze elite de taak om uiteenlopende onderwerpen en verhalen over wilde dieren vast te leggen.
* De eerste vier films die onder het Disneynature label zijn uitgebracht —“Earth”, “Oceans”, “African Cats” en “Chimpanzee”— behoren alle vier tot de top vijf van best bezochte (lange) natuurfilms aller tijden.
* Walt Disney was een pionier op het gebied van wilddocumentaires, en heeft tussen 1948 en 1960 dertien True Life Adventure films gemaakt, waaronder “Seal Island” (1948), “Beaver Valley” (1950), “The Living Desert” (1953) en “Jungle Cat” (1958). De films zijn bekroond met acht Academy Awards®.

OVER DISNEYNATURE:
Disneynature is in april 2008 opgericht. Disneynature brengt ’s werelds beste natuurfilmmakers bij elkaar om een verscheidenheid aan verhalen over wilde dieren naar het grote scherm te brengen en bioscoopbezoekers overal ter wereld te betrekken, te inspireren en te informeren. Walt Disney was een pionier op het gebied van natuurfilms over wilde dieren, en heeft tussen 1948 en 1960 dertien True-Life Adventure films gemaakt, waarvoor hij acht Academy Awards® in ontvangst mocht nemen. De eerste vier Disneynature films, “Earth”, “Oceans”, “African Cats” en “Chimpanzee” staan alle vier in de top vijf van best bezochte natuurfilms tot nu toe. Het openingsweekend van “Chimpanzee” brak zelfs alle records voor het genre. Disney’s toewijding aan natuurbehoud is een belangrijke pijler van het label. Door Disneynature films kan het publiek helpen een verschil te maken. Disneynature heeft een deel van de opbrengst van het bezoekersaantal in het openingsweekend van alle vier de films via het Disney Worldwide Conservation Fund gedoneerd. Met dit geld zijn drie miljoen bomen geplant in het Atlantisch Woud in Brazilië, is er voor gezorgd dat ruim 16 duizend hectare zee bij de Bahamas nu beschermd gebied is, zijn 26 duizend hectare savanne in Kenia env
50 duizend hectare leefgebied voor wilde chimpansees beschermd, en zijn 60,000 scholieren onderwezen over behoud van en de zorg voor chimpansees.

WINNEN!Disneynature's BEARS
Wij mogen 2 bioscoopkaartjes weggeven aan 1 van onze lezers. Laat hieronder een reactie achter voorzien van je voor- en achternaam en vertel ons meteen eventjes wie jij meeneemt, als je wint!

Deze actie is inmiddels afgelopen!

21 thoughts on “Disneynature’s nieuwste film “Bears”

  1. Ik zou met mijn dochter gaan omdat zei het leuk
    vind om naar de bioscoop te gaan. dan doen we altijd met haar verjaardag en ze gek is op dieren

  2. met mijn buurmeisje! we proberen eens in de zoveel tijd naar de bioscoop te gaan en dit lijkt me precies wat voor haar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.