Een drukke dag met allemaal leuke dingen. Vooral auto dingen eigenlijk. Als een echte boys-mom past dit helemaal bij ons gezin.

Louwman museum
Wij begonnen onze dag in het Louwman museum in Den Haag. Een museum waar in 1934 de basis is gestart, met het verzamelen van auto’s door de familie Louwman. Dit gebeurde door 2 generaties van de familie. Nu staat het museum vol met 250 antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de verzameling als één van de mooiste ter wereld

De mannen zowel groot als klein keken de ogen uit. Ze zijn dan ook echte auto liefhebbers, maar als enige vrouw van het stel vond ik het ook interessant. Je maakt een reis terug in de tijd als het gaat om auto’s. Je ziet hoeveel auto’s veranderd zijn door de jaren heen. Elke auto heeft zijn eigen verhaal en levert zijn eigen bijdrage aan de geschiedenis. Ook in het Louwman museum waren ze voor deze dag, een beetje in de Cars3 stemming. De kinderen kregen een blaadje mee, waar verschillende auto personages op stonden. Deze auto’s konden ze vervolgens zoeken in het museum, dat maakte het allemaal nog leuker. Vooral het enthousiasme als er weer eentje gevonden was!

Tijdens de zomervakantie van 7 juli tot en met 27 augustus is er een extra expositie te zien in het museum. Het museum toont zestien McLaren’s uit de periode 1971 tot en met 2016 en geeft een fraai overzicht van raceauto’s en high-performance sportscars van de roemruchte Britse fabrikant.

De film
Hoe bijzonder is het om naar een voorpremière te mogen van de nieuwe Cars film. Vooral Fynn is een Cars fan en kon niet wachten tot we naar de bioscoop gingen, om de film te gaan zien. De eerste 2 films hebben we regelmatig gekeken, leuk om nu het vervolg op deze bijzondere dag in de bioscoop te gaan zien.

Na een lekkere lunch in het museum werden we opgehaald door een bus, welke ons naar de bioscoop bracht. Eenmaal in het Pathé aangekomen werden we voorzien van wat te drinken en popcorn. De kinderen kregen een kidsbox met popcorn, drinken en wat snoepjes.

Maar waar gaat de film nou eigenlijk over?
De tijden veranderen en er is een nieuwe generatie van snelle racers opgestaan. Ze zijn razend snel en maken gebruik van de nieuwste technieken.  Lightning Mc Queen neemt het in deze film op tegen Jackson Storm. Een racer van het nieuwe tijdperk, die gauw de plek van Mc Queen inneemt. In de film is Mc Queen al 40 jaar oud, een hele uitdaging om de jonge Storm voor te blijven tijdens de race. Mc Queen is is na een groot ongeluk gedwongen om de sport te verlaten, maar hij geeft niet op. Met hulp van een enthousiaste jonge race technicus, Cruz Ramirez gaat hij hard aan de slag om te laten zien dat hij nog niet afgeschreven is en dat ook hij nog kan racen en winnen. Ze gaan terug naar waar hij ooit is begonnen met racen en hij leert hier een paar onverwachte bewegingen. Ze hebben maar 1 doel en dat is bewijzen dat hij inderdaad nog kan racen en winnen in de grootste Piston Cup ooit.

Wat vonden wij van de film?
Wij vonden de film erg leuk en zijn er erg enthousiast over. De film duurde 109 minuten en dit was voor mijn kinderen goed vol te houden. Ze keken de oogjes uit, en vonden het fantastisch. Fynn van 4 vond er een paar spannende stukjes in zitten en kroop dan gezellig even op schoot, maar bleef wel kijken.

Ook wij als ouders hebben genoten van deze superleuke film. Het verhaal is leuk en helemaal in de tijd van nu met de nieuwe technologie. Het einde verklappen we niet, maar het is zeker erg verrassend!

Hou je net als onze kinderen ook zo van Cars? Ga de film dan zeker bekijken, het is de moeite waard!

Het vervolg op Cars 1 en Cars 2 draait vanaf 12 juli in de Nederlandse bioscopen en zal ,zo voorspellen wij , net zo succesvol worden als de eerdere delen.

Deze dag was erg leuk en goed georganiseerd en het ontbrak ons aan helemaal niets. Het was een super dag zo eerst in het museum, de lunch en de film. Wij hebben genoten van deze hele dag en zijn dan ook blij dat wij namens KiDDoWz hier naar toe mochten, dank je wel!

/Xenia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.