Van Fontaine Uitgevers kreeg ik het prachtige boek ‘ Krokodil of Alligator – het grote boek van kleine verschillen’ opgestuurd. Een geweldig boek voor weetjesvreters zoals mijn dochter en ik. Wij houden er van om te weten waarom iets gebeurt, waarom iets zo is.  Dit boek geeft antwoord op al die vragen. Want wat is het verschil tussen een Krokodil en een Alligator en waarom dan wel?

De inhoud
Het boek is in gedeeld in verschillende onderwerpen. Zo worden er vergelijkingen gemaakt tussen dieren, verschillende soorten voedsel, geografische onderwerpen, mode, het menselijk lichaam en de stad. Van die verschillende onderwerpen worden ongeveer 10 vergelijkingen gemaakt. Zo leer je wat het verschil is tussen noedels en pasta, maar ook wat het verschil is tussen een boulevard en een avenue.

Wat heb je in je handen?
Het boek is gedrukt op net iets dikker papier en heeft een matte afwerking. Het formaat is net iets kleiner dan een A4 en boek bevat 127 pagina’s. De kleuren zijn zacht, geen schreeuwende bladzijdes. Het geheel lees erg prettig en ligt goed in de hand. Voor de jongere weetjesvreters is het misschien een beetje zwaar, maar niet hinderlijk.

Auteur en Illustrator
Het boek is vervaardigd door Emma Strack en Guillaume Plantevin. Twee multitalenten die samen dit pareltje hebben gemaakt. Emma Strack is niet alleen schrijver, maar ook een wetenschapsjournalist die mensen graag helpt bij hun weetjeshonger. Guillaume Plantevin is een creatief talent. Hij draait zijn hand niet om voor verschillende technieken en mogelijkheden. Dit alles doet hij ook nog eens tweehandig!

Krokodil of Alligator | Emma Strack & Guillaume Plantevin | ISBN: 978 90 5956 731 3 | Fontaine uitgeverij | Leeftijd: voor een ieder die nieuwsgierig is (5+)

Krokodil of Alligator is voor €15,95 te koop bij Bol.com

/Annemarel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.