Ik kreeg de mogelijkheid om met Roos en Pim (liefhebbers 2.0) alvast de nieuwe film van Brandweerman Sam te kijken! Het druilerige weer van afgelopen week was daar natuurlijk het perfecte moment voor!

Ufo’s in Piekepolder
Er gebeuren vreemde dingen in Piekepolder. Nadat er een UFO is gespot gaan alle Piekepoldernaars op zoek naar dit onbekende verschijnsel. Als dan ook nog TV-ster Douglas, presentator van Alienjacht, in het dorpje verschijnt, komt iedereen in buitenaardse sferen.

Brandweerman Sam doet zijn best om alles rustig te houden, maar dit gaat moeizaam want natuurlijk werken Norbert en zijn vrienden zich weer in de nesten.
De gebeurtenissen worden steeds vreemder en gevaarlijker, maar dan doen Brandweerman Sam én Norbert een ontdekking die het ‘alienverhaal’ in een ander licht zet.

Wat vonden wij?
De kinderen waren allebei razend enthousiast, maar op sommige momenten vonden ze het toch ook wel wat spannend. Omdat UFO’s natuurlijk het beste ‘s nachts gespot kunnen worden, speelt een groot deel van de film zich af in het donker en laat mijn kinderen daar nou net niet van houden. Ondanks de nachtelijke scenes is het beeld helder en duidelijk. De figuren zijn, zoals in alle Brandweerman Sam films en series natuurgetrouw neergezet en zeer herkenbaar voor de kijkertjes. Hierdoor verplaatsen ze zich makkelijk in met name de kinderen van Piekepolder.

Leuk aan de film is dat er oude en nieuwe gezichten in Piekepolder komen. Ook zijn er nieuwe snufjes in de brandweerkazerne. Voor mijn kinderen (2 en 5 jaar) zijn buitenaardse wezens wel iets wat ver van hun bed ligt. Het zegt ze niet zoveel, waardoor ze erg in het onderwerp moesten komen: “Wat is het mam? Waarom maken ze zich zo druk?”. Maar door de verhaallijn kwamen ze al snel in het verhaal en bekeken ze het onderwerp ‘aliens’ heel anders dan dat wij dat als volwassenen doen.

Maar alles bij elkaar was het een superleuke film waar je als volwassene ook benieuwd bent naar de ontknoping.

Duur: 60 minuten | Geschikt voor alle leeftijden | Vanaf 26 juli in de bioscoop

/Annemarel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.