wpid-img-20141001-wa0013.jpgOp zondagochtend 28 september jl. vond de feestelijke Nederlandse familiepremière plaats van DE BOXTROLLEN in Pathé Tuschinski te Amsterdam. Via de wpid-img-20141001-wa0004.jpgrode loper betraden wij het theater, wat voor mij de eerste keer was, dus extra bijzonder. Eenmaal binnen kwamen wij meteen twee bijzondere verschijningen tegen. Dit kon niet anders, dit waren de echte boxtrollen! Voorafgaand aan de film werd de stemmencast persoonlijk voorgesteld: Roman Derwig (Eitjes), Jacob Derwig (Sijbrand Troepzooi), Kim van Kooten (Barones Schaeven-Haghe), Hanna Obbeek (Winnie), Derek de Lint (Baron Schaeven-Haghe), Frank Lammers (Archibald Petronella Hebbesma en Madame Frou Frou), Horace Cohen (Meneer Penarie), Ruben van der Meer (Meneer Troela) en Roué Verveer (Meneer Reuzel). Er werd een kort interview gehouden, zodat je een beetje een indruk kreeg, van wie er nou achter welke stem zat.

Aan het begin van de film werd meteen duidelijk dat het om een spannend verhaal ging. DE BOXTROLLEN zijn lieve wezens die onder de grond leven. Iedere nacht gaan ze de stad in op zoek naar materialen, die ze kunnen gebruiken om onder de grond hun eigen magische wereld te bouwen! DE BOXTROLLEN adopteren op bijzondere wijze een baby uit de stad. Eitjes groeit bij hen op en leeft ook onder de grond. Met het adopteren van deze baby worden DE BOXTROLLEN als grote bedreiging gezien voor de mensen. Zij hebben geen idee dat DE BOXTROLLEN geen kwade bedoelingen hebben. DE BOXTROLLEN worden bedreigd en blijven met steeds minder over. Eitjes komt erachter dat hij anders is. Hij is geen echte BOXTROL. Daarom besluit hij op zoek te gaan naar hulp, boven de grond. Zijn hulp vind hij bij Winnie, een meisje uit de stad. Samen brengen ze de twee werelden steeds dichter bij elkaar.

wpid-img-20141001-wa0008.jpgWe zijn ook nog eens erg verwend met een leuke goodiebag en lekkere hapjes. Een geslaagde eerste première dacht ik zo…de volgende keer dat deze kans zich voordoet, laat ik hem zeker niet schieten! De sfeer is gewoon heel erg anders in vergelijk met een “gewoon” bezoekje aan de bioscoop.

Het nieuwe originele nummer van de Belgische singer-songwriter Milow, ‘Tomorrow The Sun May Go’, dat speciaal is opgenomen voor de release van de nieuwe familiefilm DE BOXTROLLEN, is nu te beluisteren via Spotify, te koop via iTunes en de videoclip is te bekijken via Youtube.
‘Tomorrow The Sun May Go’ zal vanaf woensdag a.s. te horen zijn in de Nederlandse bioscopen tijdens de aftiteling van DE BOXTROLLEN in de Nederlands gesproken versie en in de ondertitelde originele versie.

box1Meer informatie over DE BOXTROLLEN vind je op de website of Facebookpagina!

DE BOXTROLLEN is een stapeldol, spannend én ontroerend avontuur, over échte vriendschap! (6+)

/Mirjam

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.