Gisteren mocht ik weer meevaren op de blogboot van Marguerita. Natuurlijk zorgde Startboard Boats weer voor de boot en de nodige versnaperingen, wat natuurlijk altijd fijn is als je deelneemt aan een boottocht Amsterdam! Het thema van gisteren was Lekker Leven en natuurlijk vertel ik er weer van alles over!

Samen met Peggy (peggykegel.nl) en Kirsten (mamagisch.nl)

Faiafood: gemak in de keuken

In keukens over de hele wereld vormen uien, knoflook en gember de essentiële ingrediënten voor bijna elk gerecht. Ook in Nederland en België is er een groeiende vraag naar meer gemak bij het gebruik van deze smaakmakers. Vier bekende producenten (Biesheuvel Knoflook, Roussel Onions, Sawari Fresh (gember) en Waterman Onions) van deze fundamentele gewassen hebben hun krachten gebundeld onder de naam Faiafood om gesneden, gehakte, gepureerde en geperste producten aan te bieden. Deze blokjes, schijfjes, purees en shots zijn afkomstig uit de reststromen van de verse teelt. Faiafood stelt professionele maaltijdverstrekkers in staat om tijd te besparen en hygiënisch te werken. Met deze producten kan het pure product direct worden gebruikt voor koken, bakken, roosteren of als smaakmaker in zowel warme als koude gerechten, zonder handmatige verwerking.

Lokale producenten met een duurzaam oogmerk

Lokale producenten telen op hun eigen land Nederlandse uien, verse knoflook en gember. Faiafood maakt gebruik van de overschotten van deze gewassen om hoogwaardige smaakmakers zoals purees en marinades te creëren. Op deze manier dragen deze bedrijven bij aan de vermindering van voedselverspilling.

Verse smaakmakers direct beschikbaar

Voor professionele maaltijdverstrekkers biedt Faiafood kiloverpakkingen met purees aan, waar slechts 4% citroensap aan is toegevoegd voor de houdbaarheid. Naast de klassieke verse knoflookpuree en verse gemberpuree is er ook een 50/50 mix van knoflook en gember beschikbaar, evenals een kiloverpakking aïoli op basis van verse knoflook. Voor consumenten zijn er potjes van 200 gram beschikbaar, waar Faiafood onlangs een reeks marinades aan heeft toegevoegd. Deze marinades zijn ideaal voor het marineren van vlees, groenten, vis, garnalen en zoete saté, bijvoorbeeld voor de barbecue.

Tot slot, gembershots

Faiafood heeft ook opvallende gembershots in het assortiment, gemaakt van vers fruit en kruiden met smaakcombinaties zoals mango-wortel, kurkuma-peper, granaatappel-cassis en appel-limoen. Deze kunnen snel worden gebruikt om smakelijke mocktails en cocktails te bereiden, om mee te koken of als een energieke boost. De gembershots zijn verkrijgbaar in verschillende mixen, verpakt in handige sets van 12 gembershots.

Faiafood is genomineerd voor de Gezonde Innovatie Awards!

Hoe kan je stemmen?

1. Vul je naam en e-mailadres in.
2. Type in zoekveld ‘Faia’.
3. Klik op het sterretje bij Faiafood.
4. Vergeet niet op ‘send’ te klikken 😉

NaturalSenz – ecologisch all-in-1 vaatwaspoeder

Milieuvriendelijk wassen en schoonmaken kan worden bereikt met NaturalSenz. Het ecologische vaatwaspoeder van NaturalSenz bestaat voor bijna 94,8% uit natuurlijke ingrediënten. De schoonmaakproducten van NaturalSenz zijn volledig veganistisch en bevatten absoluut geen dierlijke ingrediënten. Bovendien zijn ze gegarandeerd vrij van dierproeven. Het vaatwaspoeder van NaturalSenz bevat geen water en wordt verpakt in kartonnen verpakkingen. Alle schoonmaakproducten van NaturalSenz worden vervaardigd in Nederland, wat bijdraagt aan aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot. Gebruikers van NaturalSenz dragen bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en het tegengaan van de plasticvervuiling. NaturalSenz is de perfecte keuze voor huishoudens die streven naar duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Ingrediënten

Vaatwaspoeder bestanddelen: Zuurstofbleekmiddelen 5-15%;  niet-ionogene oppervlakteactieve stoffen, Polycarboxylaten <5%. Bevat: Enzymen (protease, amylase), Parfums

94,8% van de totale ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong

Trade Republic

Afbeelding: Shutterstock

Trade Republic is het grootste platform voor periodiek beleggen in Europa, waarmee mensen kunnen investeren in aandelen, ETF’s, obligaties, derivaten en cryptovaluta. Het bedrijf werd opgericht in 2015 door Christian Hecker, Thomas Pischke en Marco Cancellieri, met als missie het democratiseren van de toegang tot kapitaalmarkten. Tegenwoordig bedient Trade Republic 340 miljoen mensen in 17 Europese landen, en het wordt ondersteund door toonaangevende durfkapitalisten. Trade Republic is een Duitse financiële instelling met vergunning en valt onder toezicht van de Bundesbank en de BaFin.

De missie van Trade Republic is om beleggen voor iedereen toegankelijk te maken. Ze geloven dat beleggen te lang een privilege is geweest van de financiële elite. Vooral in tijden van inflatie en groeiende pensioenkloven, is het essentieel dat iedereen de kans krijgt om deel te nemen aan economische groei. Met geavanceerde technologie brengt Trade Republic sparen, beleggen en handelen rechtstreeks naar mobiele telefoons, tablets en computers, zonder onnodige kosten, zodat iedereen met slechts een paar eenvoudige stappen aandeelhouder kan worden.

Trade Republic is een Europees technologiebedrijf met een bankvergunning. Het bedrijfsmodel is gebaseerd op technologische innovatie, met een interne digitale infrastructuur en geautomatiseerde processen die in real-time werken. Dit verhoogt niet alleen het gebruiksgemak voor klanten, maar verlaagt ook de kosten aanzienlijk. Hierdoor kan Trade Republic snel nieuwe beleggingsproducten en functies aanbieden, altijd in nauw overleg met klanten.

Trade Republic maakt gebruik van kostenbesparingen en consistente digitalisering ten gunste van zijn klanten. Ze hebben een innovatief bedrijfsmodel ontwikkeld dat gemakkelijke, veilige en betaalbare effectenhandel mogelijk maakt. Gebruikers betalen slechts een vast bedrag van één euro per transactie voor het verrekenen van vergoedingen van derden. Periodiek beleggen is zelfs helemaal gratis.

Alle transacties worden uitgevoerd via LS Exchange, een elektronische marktplaats beheerd door de beurs van Hamburg. Dit biedt klanten van Trade Republic de hoogste kwaliteit bij het handelen, op een eenvoudige manier. Aandelenkoersen zijn gekoppeld aan de referentiemarkt XETRA wanneer ze daar worden verhandeld.

Blondjes Beleggen Beter

In deze volledig geactualiseerde editie van Blondjes Beleggen Beter leert financieel journaliste Janneke Willemse je in 7 stappen hoe je simpel en succesvol kan beleggen.

Denk je dat je onvoldoende kapitaal hebt om te investeren? Of lijkt beleggen je te complex? Denk opnieuw: zelfs jij kunt geld verdienen op de financiële markten zonder je hele dagen bezig te houden of een uitgebreide studie te volgen.

In “Blondjes Beleggen Beter” neemt financieel journaliste Janneke Willemse je mee op je eerste stappen in de wereld van beleggen. In dit boek toont ze hoe je op een eenvoudige manier, in weinig tijd en op jouw eigen voorwaarden kunt beleggen en je vermogen kunt laten groeien, zelfs als je beperkte financiële middelen of beleggingskennis hebt. Met de juiste richtlijnen en een paar basisregels kun je al ver komen. Deze editie is volledig up-to-date met de nieuwste inzichten om passief inkomen op te bouwen.

Janneke Willemse werd geïnspireerd door het feit dat vrouwen beter beleggen dan mannen en zo zette ze haar eerste stappen op de beurs. Ze houdt haar voortgang bij op haar blog “BlondjesBeleggenBeter”, en in slechts 4,5 jaar wist ze haar vermogen te verdubbelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.