BoekenVoordeel is een begrip in Nederland en België, voor iedereen die houdt van boeken, puzzels, hobbyartikelen en andere leuke koopjes. Wat deze winkelketen bijzonder maakt, is de combinatie van fysieke winkels en een uitgebreide online winkel. Beide kanalen bieden een unieke winkelervaring die elkaar perfect aanvullen! Ik mocht weer een keertje mee op de blogboot van Marguerita, welke dit keer geheel in het teken stond van BoekenVoordeel.

Starboard Boats

Starboard Boats biedt luxe privé boottochten aan door de Amsterdamse grachten. Ze organiseren diverse tochten, waaronder borrelboottochten, zakelijke evenementen en speciale rondvaarten tijdens het Amsterdam Light Festival. Hun elektrische boten zijn milieuvriendelijk en bieden een unieke manier om de stad te verkennen. Met aandacht voor klanttevredenheid en flexibiliteit zorgt Starboard Boats voor onvergetelijke ervaringen op het water. Ze bieden ook mogelijkheden voor bedrijfsuitjes en canal cleanups.

Zoals altijd stond er voor ons weer een heerlijke borrelplank klaar en was er voldoende koffie, thee en frisdrank aan boord. Altijd weer een feestje om te genieten van de grootse gastvrijheid! De schipper en host waren uiterst vriendelijk en behulpzaam, zoals we ook gewend zijn van Starboard Boats!

Armbandjes maken met een Kumihimo vlechtschijf

De Kumihimo vlechtschijf is een handig hulpmiddel voor het maken van gevlochten koorden en armbanden. Kumihimo is een traditionele Japanse vlechttechniek die verschillende patronen en ontwerpen mogelijk maakt door draden door specifieke gleuven in de schijf te leiden. Deze specifieke schijf is gemaakt van stevig materiaal en heeft 32 gleuven. Het is ideaal voor zowel beginners als gevorderden die creatief willen zijn met vlechten.

Wij kregen een workshop van DenDennis en heel eerlijk, ik ben misschien creatief met de digitale pen, maar dit vond ik toch best wel een beetje lastig. Gelukkig heb ik een heel erg leuk nichtje dat meteen ijverig aan de slag ging toen ik thuiskwam. Ze is ontzettend enthousiast en meteen begonnen met het uitpluizen van het boek Mooie armbandjes om zelf te maken dat ik ook meekreeg van BoekenVoordeel.

HITSTER Summer Party

HITSTER Summer Party is een zomers muziekspel dat je meeneemt door decennia van zomerhits. Spelers scannen een QR-code op een muziekkaart met de Hitster-app, waardoor het nummer automatisch op Spotify afspeelt. Het doel is om de nummers in de juiste chronologische volgorde te plaatsen. De speler die als eerste tien nummers correct plaatst, wint. Dit spel kan zelfstandig worden gespeeld of gecombineerd met andere Hitster-edities.

Niet zonder jou – Wendy Brokers

Er was ook een heuse auteur mee aan boord, namelijk Wendy Brokers. Wendy is een Nederlandse schrijfster en haar boeken zijn geliefd bij lezers die op zoek zijn naar verhalen vol liefde, emotie en vaak met een vleugje humor. Wendy heeft een vlotte schrijfstijl en haar personages zijn herkenbaar en sympathiek, wat haar boeken toegankelijk en plezierig maakt om te lezen. Haar nieuwste boek Niet zonder jou kregen we gesigneerd mee, wat natuurlijk extra leuk is.

Het verhaal:

Tess komt uit een welgestelde, maar weinig betrokken familie die net is verhuisd. Haar ouders zijn drukker met hun werk en sociale status dan met hun twee dochters. Als ze op de eerste schooldag van het laatste jaar van de middelbare school Jay ontmoet, is er tussen hen direct een niet te negeren aantrekkingskracht. Ze wordt voor hem gewaarschuwd: Jay is een ruig type uit een probleemgezin. Toch bloeit er tussen de twee iets moois op.

Jay kan binnen het gezin waarin hij is opgegroeid maar net het hoofd boven water houden. Tess is de eerste in zijn leven bij wie hij open durft te zijn. Zij komt er al snel achter hoe moeilijk het is om te houden van iemand die zo door het leven is getekend. Toch neemt ze de ultieme stap binnen hun relatie om hem te vertrouwen. Een stap die niet zonder gevolgen zal blijven…

Nog een mooi boek: De verloren dromen van Valeria – Aline van Wijnen

We kregen van BoekenVoordeel nog een mooi boek mee, namelijk De verloren dromen van Valeria, geschreven door Aline van Wijnen. Ook dit boek kregen we gesigneerd mee.

Het verhaal:

Petrograd, 1914. De jonge gravin Valeria Vygotski maakt zich op voor een societybal. Ze is al jaren verliefd op vorst Vladimir Zabolotski en die liefde is wederzijds. Doordat er een wereldoorlog is begonnen, moet hij zijn dienstplicht vervullen voordat ze zich kunnen verloven. Na enkele zware oorlogsjaren en de daaropvolgende communistische revolutie worden Valeria’s brieven echter niet meer beantwoord en na verloop van tijd is er ook van Valeria en haar familie geen spoor meer te bekennen. Wat is er met haar gebeurd en zullen de twee geliefden elkaar ooit weerzien?

Amsterdam, 2019. Journaliste Tara is teleurgesteld in haar werk en ook haar relatie met de getrouwde Xavier vindt ze niet iets om trots op te zijn. Wanneer ze de expositie ‘Juwelen!’ bezoekt, valt haar oog op de baljurk van gravin Vygotski. Wie was deze vrouw en wat is er van haar geworden? Die vraag laat Tara niet meer los en ze besluit naar Sint-Petersburg te reizen om onderzoek te doen. Dat dit uitgerekend de stad is waar haar moeder woont, speelt ook een rol bij haar fascinatie. Terwijl Tara zich laat meeslepen door het intrigerende verhaal van twee mensen in de maalstroom van de geschiedenis, gaat ze ook heel anders naar haar eigen levensverhaal kijken.

Goodiebag

Dan deel ik graag nog eventjes de gehele inhoud met je van de superleuke goodiebag die we mee naar huis kregen:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.