Wanneer je kindje 1 jaar wordt, heeft het al een heel jaar aan ontwikkeling achter de rug. Van platte baby tot (bijna) kruipende of stappende peuter, het afgelopen jaar ging het zo snel! Tussen zijn eerste en tweede levensjaar, zal je kleine schat fysiek minder hard groeien en bijkomen dan tijdens zijn eerste 12 maanden, maar zul je merken dat je kleintje cognitief ontzettend gaat groeien. Je mag je verwachten aan de eerste woordjes en korte zinnetjes, aan het maken van steekpuzzels, aan het imiteren van wat jij graag doet. Het komende jaar is je uk op zijn aller schattigst, en dat wil je natuurlijk feestelijk inzetten. Hier lees je met welke cadeautjes je hem het grootste plezier doet.

 

Stimuleer de cognitieve vaardigheden van je kleintje

Babyspeelgoed voor 1 jaar oude kindjes kiezen is niet altijd eenvoudig. Spelletjes met kleine onderdelen zijn nog veel te gevaarlijk en te onhandig voor de knuistjes van je kindje. Milieugewijs kies je ook liever niet voor plastic speelgoed dat snel stuk gaat. Wat koop je dan wel voor je peuter? Speelgoed dat zijn cognitieve vaardigheden gaat stimuleren is altijd een goede keuze. Niet alleen is dit speelgoed mooi en duurzaam, bovendien gaat je kindje hier nog lang plezier aan beleven. Denk bij babyspeelgoed voor 1 jaar oude peuters, bijvoorbeeld aan SmartMax-speelgoed. Dit speelgoed met magneten is groot genoeg om tegemoet te komen aan de fijne motoriek van je dreumes, en laat hem tegelijkertijd toe aan zijn eerste bouwwerken te beginnen. Hierdoor stimuleer je het ruimtelijk denken van je grootste schat; een vaardigheid waar hij de rest van zijn leven profijt van zal hebben. Ook torens bouwen en puzzels maken zijn geliefde bezigheden van peuters. Kies je hier voor houten speelgoed, zit je altijd goed.

Compacte spelletjes

Ook op latere leeftijd is educatief speelgoed een uitstekend cadeau voor je kind. Door er een wereld vol avontuur mee te creëren of te laten creëren door je kind, worden zijn verbeelding en cognitieve vaardigheden spelenderwijs ontwikkeld. Smartgames bijvoorbeeld zijn ideaal om verschillende denkvaardigheden in te oefenen. Dit soort educatief speelgoed is makkelijk overal mee naartoe te nemen en is ook geschikt om alleen mee te spelen. Je hoeft je kind dus niet altijd mee te entertainen, en je kunt dit speelgoed perfect meenemen wanneer je een lange autorit gaat maken of uit eten gaat. Met de hulp van educatief speelgoed leert je kind, zonder het te beseffen, probleemoplossend denken, logisch redeneren en de relatie tussen oorzaak en gevolg.

Levenslang plezier

Babyspeelgoed voor 1 jaar oude dreumesen en ander educatief speelgoed, ook voor oudere kinderen, zijn cadeaus waar je kinderen hun leven lang plezier aan zullen beleven. Dit duurzame speelgoed kan ook nog gebruikt worden door broertjes en zusjes, en wie weet zelfs door hun eigen kinderen. Bovendien zijn de vaardigheden die je kinderen aanleren met deze spelletjes, vaardigheden die ze hun leven lang zullen gebruiken.

Foto door Jonathan Borba: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/meisje-structuur-textuur-slaapkamer-26509775/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.