Vorige week maandag mocht ik weer een ochtendje mee met de Starboard Boats boottocht Amsterdam. Dit keer was het thema ‘tuin’ en gingen ook Barbara van PR Matters en haar klanten WOLF-Garten en Ubbink mee. We kregen meer te horen over het WOLF-Garten e-multi-star™-systeem, de Nature regentonnen en -meters en de Nature kweekproducten. Net zoals de andere keren was het weer goed geregeld door Marguerita van Marstyle.nl, waarvoor dank!

WOLF-Garten e-multi-star™

In de 100-jarige geschiedenis van WOLF-Garten is het multi-star® kliksysteem waarschijnlijk de bekendste productgroep: met slechts één klik kunnen meer dan 70 opzetstukken voor alle tuinklussen worden aangesloten op een van de 15 stelen.  Nu beleeft deze klassieker van WOLF-Garten zijn E-volutie met een nieuwe, ergonomische accu-basissteel en vijf gereedschappen met accu, zoals een heggenschaar en een gazontrimmer. Handig: je hangt de steel op in de muurbevestiging die tegelijkertijd de oplader is. Zo kun je altijd meteen aan de slag.

De nieuwe accu-steel is ontworpen voor de nieuwe e-multi-star™  tools maar ook nog te combineren met alle bestaande multi-star® gereedschappen. Dit voorjaar komen er vijf accu-aangedreven gereedschappen: een gazontrimmer, heggenschaar, takkenschaar, grasschaar en een takkenschaar. Met behulp van de multi-star®-adapter met vergrendeling worden de nieuwe, lichtgewicht opzetstukken met slechts één klik stevig aan de accu-steel bevestigd. 

De ergonomisch gevormde handgreep van de accu-steel ligt comfortabel in de hand en maakt een moeiteloze bediening in verschillende posities mogelijk – of het nu op de grond of in de lucht is. Alle gereedschappen zijn uitgerust met een scharnier waarmee de werkhoek tussen het gereedschap en de accu-steel op een flexibele manier kan worden gewijzigd zodat je ergonomisch kan werken. 

De batterij gevoede apparaten van het e-multi-star™-systeem kunnen op elk moment met een druk op de knop betrouwbaar worden gestart. De accu-steel heeft een veiligheidsschakelaar zodat het gereedschap kan worden gestart en gestopt zonder dat de veiligheidsknop elke keer opnieuw moet worden geactiveerd.

Nature regentonnen en -meters

Ook Ubbink (Outsideliving Industries) vertelde ons meer over hun producten. Bij 33% van de Nederlandse woningen met een tuin staat tegenwoordig al een regenton om water op te vangen en te hergebruiken. Waar eerst vooral regentonnen van 100 tot 200 liter populair waren, ziet de leverancier in Nederland het laatste jaar een verdubbeling in de verkoop van de regenton van 276 liter. De reden voor de toenemende vraag naar grotere regentonnen is tweeledig. Enerzijds merken mensen met een regenton dat ze al snel door hun watervoorraad heen zijn; voor het eenmalig bewateren van de tuin is toch al snel 100 liter nodig. Anderzijds zijn de regenbuien heftiger en duren de periodes van droogte langer.

De laatste 100 jaar is de regenval in Nederland met 25% toegenomen, blijkt uit metingen van het KNMI. Ondertussen wordt een steeds groter deel van Nederland bebouwd en verkiezen veel tuinbezitters tegels boven groen. Gevolg: toename van wateroverlast en afname van de biodiversiteit. Slim omgaan met water in de tuin is geen overbodige luxe.

Nature kweekproducten

Van aardappelen tot basilicum en courgette: uit eigen tuin smaakt alles beter. Helemaal als je het duurzaam kweekt natuurlijk. Met deze noviteiten van tuinmerk Nature® is het extra gemakkelijk, zelfs voor wie op het balkon wil tuinieren.

Deze herbruikbare mini-kweekkas van Nature® past zelfs op de vensterbank en is verkrijgbaar in twee formaten (35 x 23,5 cm en in 49 x 15,5 cm). Plaats de biologisch afbreekbare kokosmat op de bodem. Doordat deze vocht vasthoudt wordt de ontkieming van de zaden bevorderd. Ga je de plantjes in aparte potten zetten, knip de kokosmat dan van tevoren op het juiste formaat.

De wereld van Snor

Van uitgeverij Snor ontvingen we een leuk Pluktuin Kaartenboekje, met daarin 32 mooie bloemen- en tuinillustraties van Agnes Loonstra. Om te versturen of om zelf op te hangen. Daarnaast kregen we ook nog het boek ‘Je eigen paradijs, stap voor stap een biodiverse tuin‘, geschreven door Casper Boot. In dit boek lees je hoe gemakkelijk het groene verschil maakt. Met veel praktische tips, verrassende ideeën (adopteer een legkip) en laagdrempelige projecten (maak een vijver in een bak) die jou gaan helpen bij het groener maken van je tuin.

Goodiebags

 

 

 

 

 

De goodiebags zaten vol met allerlei leuke en handige producten waarmee we aan de slag kunnen gaan. Dank hiervoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.