am1We hebben met onze oudste dochter een abonnement gehad op Dierenpark Amersfoort in 2008/ 2009. We zijn er toen zo vaak geweest, dat we met haar zusjes weer andere dierentuinen met een bezoekje hebben vereerd. Op dag 1 van onze staykantie komt manlief met het idee naar Dierenpark Amersfoort te gaan en daar gaan we. Op sociale media heb ik inmiddels vernomen dat ‘de Grote Wildernis’ geopend is.

Dierenpark Amersfoort parkeren

Ruim voordat we bij het dierenpark aankomen kunnen we parkeren bij het Bosbad. Dat is gratis en levert een mooi wandelingetje door het bos op naar de ingang. Dat parkeerterrein wordt in gebruik genomen bij grote drukte. We kopen onze toegangskaartjes bij de kassa en ontvangen bij het controlepunt een plattegrond. De kaartjes zijn prachtig, met elk een dier er op, daar gaat thuis veel mee gespeeld worden. De plattegrond blijkt bij nader inzien een dagprogramma te zijn, dus speciaal op deze zondag toegesneden.

Klimmen en klauteren

Automatisch lopen we naar het vogelhok om de parkieten gedag te zeggen. Zouden ze ons nog herkennen? De kleuter ziet een paar boomstammen liggen en wil klimmen. Nou, eerst maar eens bij de vogeltjes kijken. Binnengekomen blijkt het verblijf aangepast, de populatie veranderd en klimmen er dierenparkgasten boven ons hoofd?! Dat willen wij ook! We klimmen over boomstammen met touwbruggen door de verblijven en nemen vanuit de lucht een kijkje in het vogel- en berenverblijf. Hoe leuk is dat!

Wellicht interessant voor jou (korting): T-Mobile Extra: Entree Dierenpark Amersfoort

Klim Alles-route

We volgen de blauwe bordjes met pijl van de Mis niks-route. Die route loopt van nummer 1 t/m 40. Soms bekijken we een dierenverblijf van wel vier posities. De peuter kan overal bij. Er zijn kijkgaten op de juiste hoogte, hekjes, rotsen om op te staan of glazen platen waar ze door kan kijken. Van de drukte hebben we door het volgen van deze route geen hinder gehad. Regelmatig kunnen de meisjes even glijden of klimmen. Zo hebben ze niet in de gaten dat ze al aardig wat kilometers in de benen hebben. Bij thuiskomst blijkt er ook een Klim Alles-route te zijn op de plattegrond.

Restaurant de Buitenplaats

De transformatie vanam3 Restaurant de Buitenplaats is enorm, we zien een aangelegd strand, we ruiken barbeque-luchtjes en horen de Ibiza-muziek. Er is ruime keuze uit verschillende soorten zitplekken en we zien een frietkot. Het is prettig vertoeven op wat wespenbezoek na. Ook aan de binnenzijde is dit paviljoen aangepast, het assortiment is uitgebreid. Er staat een lange rij bij de toiletten, dat is gezien de drukte niet vreemd. Als de meisjes de lunch op hebben, mogen ze gaan klimmen. We nemen plaats op een bankje, die rondom de speeltuin staan. Dit is het enige moment van de dag dat ik er aan denk een foto te maken.

Snavelrijk

We lopen door richting het SnavelRijk, het gedeelte dat het meeste indruk op ons heeft gemaakt. Aan de rand van de giraffen- en zebraweide is een eiland met GROTE vogels aangelegd. We blijven op de paden, staan oog-in-oog met grote vogels als Mariboes, steken over met een vlot en zijn net op tijd voor voedertijd. Er wordt een praatje gehouden en iedereen mag zijn vragen stellen. Het valt ons op dat vergeleken met voorheen er her en der gastheren en -vrouwen staan die bevlogen vertellen over de dierenpopulatie en goed benaderbaar zijn voor vragen. We kunnen zelfs (gratis) mee met een dierenexpeditie. Tweemaal daags vertrekken deze expedities vanaf de Expeditiehut bij Restaurant de Buitenplaats, even vooraf inschrijven.

Mis niks-route

We besluiten, gezien de tijd, het DinoPark en een ritje in de fietsboot over te slaan. Er staat geen lange rij en er zijn zwemvesten te verkrijgen. We vervolgen de Mis niks-route de paden op, de lanen in. We komen nu ook in een ruimte met opgezette oud-bewoners van het Dierenpark. Dit zouden we normaal gesproken overslaan, maar de meisjes vinden het erg interessant. De kleuter heeft het nog over de beer die met zijn ogen open toch dood is. We hebben op het pretplein beer Jellow nog gezien en genieten met een drankje bij Restaurant de Boerderij van het optreden van een singer-songwriter.Kortom in Dierenpark Amersfoort het is ZOO’n ZOOmer!

Abonnement

Al vanaf € 32,00 geniet je een heel jaar lang van deze dierentuin. Sta oog in oog met een dinosaurus in het DinoPark, zie jonge dieren opgroeien en klauter door de Klim Alles-route over de beren en onder de hyena’s door!

Tijdens de schoolvakanties zijn er bijzondere extra’s te beleven! Als abonnementhouder kun je gratis deelnemen aan al deze programma’s.

Er zijn verschillende soorten abonnementen verkrijgbaar, zoals het Week- en Midweekabonnement.

/Lmcmr

Een gedachte over “Dierenpark Amersfoort: Parkeren, abonnement, korting op entree en meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.