Deze voorjaarsvakantie, tot en met 3 maart, staat Dierenpark Amersfoort in het teken van poep. Er wordt namelijk heel wat af gepoept in de dierentuin. Grote olifantendrollen, giraffenkeutels, vogelflatsen…en nog veel meer! Duik in de wereld van de drol tijdens Poep & ZOO en leer alles over de grote boodschap van de dieren en kom een HOOP doen in het speciale poep-lab. Poep is namelijk niet alleen grappig (en ook een beetje vies) maar het ook nog eens heel erg nuttig. Wist jij dat een tijger zijn boodschap in het water plonst om zijn geurspoor te verbergen? Of dat sommige vissen zelfs communiceren via scheten? Niet? Dan wordt het hoog tijd om een uitje naar het dierenpark te plannen. Wij zijn al geweest en het was enorm grappig en interessant! Het enige wat je moet doen is de drollen volgen die op de paden staan, zodat je weet welke kant je op moet richting het poep-lab. 

Het poep-lab

De speciale professor, die afgestudeerd is in…je raadt het al…poep, vraagt jouw hulp om dé uitvinding van de eeuw helemaal op orde te krijgen. Zijn doel is om voor een beter milieu te zorgen. Zorgt dat je de juiste formule bij elkaar zoekt en gebruik al je poepkennis om tot een zeer verrassende ontdekking te komen. Er is een buiten- en binnenlab, waar je onder andere kunt snuffelen aan de billen van een olifant, kunt luisteren hoe hard de scheten van verschillende dieren klinken, maar ook kun je de ontlasting bekijken en er aan ruiken. Klinkt best vies he? Maar het is wel bere-interessant!

Op zondag 24 februari en zondag 3 maart wordt jouw bezoek nog specialer, want dan loopt de dierenarts Willem-Jan rond bij het poep-lab. Jij kunt hem dan alles vragen! Omdat hij met grote regelmaat tussen de poep zit, weet hij de allerleukste schijtfeitjes te vertellen. Mis hem niet, tussen 11.30 en 14.30 uur.

Klim Alles-route

Klim omhoog naar de volière waar en heleboel parkieten in wonen en kijk dan ook nog eventjes of je toevallig de beren ziet rondlopen in het verblijf ernaast. Glij langs de hyena’s en kom terecht bij de leeuwen. Klimmen, klauteren, glijden….zeer geschikt voor actieve en nieuwsgierige kinderen dus!

Snavelrijk

Hier loop je gewoon echt tussen de vogels! De maraboes, vale gieren, kroeskoppelikanen, nimmerzatten en zwarte ibissen zijn gewend aan bezoek, dus ze kunnen soms dichtbij komen. Het advies is echter om ze niet te aaien! De Klim Alles-route loopt dwars door Snavelrijk, dus trek je vlot door het water en spring van steen naar steen. Zorg ervoor dat je niet van het vlot valt, want dan heb je natte voeten.

Het Woud

Hier spot je dieren die je “in de achtertuin” kunt vinden, dus dieren die je in de Nederlandse natuur ook kunt vinden.  Dassen, eikelmuizen,  een rugstreeppad en zelfs wolven. Duik de ondergrondse Burcht in, waar je op verschillende plekken de dieren kunt bestuderen.

De Stad der Oudheid

Vroeger waren er een aantal dieren die samenleefden met mensen! In de Stad der Oudheid ziet je dit helemaal terugkomen. Betreed het paleis van Koning Darius waar de tijgers je recht in de ogen aan kijken. Daarnaast zie je de gieren rondzweven en kun je wandelen langs de kamelen. Vergeet zeker niet om de leeuwen te bezoeken, de krokodillen te bestuderen en om te lachen bij de brutale mantelbavianen.

De prairie

Geloof het of niet, maar de prairiehondjes lopen los rond in hun eigen gebied. Ze kunnen zelfs de weg oversteken! En je kunt ook nog eens heel erg dichtbij ze komen. Ga net als hen op ontdekkingstocht in de tunnels door jezelf via een paal naar beneden te laten zakken. Een leuke ervaring en ook voor een volwassene prima te doen (je kunt ook naar beneden wandelen in plaats van langs de paal naar beneden te gaan).

Dinopark

Ga terug in de tijd en wandel tussen de gigantische dinosaurussen. Bij al deze levensgrote dieren staat een omschrijving van wie ze waren en wat ze aten, zodat je er ook nog eens een heleboel van opsteekt. Het er meer dan zeventig, dus je gaat als een ware dinokenner weer het park uit. En…misschien kom je hier en daar zelfs nog wel een ‘levende dino” tegen…..

Rijk der Reuzen

Vanaf de tribune kun je vier generaties olifanten bekijken. Wat zijn en blijven het toch indrukwekkende dieren. Je kunt goed zien hoe ze met elkaar samenleven en zelfs oma War War draait hier nog helemaal in mee. Soms geven ze een brul naar elkaar….net zoals bij ons dus.

Expeditie-rivier

Heb je sterkte beenspieren? Dan is het een aanrader om met een fietsboot over de expeditie-rivier te varen. Je komt er o.a. maki’s en kapucijnapen tegen, maar ook kun je de giraffen en zebra’s eens goed bekijken. Houd je verrekijker bij de hand als een echte ontdekkingsreiziger en laat je verrassen door al het moois en interessant dat er te zien is. Een ronde in de fietsboot kost € 2,- per boot. De boot biedt ruimte voor vier personen en een tocht over de Expeditie-rivier duurt gemiddeld twintig minuten. Kinderen zonder zwemdiploma dienen een zwemvest te dragen, wat je gewoon kunt lenen bij de entree van de fietsboten.

Horeca & Winkels

Op verschillende plekken in het park kun je een hapje eten. Churros, hamburgers, broodjes, patat en nog veel meer! Eigenlijk is er in elk “gebied” wel een restaurant te vinden, waar ook sanitaire voorzieningen zijn. Overigens is dit laatste door het heel park het geval. Ook je kindje verschonen is geen probleem. Er is ook een souvenirwinkel waar je o.a. knuffels, sleutelhangers, notitieboekjes en armbandjes kunt kopen.

Dierenpark Amersfoort App

Kom met de app alles te weten over de dieren in het dierenpark. Kies de route die je wilt wandelen en zie in de agenda wat er vandaag te doen is. Je weet meteen wanneer en waar ‘Ontmoet de Dierverzorger’ plaatsvindt en nog veel meer. Download de app in de App Store of via Google Play!

Tickets

Je kunt gemakkelijk je tickets online kopen, of aan de kassa! De prijzen zijn als volgt;

3 t/m 12 jaar €19,50
Ouder kind of volwassene €23,50

Abonnementen

Wil je extra vaak genieten van het mooie dierenpark? Dan is het wellicht een idee om een abonnement aan te schaffen. Je kunt kiezen voor een weekabonnement of een midweekabonnement. Beide abonnementen zijn een jaar geldig en natuurlijk ook leuk om cadeau te geven! Meer informatie vind je hier.

Parkeren

Kom je met de auto? Het park beschikt over een eigen parkeerterrein en een parkeerkaart kost € 8,00. Als er geen plek meer is dan word je doorverwezen naar de externe parkeerplaatsen.

Openbaar vervoer

Het park is goed bereikbaar met het openbaar vervoer! Vanaf station Amersfoort hoef je nog maar vijf minuten in de bus te zitten, die recht voor de ingang van het dierenpark stopt.

Openingstijden

Dierenpark Amersfoort is 365 dagen per jaar open! Wel zitten er verschillen in de openingstijden;

1 januari t/m 24 maart 10:00 tot 17:00 uur
25 maart t/m 28 oktober 09:00 tot 18:00 uur
29 oktober t/m 31 december 10:00 tot 17:00 uur

Adres

DierenPark Amersfoort
Barchman Wuytierslaan 224
3819 AC Amersfoort

Ontdek DierenPark Amersfoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.