WILDLANDS Emmen hanteert vanaf 11 november tot met 1 maart 2020 een winterprogrammering: WILDLANDS Backstage. In die periode wordt het ‘kijkje in de keuken’ van het park toegevoegd aan het dagelijkse programma.

Veel dieren in het park overwinteren in hun binnenverblijf. Daarom zijn de savanne- en nijlpaardenstallen geopend voor bezoekers. Maar wat gebeurt er nog meer achter de schermen van een dierenpark? Op die vraag krijgen bezoekers tijdens deze WILDLANDS Backstage-maanden uitgebreid uitleg. Zo kunnen zij dan niet alleen de dieren van heel dichtbij in hun stallen zien en uitleg krijgen over bijvoorbeeld de olifantentrainingen, maar kunnen bezoekers ook een kijkje nemen in de waterfabriek, de creatieve werkplaats, bij de keuken en de dierenartspraktijk. Er wordt tijdens deze periode een adviesroute uitgedeeld.

Tijdens de openingsjaren van WILDLANDS werd er niet gesproken over ‘achter de schermen’ vanwege het vernieuwde concept van het park. Toch heeft het park nu besloten om tijdens de wintermaanden Backstage als vierde wereld te openen. Directeur Erik van Engelen: “Wij willen onze bezoekers ook in de winter de meest optimale WILDLANDS-beleving geven en we denken dat een kijkje achter de schermen van een dierenpark weer heel anders en een unieke ervaring is.” De afgelopen periode zijn er achter de schermen diverse aanpassingen gedaan, zodat de bezoekers tijdens de winterperiode een veilige én informatieve Backstage-route kunnen lopen.

Op maandag 11 november gaat de route door het Backstage gedeelte van het park open. Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.