Disney – Telling Timeless Stories biedt een uniek kijkje in het archief van de Walt Disney Animation Studios. Dit archief telt circa 65 miljoen originele tekeningen, schetsen, achtergrondschilderijen en storyboards van de begindagen van de studio tot nu. Het archief is niet open voor publiek en alleen voor intern gebruik. Tekenaars van de studio raadplegen het bijvoorbeeld ter inspiratie. 

100 jaar Disney

In het jaar dat de Walt Disney Animation Studio honderd jaar bestaat is een klein deel van dit reusachtige archief nu te bewonderen in de vorm van de tentoonstelling waar verdeeld over twee verdiepingen ruim 300 originele schetsen, schilderijen en concept- en animatietekeningen te zien zijn, aangevuld met filmfragmenten.

Creatieve proces achter iconische momenten

De tentoonstelling geeft zo een blik in de keuken van Walt Disney Animation Studios en toont het creatieve proces achter iconische momenten die in ieders geheugen gegrift zijn. Zoals van de gemene heks met de giftige appel in Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen (1937) of het moment waarop Elsa in Frozen (2013) haar cape weggooit en uit volle borst ‘Let it go’ zingt. Ook is er niet eerder getoond origineel werk van Walt Disney Animation Studios te bewonderen, bijvoorbeeld van Robin Hood (1973) en van Mickey Mouse in De Prins en de bedelaar (1990).

De unieke kunstwerken laten een scala aan technieken zien: van potloodtekeningen voor Pinokkio (1940) en pasteltekeningen uit Fantasia (1940) tot digitale schetsen voor Frozen 2 (2019). En je krijgt zelf ook de kans om als verhalenverteller aan de slag te gaan!

Toegang en tickets

De expositie is te bezoeken tot en met 10 september 2023 van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. In de vakanties ook op maandag. Vooral in de weekenden en schoolvakanties kan het snel vol zitten. Dus wees er op tijd bij!

Forum Groningen
Nieuwe Markt 1
9712 KN Groningen

Beeld: Marleen Annema

48 gedachten over “Disney – Telling Timeless Stories

  1. Heel leuk. Maar waar is de tentoonstelling. Wij hebben een museumjaarkaart. Ben benieuwd of deze tentoonstelling daarmee ook te bezichtigen is.

  2. samen met mijn nicht(je) Kimberley. Zij is heel groot Disney fan.. Zij heeft nah na zwaar ongeval (jaren geleden)
    Maar haar liefde voor DIsney is gebleven.

  3. Ja super leuk, ik zou dan gaan met mijn dochter. Een leuk moeder dochter uitje, we houden van Disney 😍
    En daarna de fantastische stad Groningen in.

  4. Ik neem graag onze beste vriendin Claire mee. Deze super Disney fanaat gaat om het jaar naar Disneyland Parijs. Daar kan een reisje naar Groningen vanuit het verre Limburg natuurlijk niet ontbreken. De kosten voor de benzine zijn al duur genoeg.

  5. Als ik win zou ik samen met mijn aanstaande man gaan; we zijn allebei enorme Disney fans en trouwen in september. (Één keer raden wat het thema is op onze huwelijksdag!).

  6. Tof! Ik zou met mijn gezin gaan (die andere 2 tockets kopen we erbij). Met regelmatig een jaarkaart van Disneyland Parijs en dit jaar voor het eerst naar Disneyworld wel aan ons besteed <3!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.