De Flower Parade Rijnsburg is een echt bloemencorso. Toparrangeurs, afkomstig uit heel Nederland, verwerken maar liefst 300.000 bloemen en planten op praal-, muziek- en personenwagens.  Een keur van voertuigen met de mooiste en meest bijzondere creaties.

UNESCO

De Rijnsburgse parade is trendsetter op het gebied van bloemsierkunst.
UNESCO plaatste de dertig Nederlandse corso’s, waaronder de Flower Parade Rijnsburg, op de internationale Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Een grote erkenning voor de corsocultuur. 

76e editie

De Flower Parade Rijnsburg presenteert zich voor de 76 editie met het thema Wonderen van de natuur. Op zaterdag 12 augustus 2023 rijdt de fleurige parade door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Met praalwagens, muziekwagens en andere met bloemen versierde voertuigen is deze parade een van de mooiste in Nederland. De honderden muzikanten en figuranten maken de Flower Parade Rijnsburg tot een rijdend bloementheater.

Tip: bezoek op vrijdag 11 augustus 2023 de gratis toegankelijke Flower Parade show in Bloemenveiling Royal FloraHolland in Rijnsburg. Vanaf 16.00 uur is er een sfeervolle avond vol muziek en bloemen. Hier kun je op je gemak alle wagens bekijken en fotograferen.

Op zondag 13 augustus zijn de praalwagens  de hele dag te bewonderen op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk. Kijk voor route en tijden op  www.rijnsburgscorso.nl 

Vrijdag 11 augustus 2023: in Bloemenveiling Royal FloraHolland Rijnsburg de Flower Parade Show.
Zaterdag 12 augustus 2023: de parade rijdt vanaf 13.00 uur door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk.
Zondag 13 augustus 2023: de praalwagens staan op de Kon. Wilhelmina Boulevard in Noordwijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.