Het ondernemen zit de dertienjarige Brent Meelhuysen, scholier op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet, in het bloed. Hij heeft daarom het bedrijf The Hague Bike Tours opgericht, waarmee hij bijzondere, persoonlijke fietstoers voor jong en oud door zijn stad organiseert. De VVV Den Haag was direct enthousiast over dit initiatief en is nu officieel partner. Op vrijdag 28 april 2017 trapt dit jonge bedrijf af!

Oudste bakkerij
De The Hague Bike Tours onder leiding van stadsgids Brent zijn elke zaterdag- en zondagochtend. Ze beginnen om 10.00 uur en duren zo’n tweeënhalf tot drie uur. Op zaterdag zijn ze in het Nederlands, ’s zondags in het Engels. Een groep bestaat maximaal uit dertien personen. De prijs voor volwassenen is 22,50 euro, voor kinderen 18,50 euro en voor kinderen in een fietszitje 12,50 euro. Daarvoor krijgen deelnemers niet alleen een bijzondere toer met Brent als gids, maar ook een fiets en een drankje en gebakje tijdens de tussenstop bij de oudste bakkerij van Den Haag.

Persoonlijk
De fietstoer leidt langs oud en nieuw Den Haag, door de binnenstad en langs de zee. Langs Haagse highlights zoals het Binnenhof, Paleis Noordeinde en het Vredespaleis, maar ook het minder bekende ‘echte’ Den Haag, van de chique tot de verpauperde wijken. Brent geeft daarbij op zeer persoonlijke, levendige en verfrissende wijze toelichting en vertelt ook over zijn eigen ervaringen, bijvoorbeeld op Koningsdag. Hij betrekt de deelnemers erbij en geeft veel ruimte voor vragen van jong en oud. Na een The Hague Bike Tour van Brent zie je Nederlands enige stad aan zee met heel andere ogen.

Magisch
Brent over zijn initiatief: “Ik hou ervan verhalen te vertellen. Omdat ik het vooral zo leuk vind over mijn stad te vertellen, besloot ik als jonge ondernemer The Hague Bike Tours te starten. Vanaf april cross ik elk zaterdag en zondag door de stad om mijn verhalen over Den Haag te delen. Wat ik bijvoorbeeld bijzonder vind is dat je hier een levendige binnenstad hebt én prachtige stranden. Mijn favoriete plek is het Zuiderstrand. In de zomer rij ik na een barbecue met vrienden weleens naar zee om te zwemmen. De zon gaat dan bijna onder en de lucht heeft een oranje gloed. Dat zijn voor mij de meest magische momenten in mijn Den Haag.”

Facebook The Hague Bike Tours, websites Den Haag Marketing, VVV Den Haag, This Is The Hague

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.