groningen

In de provincie Groningen is er een heleboel te beleven. Er zijn verschillende evenementen en activiteiten voor jong en oud. Dit alles houdt de provincie levendig en mensen van buitenaf kunnen op deze manier ook ontdekken dat Groningen leuk is om te bezoeken. Ik deel de leukste (komende) evenementen met jullie.

Noorderzon – 23 augustus t/m 2 september 2018
De 28e editie van het festival vindt plaats van donderdag 23 augustus tot en met zondag 2 september 2018 in het Noorderplantsoen en op vele locaties DownTown Groningen. Ze presenteren nieuw werk van grootheden, oude bekenden en van jonge makers uit landen als Frankrijk, Australië, Cambodja, Noorwegen, België, Duitsland, Thailand, Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Zwitserland, Finland, Zuid-Afrika, Mozambique en Hongarije. Verhalen van over de hele wereld, verteld in Groningen. Verspreid over 11 festivaldagen bezoeken rond de 135.000 mensen het festival en die kopen gezamenlijk circa 50.000 kaartjes – van kaartjes voor kinderactiviteiten tot kaarten voor een internationale (co-) productie. Meer informatie is hier te vinden.

Bie Daip – 24, 25 en 26 augustus 2018
De top van de wereld strijkt neer in Appingedam en Bie Daip neemt de kinderen weer mee aan boord. Dit jaar, tijdens de 17e editie  komen er een aantal groepen die nog niet eerder te horen en te zien waren tijdens dit festival. Groepen uit Australië, Canada, Amerika, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Polen, België en natuurlijk uit Nederland. Alles bij elkaar zorgt voor een fantastisch weekend met muziek, zang en dans. Nieuw is het Open Podium voor kids. Tijdens “Bie Daip” zijn er zowel binnen- als buitenactiviteiten. Ook bij de diverse horecagelegenheden en historische gebouwen bruist het van een muzikaal leven. Meer informatie is hier te vinden.

ZomerJazzFietsTour – zaterdag 25 augustus 2018
De 32e ZomerJazzFietsTour vindt plaats op de laatste zaterdag van augustus. Je kunt op deze dag genieten van de fietsroutes door het prachtige Reitdiepdal, ten noordwesten van stad Groningen. In totaal zijn er 29 concerten in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren. Het worden wederom lastige keuzes, want in één middag passen maar een concert of vijf, misschien zes. Dit keer doorkruisen vijf fietsroutes het gevarieerde programma vol actuele jazz en improvisatiemuziek uit binnen- en buitenland. Meer informatie is hier te vinden.

Pura Vida 2018 – 1 september 2018
Op zaterdagavond 1 september 2018 is de twaalfde editie van Pura Vida. Dit jaar staat het concertprogramma helemaal in het teken van Ede Staal. Solisten Erwin de Vries en Wia Buze spelen samen met de musici van het Noord Nederlands Orkest de bekende nummers van de geliefde overleden Groninger zanger. Een muzikale avond over alles wat het Groninger land en zijn bewoners zo bijzonder maakt. Geen betere locatie te vinden dan Blauwestad. Daar waar concertbezoekers vanaf een bootje aan de oevers van het Oldambtmeer of met een klapstoel of een picknickkleed op het veld bij ondergaande zon genieten van de schoonheid van Oost-Groningen. Meer informatie is hier te vinden.

Middeleeuws Ter Apel – 1 en 2 september 2018
Een bezoek aan het evenement Middeleeuws Ter Apel is als een bezoek aan een middeleeuwse jaarmarkt. Net als in het jaar 1465 hebben groepen reizigers, veelal soldaten/huurlingen maar ook marktkooplui, ambachtslieden en muzikanten, hun kampementen opgeslagen rond het Klooster. Ze zijn gekomen voor het traditionele jaarfeest. Op een jaarmarkt werd niet alleen handel gedreven, maar ook feest gevierd én schermutselingen beslecht op het slagveld. Spannende tijden, die u nu zelf kunt beleven! Meer informatie is hier te vinden.

Trijntje Soldaats Festival – 15 en 16 september 2018
Alle activiteiten vinden plaats in het geboortedorp van Trijntje Soldaats, het prachtige wierdendorp Ezinge. De beste verhalenvertellers van Nederland en België hebben ieder een verhaal bewerkt en brengen hun eigen versie van het verhaal ten gehore. Het wordt een bruisend en dynamisch geheel. Sommige vertellers spreken hun eigen streektaal, anderen vertellen samen met muzikanten. Meer informatie is hier te vinden.

Muziekfestival Delfzijl – 29 en 30 september 2018
Op zaterdag 29 en zondag 30 september 2018 vindt de achtste editie plaats van het Muziekfestival Delfzijl plaats in het centrum van Delfzijl: het grootste openlucht muziekfestival voor amateur blaas- en slagwerkmuziek in Noord-Nederland. Het worden weer twee schitterende dagen waar de amateur blaas- en slagwerkmuziek centraal staat en kan worden genoten van de vele optredens van heel verschillende muziekgroepen uit heel Nederland. Meer informatie is hier te vinden.

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.