giethoorn

Overijssel…..Keizer Karel V kocht in 1528 dit gebied van de laatste prins-bisschop van Utrecht. Karel voegde zijn nieuw verworven gebied, bij de overige door hem en zijn Bourgondische en Habsburgse voorouders verworven Nederlanden. Vanaf dat moment overheerst de naam Overijssel, daarvoor werd meestal gesproken van het Oversticht. Ik deel de leukste educatieve uitjes met jullie.

Dinoland – Zwolle
In Dinoland Zwolle ga je terug in de tijd van de dinosaurussen. Je loopt tussen soms tientallen meters grote exemplaren en leert van alles over ze. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten te doen. Bij aankomst ontvang je een eigen Ranger Paspoort. Hierin staan alle activiteiten die je kunt doen. De meeste activiteiten mag je zo vaak doen als je wilt. Een paar activiteiten mag je 1 keer doen. Meer informatie is hier te vinden. 

De Ulebelt – Deventer
De Ulebelt is een educatief natuur- en milieucentrum en kinderboerderij. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen op de natuurspeelplekken en dieren aaien op de kinderboerderij, terwijl de ouder heerlijk kunnen vertoeven op het bijbehorende terras. Voor kinderen tot 7 jaar is er speelplaats ‘de Takkenbende’ met verschillende ontdek hoekjes. Ook aan de kleintjes wordt gedacht; voor peuters is er namelijk een speciaal klimbos. Grotere kinderen kunnen terecht bij ‘de Waterstam’, een avontuurlijke plek met hutten en een waterspeelplek. Meer informatie is hier te vinden.

Natuurmuseum Holterberg – Holten
Natuurmuseum Holterberg is één van de oudste en bekendste natuurmusea van Nederland. Het museum geeft je een verrassende kijk op de Europese dierenwereld en laat je kennismaken met meer dan 1000 dieren. De diorama’s geven een prachtige blik op de dierenwereld. Kinderen kunnen tijdens een bezoek aan dit museum de natuur leren kennen door gebruik te maken van hun zintuigen. Door te horen, zien, voelen en ruiken valt er een heleboel te ontdekken. Verder kunnen ze ook nog erg veel leren in het Bos van Daantje Das, waar ze verschillende vragen over de natuur kunnen beantwoorden. Meer informatie is hier te vinden.

Dierenpark Taman Indonesia – Kallenkote
In het kleinschalige dierenpark Taman Indonesia vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesie. De prachtigste tropische vogels vliegen los in de volières, zodat je ze van dichtbij kunt bekijken. Ook zijn er een aantal Indonesische zoogdieren te bewonderen. De actieve kleinklauwotters die altijd druk zijn. Of de Loewak, een bijzonder dier dat bonen uitpoept voor de duurste koffie ter wereld. En hoog in de bomen vind je de Binturong, die alles rustig van bovenaf bekijkt. Daarnaast zijn er nog enkele spannende dieren te ontdekken zoals de batikspin, tokeh en slangen. De dieren in Taman Indonesia wonen in een sfeervol ingericht park, waar je ook nog veel van de Indonesische cultuur kunt opsnuiven. Meer informatie is hier te vinden.

Oyfo Techniekmuseum – Hengelo
In dit interactieve Techniekmuseum kom je allerlei interessante machines tegen. Je kunt zelf machines in beweging zetten en coole games spelen. Verder kun je interessante dingen bouwen met technische Doe-pakketjes. Ook zijn er regelmatig leuke workshops waarin je mooie dingen kunt maken. Ontdek spelenderwijs je talent en werk je aan je creatieve ontwikkeling. Meer informatie is hier te vinden.

Landstede Doepark Nooterhof – Zwolle
Doepark Nooterhof is een park waarin natuur, milieu en duurzaamheid centraal staan. Met in het hart van het park het Earthship, toonbeeld van duurzaam bouwen. Maar ook met een vlindertuin, een vleermuizenkelder, een groentetuin met vergeten groentes, een bijenstal en een waterspeeltuin.Voor iedereen valt in Doepark Nooterhof wel wat te zien, te beleven, te leren en te doen. Meer informatie is hier te vinden.

Museum De Oude Aarde – Giethoorn
Het is het oudste museum van Giethoorn: Museum De Oude Aarde. Al sinds 1969 dé inspirerende thuisplaats voor één van ‘s Nederlands mooiste collectie mineralen en fossielen. Wonderlijke vormen, schitterende kleuren en stenen waarvan je niet kon dromen dat ze bestonden; je komt ze tegen in het museum. In de ‘crystal creek’ vind je klatergoud en echte edelstenen. Kraak de 80 miljoen jaar oude kristal bol en ontdek als eerste de fonkelende kristallen binnenin. Meer informatie is hier te vinden.

Afbeelding: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.