groeneveld

In het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug valt altijd wel iets te ontdekken. Naast dat je er heerlijk kunt wandelen en fietsen is er nog een heleboel meer te zien en beleven. Je kunt er o.a. spelen bij de Pyramide van Austerlitz, een bezoek brengen aan Kasteel Groeneveld en naar Ouwehands Dierenpark.  

Pyramide van Austerlitz

Op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug ligt de Pyramide van Austerlitz. Deze werd in 1804 gebouwd als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte, maar biedt nu genoeg vertier voor het hele gezin. Ouders nemen plaats op het ruime terras, terwijl de kinderen spelen in de uitgebreide speeltuin en het lunapark.
Meer informatie over de Pyramide van Austerlitz is hier te vinden.

Op excursie met Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer organiseert regelmatig excursies, tentoonstellingen en bijeenkomsten over het natuurgebied. Wat dacht je van struinen over het Leersumse veld of op zoek naar de Grote Vijf? En in het najaar kun je ook nog eens speuren naar bosuilen.
Meer informatie over de activiteiten van Staatsbosbeheer is hier te vinden.

Hoeve Ravenstein

Bezoek de monumentale boerderij en neem dan meteen een kijkje in de stallen. Ook kun je de kinderboerderij bezoeken, waar je de dieren kunt aaien en knuffelen. Zin in iets lekkers? De boerderijwinkel biedt een breed assortiment aan eerlijke biologische lekkernijen. Ze hebben overigens ook een heerlijk terras, voor als je eventjes wat lekkers wilt drinken/eten.
Meer informatie over Hoeve Ravenstein is hier te vinden.

Kasteel Groeneveld

Kasteel Groeneveld is één van de mooiste voorbeelden van een buitenhuis uit de 18e eeuw. Hier geniet je in stijl, en komen natuur en cultuur samen. In deze inspirerende omgeving voor jong en oud, worden wisselende tentoonstellingen, (educatieve) activiteiten evenals symposia, debatten en evenementen georganiseerd.
Meer informatie over Kasteel Groeneveld is hier te vinden.

Ouwehands Dierenpark

Sta neus aan neus met de ijsbeer-tweeling,  hang de beest uit in de overdekte speeljungle RavotAapia of ga op avontuur  in Expeditie Berenbos. In Ouwehands Dierenpark leer je dieren écht kennen door ze van heel dichtbij te ontmoeten. Zo ontdek je zelf de antwoorden op al je dieren vragen. Zet je zintuigen op scherp en maak je klaar voor een dag vol dierbare ontmoetingen.  
Meer informatie over Ouwehands Dierenpark is hier te vinden.

Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum is erg indrukwekkend. In de grote zaal met dertien meter hoge, glazen muren zie je tanks, vliegtuigen en zelfs een raketwerper. Voor kinderen is er Xplore, een interactieve zone waar ze zelf buskruit kunnen maken en vliegen in een F16-simulator.
Meer informatie over het Nationaal Militair Museum is hier te vinden.

Nog niet uitgekeken in deze mooie provincie? Er zijn nog veel meer uitjes in Utrecht!

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.