interieur

Mijn partner en ik verbouwen minimaal 1x in de 6 maanden de hele woonkamer. Niet letterlijk met gereedschap, maar we verschuiven wel alle meubels, zodat het allemaal net weer eventjes anders staat. Ook een kinderkamer is zeer geschikt om zo nu en dan een beetje te veranderen. En je hoeft dan echt niet te denken aan ontzettend grote veranderingen hoor; kleine dingetjes kunnen al zorgen voor een totaal andere uitstraling!

#1 Posters aan de muur of een muursticker
Kinderen kunnen een hele tijd fan zijn van een bepaalde tekenfilm of soort speelgoed. Vaak hangen er dan hiervan verschillende platen/poster aan de muur. Om het allemaal wat neutraler te maken kun je ook eens kiezen voor mooie zwart wit afbeeldingen van dieren (vaak zijn dit wel blijvertjes, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Pokémon of Thomas de Trein). Verder is een muursticker ook erg leuk (deze zijn over het algemeen weer makkelijk te verwijderen, mocht het toch uiteindelijk niet bevallen). Laat je kind in ieder geval meebeslissen, het is tenslotte zijn/haar kamer.

#2 Nieuw dekbed en dekbedovertrek
Bij een gepimpte, frisse, “nieuwe” kamer hoort natuurlijk een fris dekbed. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar, dus verdiep je echt eventjes in wat bij jouw kind past. Wij hebben zelf vier-seizoenen dekbedden voor de kids. In de zomer is het lekker luchtig en in de winter bieden ze voldoende warmte en comfort. En als je dan een nieuw dekbed hebt aangeschaft, kies dan meteen een leuke dekbedovertrek uit. Ga je voor neutraal (zwart-wit) of kies je voor iets kleurrijks? Het moet in ieder geval bij de kamer passen. Ook hier geldt; laat je kind gewoon meebeslissen!

#3 Planten
Planten verhogen de luchtvochtigheid en verminderen stof! Het is dus heel erg gezond om een plant op de kinderkamer te zetten (of te hangen). Ik zag laatst nog ergens van die macramé hangers voorbij komen. Als je deze aan het plafond hangt, dan hoeven de planten niet op de grond te staan en kunnen de wat kleinere kinderen er niet mee aan de haal gaan. Geschikte planten zijn aloë vera, lavendel, jasmijn, Engelse klimop en sansevieria. Koop ook meteen wat extra voor op je eigen slaapkamer, het schijnt ook stress verminderend te werken namelijk (en te zorgen voor een betere stemming).

#4 Oud & nieuw
Struinen op Marktplaats, doen jullie dat wel eens? Je kunt alles nieuw kopen, maar waarom zou je? Ga eens een middagje achter de laptop zitten en zoek naar leuke interieurspulletjes. Verder kom ik zelf regelmatig bij de kringloopwinkel. waar de mooiste pareltjes te vinden zijn. Zo vond ik kort geleden een houten telraam, nog helemaal intact. Deze staat nu bovenop de kast in de kamer van de jongste te shinen. Overigens is het ook leuk om met houten kratjes te werken (deze zijn ook volop te vinden bij de Kringloop), omdat je er dingen in kunt stoppen, maar je kunt ze ook neerzetten op een plankje met iets leuks erin.

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.