Kinderen hoeven zich niet te vervelen deze zomer. Op verschillende woensdagen en zondagen in de maanden juli, augustus, september en, met een uitschieter, oktober staan er allerlei leuke activiteiten op de agenda. Er kunnen vlotten worden gebouwd of kookworkshops worden gevolgd en er kan lekker worden gesprongen op springkussens. Ook leergierige kinderen, kleine prinsessen en prinsen of fans van Telekids zullen de weg naar het centrum snel weten te vinden. 

Woensdag 3 juli – Pimp het bloemendoolhof

Kinderen kunnen meehelpen het bloemendoolhof op de Esplanade te versieren. Met hun eigengemaakte versieringen toveren ze het doolhof om tot een prachtig kunstwerk. Er kunnen ook zaadjes worden geplant en mooie creaties worden geknutseld van dingen die in de natuur te vinden zijn. De activiteit duurt van 13.00 – 16.00 uur.

Zondag 7 juli – Prinsen & Prinsessendag

Van 12.30 -16.30 uur kunnen jonge bezoekers zich op het Forum laten schminken of verkleden als prins of prinses. Ook worden er stoere glitter- en stempeltattoo’s gezet. In de speciale koninklijke fotostudio kunnen de kleine prinsjes en prinsesjes voor een sprookjesachtige achtergrond op de foto. De Starz feeën geven speciaal voor deze dag een betoverende show waarbij lekker kan worden meegedanst en gezongen. Ook Peter Pan brengt een bezoek. Kinderen van Almere Centrum Klantenkaarthouders kunnen tijdens meet and greets om 12:45, 13:45, 14:45 en 15:45 uur met de Starz feeën en Peter Pan op de foto.

Woensdag 10 juli en 31 juli – Kids Kookworkshops

Chef-koks in de dop opgelet! Op deze twee woensdagen kunnen de fijne kneepjes van het koken en bakken worden geleerd. Zoet, hartig, warm, koud; er is voor ieder wat wils iets leuks en lekkers te leren. Dat wordt smullen! De workshops vinden plaats op de Esplanade van 13.00 – 16.00 uur.

Woensdag 17 juli en 7 augustus – Vlotten bouwen en waterpret

Kinderen kunnen zichzelf onderdompelen in de wereld van stoere zeemannen en zelf vlotten bouwen. De hele middag lekker kan er lekker worden gespeeld op het water bij de Esplanade. Er zijn radarbootjes waarmee tegen vriendjes kan worden geracet en met de aquaballen kan op het water worden gelopen. Er zijn ook kano’s waarmee kleine zeebonken het water op kunnen om een stukje te varen. De activiteiten vinden plaats op de Esplanade van 13.00 – 16.00 uur.

Woensdag 24 juli en 14 augustus – Mini Springkussenfestival

Tijdens deze middag kunnen alle kleine bezoekers lekker stoom afblazen. Er zijn verschillende springkussen waarop eindeloos kan worden gesprongen. Op de softbungee kunnen battles worden gehouden tussen vriendjes en vriendinnetjes. Wie springt er het hoogst? Na al dat springen, rennen en vliegen kan er lekker worden uitgerust met een glaasje limonade. De Mini Springkussenfestivals worden gehouden op de Esplanade en duren van 13.00 – 16.00 uur.

Zondag 1 september – Ontmoet de vriendjes van Telekids

Bart en Bibi van de BiBa Boerderij komen vandaag langs in Almere Centrum. Ze geven twee keer een gezellige en muzikale show waarbij lekker kan worden meegezongen en gedanst. Dat kan ook bij de show van de Wielen van Bus waarin de leukste en meest bekende liedjes voorbij zullen komen. Bovendien komt niemand minder dan Chloe, van Chloe’s Toverkast, op bezoek in het centrum. Haar bezoek is de perfecte kans om in haar toverkast te kijken. Deze feestelijke dag op het Forum begint om 12.30 uur en duurt tot 16.30 uur.

Zondag 20 oktober – Fun & Science

Het is dan wel geen zomer meer deze zondag, maar het evenement willen we toch alvast onder de aandacht brengen. Deze dag staat er van 12.00 tot 17.00 uur een Kidslab op het Forum. Kleine wetenschappertjes kunnen hier leuke proefjes doen. Ook zijn er, diverse spelletjes te spelen zoals een Formule 1 race-simulator. Muzikale talentjes kunnen meedoen aan een echte Kids-DJ workshop.

Een overzicht van alle activiteiten staat op www.almerecentrum.nl/kids

Over Almere Centrum

Het toonaangevende centrum van Almere is de perfecte bestemming voor een dagje winkelen. Bezoekers hebben er de keuze uit ruim 400 winkels. Niet voor niets is Almere Centrum in 2017 uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland. Je vindt er verschillende bijzondere en uitgebreide winkels van grote modenamen als ZARA, Primark, Superdry, Pull & Bear, Hudson’s Bay en H&M maar ook speciaalzaken als Bever, Vitaminstore, Rituals, KIKO Milano en Jeans Centre. Diverse gezellige horecapleinen bieden genoeg keuze voor een kopje koffie, lunch, een borrel of diner. De leuke kleinere winkeltjes zijn te vinden in de Passages. Bezoekers kunnen bovendien gebruik maken van gratis wifi door het hele winkelgebied.

Naast winkels en horeca biedt Almere Centrum ook onderdak aan een grote bioscoop, een uitgebreide bibliotheek, de schouwburg en het educatieve en spannende Veiligheidsmuseum PIT. Gedurende het hele jaar worden er regelmatig drukbezochte evenementen voor jong en oud georganiseerd.

Het door internationale architecten, waaronder Rem Koolhaas, ontworpen autovrije centrum ligt op slechts 20 minuten rijden van Amsterdam en het Gooi en biedt diverse parkeergarages met ruime plekken. Ook per trein is het centrum eenvoudig te bereiken. Het station ligt in het winkelgebied. Het centrum is 7 dagen per week geopend.

Uitgelichte afbeelding: Joëlle Tabak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.