kiind1Naast het jaarlijks terugkerende thema ‘Duurzaamheid’, is het specifieke thema van het Kiindfestival editie 2016: GRENZELOOS. Wat kunnen we leren van elkaar? We vieren dat we met z’n allen deze wereldbol delen!

Kleine en grote mensen uit alle windstreken kunnen genieten van een bont en gevarieerd programma, waar we nu al iets van verklappen:

kiind3Verdieping
Op het Kiindfestival is ruim de mogelijkheid om je te verdieping in allerlei Grote Kwesties rondom het ouderschap. Zoals de lezing van Eva Bronsveld ‘Weg met strijd: Van regel naar ritueel’. Verder geeft La Leche League een lezing over starten met borstvoeding, Annemiek Shrestha- van der Krogt over geweldloos communiceren met je kind en Linda van Talintje Kindercoaching over opvoeden vanuit verbinding. Een workshop over bevallen met Hypnobirthing, een workshop rondom geboorteverhalen van je kind(eren). Robert Tannemaat van De Groeierij en Praktijkvader Jeroen de Jong staan klaar om met je te praten over het vaderschap.

Theater en muziek
Kluizelaar (2-5 jaar), 11.30 uur

Kluizelaar is een beeldende voorstelling over alleen zijn en thuis komen. Een intieme voorstelling zonder spraak en met mime en beweging.

Ik zou wel een kindje lusten (4+ jaar), 13.30 uur
Joes Boonen, die in 2014 samen met Dikkie Dik op het Kiindfestival optrad, presenteert de programmering in de theatertent. En tussendoor treedt ze zelf ook nog op, met de grappige vier-en-ouder voorstelling ‘Ik zou wel een kindje lusten’, een live-versie van het prentenboek.

Tamar Lewis (iedereen) 14.00 uur
‘Er is nooit te weinig tijd voor een liedje’, zingt ze. En daar zijn wij het mee eens. Ondanks drukte met kinderen.

Panama (vanaf 2 jaar), 15.00 uur
Een beeldende voorstelling voor 2+ waarin twee acteurs het verhaal verbeelden van kleine Tijger en kleine Beer, die op zoek gaan naar het land van hun dromen. Naar aanleiding van het bekroonde kinderboek ‘O wat mooi is Panama’ van Janosch.

Wereldvlag ophangen, 15.30 uur
Waarom is er nog geen wereldvlag? We gaan met z’n allen aan de slag om deze te ontwerpen! En om half vier wordt deze gepresenteerd op het podium en vervolgens opgehesen. Hoera, we wonen samen op deze wereld!

Twist ‘n Shout! (iedereen), 15,45 uur 
Zangeres Mandy van der Linden en gitarist Fabrizio Quissanga geven een interactief optreden op het muziekpodium en spelen een mix van liedjes uit de hele wereld. Kinderen kunnen op kleine instrumenten meedoen!

Samba Salad (iedereen), 16.45 uur 
We sluiten het Kiindfestival dansend af met een spetterend optreden vol wereldse muziekinvloeden. Gitaren, piano, bas, drums, knetterende flamencohakken en veel percussie in een energieke mix van samba, flamenco, pop, reggae, mestiza en salsa.

kiind2Geen Kiindfestival zonder huttenbouwen! En er is broodjes bakken boven het vuur, kinderyoga, draagdansles, Indiase spelletjes, natuurknutsels, wobbelen op een Wobbel, de poppendokter, zweven in de molen van De Zweefmolenaar, een grote markt vol mooie, duurzame spullen en nog meer wat we nog lekker niet verklappen.

Hoe, wat, waar en waarom
We vieren het Kiindfestival op 17 september van 11 tot 18 uur op Daam Fockemalaan 22. Het is zeer goed bereikbaar met de trein: met bus 52 ben je in twee minuten op de Treublaan. Vanaf daar hoef je alleen over te steken en dan ben je op het Kiindfestival! Parkeren kan op het DHV-terrein: Laan 1914 35 in Amersfoort. Vanaf daar rijdt een pendeldienst tussen 11 en 13 uur en 17 en 19 uur je richting feestgedruis en weer terug.

Tot zover het hoe, wat en waar. Maar waarom? Het Kiindfestival bestaat omdat het ons leuk leek andere ouders elkaar te laten ontmoeten en inspireren. Dit jaar vieren we met thema Grenzeloos dat we met z’n allen samen op deze wereld wonen. Een positief geluid in een wereld vol onrust.

Het belangrijkste
Kiindfestival 17 september 2016
Van 11 tot 18 uur
Op Daam Fockemalaan 22

Het OV is perfect met bus 52 vanaf het station tot Treublaan
Parkeren op het DHV-terrein: Laan 1914 35 in Amersfoort
Het Kiindfestival is rook- en alcoholvrij

Tickets bestel je snel via kiind.nl/shop

Het Kiindfestival wordt georganiseerd door Kiind, het tijdschrift over bewust en natuurlijk ouderschap!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.