nutcase1Nutcase viert tijdens Eurobike 2016 zijn tiende verjaardag. Bij de festivalstand (locatie FG-B5/4) introduceert Nutcase twee moderne helmseries en meerdere nieuwe ontwerpen van de bekroonde Street Gen3-helmen voor volwassenen en tieners, evenals de Little Nutty-helmen voor kinderen.

Dante kan al best een behoorlijke tijd goed fietsen. Toch leek het in het begin een eeuwigheid te duren, voordat hij het door had. Tegenwoordig fietst hij niet alleen maar naar school, maar ook naar zijn overgrootouders een behoorlijk stuk verderop. Hij heeft er plezier in en dat is belangrijk! Ik kreeg een persbericht over fietshelmen en dat zette me aan het denken. Dante fietst immers zonder helm en nadat ik me ben gaan inlezen over de gevaren, heb ik toch besloten dat het verstandig is om een helm voor hem aan te schaffen.

helm1Fietshelmen niet verplicht in Nederland
Fietsen, opletten en ondertussen ook nog kletsen…het is een hele opgave om als kind deel te nemen aan het verkeer. Dikwijls gebeuren er ongelukken doordat de tas blijft hangen in het voorwiel of door een trapper die achter de stoeprand blijft steken. EHBO-afdelingen van ziekenhuizen behandelen jaarlijks ruim 4.500 kinderen met hoofdletsel. In landen als Zwitserland, Zweden en Spanje is het dragen van een fietshelm al verplicht. Ook tijdens het wielrennen, skaten en snowboarden is het dragen van een helm de normaalste zaak van de wereld. Logisch, want een fietshelm beschermt kinderen tegen ernstige verwondingen aan het hoofd of gezicht In Nederland is het niet verplicht om een fietshelm te dragen en als je het zou verplichten, dan zou het gehandhaafd moeten worden. Dat wil zeggen, de politie moet dan alle fietsers bekeuren die geen helm draagt. Dat is niet realistisch.

Een fietshelm aanschaffenhelm2
Het belangrijkste is, dat je altijd een nieuwe helm aanschaft! Bij een gebruikte helm weet je nooit zeker of iemand ermee is gevallen. Bij een val wordt de zachte binnenkant ingedrukt. Dat zie je meestal niet aan de buitenkant, maar de helm kan dan geen stoten meer opvangen. Vervang de helm daarom altijd na een flinke val.

Voor fietshelmtips: http://www.anwb.nl/fietsen/uitrusting/fietsaccessoires/fietshelmen

helm3Voor de Little Nutty-helmen zijn er maar liefst vijf nieuwe ontwerpen die het komende seizoen de hoofden van jonge Nutcase-fans zullen sieren. De ontwerpen zijn een stijlvolle mix van lollige en moderne invloeden. Zo is de helm Ahoy! Pirate op maat gemaakt voor stoere jongens, terwijl Flutterby en Blue Birds & Bees de juiste keuze zijn voor kleurrijke meisjes. Felle kleuren met een matte afwerking zijn de trend voor 2017, de nieuwe Street Gen3-helmen voor volwassenen worden komend seizoen geleverd in de kleuren kobalt, fuchsia, lightning en malachietgroen.

Over Nutcase
Nutcase Helmets is de uitvinder van lifestylehelmen en heeft door de jaren heen laten zien dat stijl en veiligheid optimaal kunnen worden gecombineerd. Het bedrijf wordt in 2006 opgericht door Michael Morrow, voormalig creatief directeur bij Nike. Het bedrijf ontwikkelt en distribueert originele, creatieve en innovatieve helmen voor mensen die graag fietsen, skateboarden, longboarden of met inline-skaten. Nutcase heeft een landelijk netwerk van meer dan zeshonderd dealers in de Verenigde Staten en werkt samen met retailers in meer dan dertig landen. Het hoofdkantoor van Nutcase is gevestigd in Portland, Oregon.
Voor meer informatie: nl.nutcasehelmets.com

WINNEN!helm4
Wij mogen 1 Nutcase Helmet weggeven! Voor wie doe jij mee en voor welk Little Nutty model (Beschikbaar voor kinderen met een hoofdomtrek van 48-52 cm)? Laat een reactie achter onder dit bericht, voorzien van je voor- en achternaam + een geldig mailadres. Deze actie is inmiddels afgelopen!

41 thoughts on “Veilig op de fiets met Little Nutty van Nutcase

 1. Niet verplicht, maar toch wel een heel fijn gevoel dat je kindje wat extra bescherming heeft tegen een valpartij.
  En wat zien deze fietshelmen van Little Nutty er super leuk uit!!!
  De Bumblebee, de Ladybug, te cute! Al denk ik dat onze dochter van bijna vier, die dol is op roze en druk bezig is met leren fietsen, de Daisy Pink helm het allermooiste zal vinden!

 2. Wow! Voor mijn petekind natuurlijk! Dat eigenwijze koppie zal nog wel wat ongelukjes vooroorzaken. Maar met deze helm blijft ze toch veilig beschermd

 3. Het lieveheersbeestje is erg leuk, maar ik weet bijna zeker dat mijn meisje voor die met hartjes gaat. Haar fietsje is immers ook roze.
  Ik wil graag meedoen voor mijn dochter Cathelijn van 3. Sinds 1,5 week fietst ze los. Een helm moeten we nog uitzoeken. Haar broer en zus hebben toendertijd ook zelf een helm uit mogen zoeken. Helaas hadden ze toen nog niet van die leuke.

 4. Mijn zoontje heeft vandaag voor zijn verjaardag zijn eerste fiets gekregen, dus een fietshelm komt goed van pas. De gotcha is super mooi. Kan mijn dochtertje ook nog mooi dragen als ze er aan toe is

 5. Gelukkig fietst dochterlief (6) nog steeds met een helm. Ik hoop het nog lang vol te kunnen houden. Wie weet helpt het om zelf een mooie nieuwe uit te mogen zoeken?
  Ik denk dat ze Dots of Bumblebee kiest.

 6. Ondanks dat mijn zoon het ‘niet cool’ vindt, zo’n fietshelm, is het voor hem toch echt een verplichting er een te dragen op de fiets! Deze zijn m.i. toch best wel ‘cool’… 😉 Ik kies de Gotcha!

 7. Ondanks dat mijn zoon het ‘niet cool’ vindt, zo’n fietshelm, is het voor hem toch echt een verplichting er een te dragen op de fiets! Deze zijn m.i. toch best wel ‘cool’… ? Ik kies de Silver Fly!

 8. Voor mijn zoontje, een echte brokkenpiloot. Deze helmen zijn echt leuk, daarom zal hij ze de Speed Star zeker wel willen dragen. En het geeft mij ook direct een veiliger gevoel.

 9. sorry, was de punt vergeten in mijn emailadres! Het juiste adres is dit dus!!

  Ik doe graag mee voor mijn kleinzoon die stapelgek op fietsen is!!

 10. De ‘Little Monsters’, voor mijn zoontje. Gewoon omdat hij een klein monster is 😛
  En zijn zusje ook, die kan hem dan op wanneer zij ouder is.

 11. wauw wat een super gave winactie van Kiddowz ! Ik doe heel graag mee voor deze prachtige en veilig Nutcase Helmet , mijn zoon is helemaal wild van Nutcase helmen .

 12. De Union Jack. Hij heeft wel altijd een fietshelm op maar deze zien er naast veiliger en steviger ook veel cooler uit! Om zijn benen sterker te maken zodat er toch een zwemdiploma gaat komen moeten we veel lopen, fietsen en steppen. Hij vind het niet altijd even leuk dus ik zou mijn stoere binky graag een plezier doen met deze stoere helm om het weer wat leuker en veiliger te maken.

 13. Ik doe mee voor mijn dochter, ze gaat na deze zomervakantie voor het eerst op haar eigen fiets naast mij. Ik zou graag mee doen voor de Bumblebee.

 14. Ik doe heel graag mee voor ons kleine prinsesje.
  De “Little Nutty Gen 3 ‘Daisy Pink’: Roze helm met subtiele madeliefjesprint” vinden wij het mooist!

 15. Ik doe graag mee voor mijn kleinzoon; sinds kort hebben we een leuke fiets voor hem, maar een helm ontbreekt nog! Ik vind de Silver Fly wel toepasselijk, want er staan ook sterren op de fiets!

 16. Ik doe graag mee, want een helm is toch wel een veilig idee! Ik kies de Little Monsters; fijn dat deze ook nog goed opvalt door zijn kleur!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.