WP_20160120_001Van Charl’s Toys ontving ik een doos vol leuke producten. De komende tijd zal ik al deze producten aan bod laten komen. Aangezien ik ergens moet beginnen kies ik ditmaal voor de jongens (en meiden) die graag ridder spelen. Met een zwaard, een riddertuniek en uiteraard een schild.

Nu is het zo dat je kinderen niet met echte zwaarden en schilden moet laten spelen. Houten speelgoed, daar gaat mijn voorkeur naar uit! Gelukkig ontving ik het schild en het zwaard in een houten uitvoering. Het zwaard zit zelfs in een mooie schede en heeft een touw waarmee je de schede om je middel kunt binden. Net als een echte ridder!
Het schild heeft aan de achterkant twee handgrepen. Uiteraard kun je deze met een hand vast houden, gebruikelijker is het echter om de arm door de grepen heen te houden en het schild te dragen op de onderarm. Zo heb je de andere arm vrij om het zwaard vast te houden en te vechten tegen de draken, een kwade koning of de prinses te bevrijden van alle doornstruiken rondom de toren. Het riddertuniek maakt het geheel in stijl af.

Riddertuniek zwart, katoen20160120_102509
Welke kleding je ook aan hebt, het tuniek past bijna overal over heen. Door het relatief grote openingsgat is het makkelijk over het hoofd te trekken, de zwarte, elastieke banden aan de zijkanten zorgen ervoor dat het tuniek blijft zitten. Het tuniek is gemaakt van 100% katoen en kan gewassen worden in de wasmachine, zelfs een droogbeurt in de droger overleeft het tuniek. I.v.m. de kleur is het raadzaam om het enkel te wassen. Persoonlijk was ik het tuniek het liefst door een handwas (kort programma) en daarna laat ik het drogen. De stof is vrij dun en daardoor is het tuniek erg snel droog, hierdoor bespaar je ook nog eens het milieu!
Deze zwarte riddertuniek is afgewerkt met gele stof in de zoom onderaan, in de kraag en de splitjes voor en achter. Ook het kruis wat voorop het tuniek staat is van gele stof gemaakt.

Houten zwaard met schede
Zoals ik al eerder schreef is het zwaard voorzien van een (houten)schede en een touw waarmee je het geheel om je middel kunt binden of om de schouder kan dragen (voordeel hiervan is dat het niet af zakt in het spel). Het touw is van goede kwaliteit waardoor het wel tegen een stootje of getrek kan. Ook het zwaard en schede zijn van wat dikker hout, zo breekt het niet gelijk als je ergens harder dan gepland tegen aan slaat. En dat zal vaak gebeuren bij kinderen! Deze houten zwaard met schede is 59,5 cm lang en is op het breedste punt 14,5 cm. Het blad van de zwaard is ongeveer 3 cm breed.
De drie variërende kleuren hebben een versassend en speels effect. Zo is het handvat donkerder van kleur dan het blad en heeft de schede een cognac kleur. De match is fantastisch! Zowel het zwaard als de schede zijn met een vochtige doek af te nemen.

Schild Nederlandse leeuw20160120_102547
Ofschoon het de oplettende lezer wellicht opvalt is het schild dat wij ontvingen anders van vorm dan de afbeelding op de website. Wij ontvingen namelijk een vrij recht bord en het schild op de site is iets boller. Maar of een van de twee nu beter is kan ik niet zeggen! Beiden zien er prachtig uit.
De randen van het bord zijn mooi afgeschuurd. De achter kant van het schild is onbewerkt, een houten kleur en de handvatten zijn hier zichtbaar. Het handvat is zwart van kleur, wat prachtig matcht bij bovengenoemde tuniek. De voorkant is geschilderd, in dit geval staat er een Nederlandse leeuw op met een blauwe achter grond, rode rand en sierlijke extra rand aan de bovenkant. Het schild is af te nemen met een vochtige doek.

Meer ridder artikelen, of andere printjes kun je hier vinden.

logo voor email ondertekeningContact:
Wil je weten waar je dit product / deze producten kunt kopen? Neem dan contact op met Charl’s Toys.
T. 0513 – 23 21 99
E. [email protected]

/Miranda Young

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.