20160120_114647Om te begrijpen hoe er bij mij thuis gereageerd wordt op de prachtige houten “hoera” slinger van het bedrijf “Stokhout”, moet je wat meer inzicht hebben in hoe mijn partner (ik ook overigens) tegen de wereld aan kijkt. Hij is een chemisch ingenieur die werkt voor een van ‘s werelds grootste plastic producerende bedrijven. Ofschoon hij vaak het tegendeel beweert, lijkt hij alles te weten van de productie en mogelijkheden van plastic. Misschien wel om deze reden vind je bij ons in huis maar weinig plastic spulletjes terug. Alles is gemaakt van wat mijn partner “duurzame” materialen noemt. Een bank van leer, een notenhouten tafel, parketvloer, etc. Dus vrij weinig kunststof en dat bevalt ons prima. “Iets van plastic is snel gemaakt,” zegt mijn vriend vaak. “Een paar ton plastic korrels door een extruder (geen idee wat het is) en dan via blowmolding (ook hier kom ik niet zo heel veel verder mee, maar goed) en hoppa, een ton aan wegwerp speelgoed. Maar om iets moois van hout of leer te maken, dat kost moeite, kennis en ervaring. En dat is veel waard.”collage-2016-01-21

En zo kijken we tegen de prachtige “Hoera” slinger aan van “Stokhout”. De slinger is van mooie stukken hout gesneden met voldoende dikte om lekker stevig te zijn, maar toch licht genoeg om min of meer overal aan op te kunnen hangen zonder dat je bang hoeft te zijn dat het ergens van afvalt. De letters zijn mooi egaal en dekkend geverfd, ook op de randen. En de kleuren combinaties zijn elegant en toch speels en de letters worden met een stevig koord versierd met leuke, kleurrijke kraaltjes aan elkaar vast gehouden. Echt iets om iemand te geven die net een klein mini-mensje ter wereld gebracht heeft, of voor de verjaardag van je dochtertje, of misschien een vriendje en nog veel meer situaties. Kortom een prachtige toevoeging aan ieder mooi cadeautje waarbij je wilt zeggen: “HOERA!”

20160120_114851Natuurlijk is dit niet de enige optie die je bij Stokhout kunt maken. Op de website van www.stokhout.com kun je terecht voor o.a. geboorteborden, kraamcadeau’s, decoratie en knutselspullen. Maar het allermooiste is dat je contact op kunt nemen om zo je eigen wensen te overhandigen. Romy en Daniël zullen u vriendelijk te woord staan en met u de wensen bespreken.
Wellicht is dit wel de mogelijkheid om uw ideeën uit te laten werken door een vakkundig team. Romy heeft de opleiding als Grafisch Vormgever gedaan en Daniël regelt de praktische kanten met als hulpmiddel de figuurzaag. Die figuurzaag geeft natuurlijk niet de nauwkeurigheid van een laser, maar daar zijn wij in dit gezin dan ook helemaal niet naar op zoek. Waar wij wel in dit huis naar op zoek zijn de bovengenoemde belangrijke punten: handgemaakt, kwaliteit en duurzaam! En dat vind je bij Stokhout in bakken.

/Miranda Young

 

One thought on “Houten slinger “Hoera” van Stokhout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.