Met meer dan 50.000 bezoekers per editie, is Heroes Dutch Comic Con het grootste evenement in Nederland voor liefhebbers van strips en popcultuur. Gedurende twee dagen komen fans van verschillende fandoms samen om hun passie te delen met gelijkgestemden. Het evenement biedt een divers programma met activiteiten op het gebied van films, series, strips, cosplay, games, superhelden, fantasy/sciencefiction en anime.

Er is zoveel te zien, te doen en te beleven! Laat je verrassen door het gevarieerde programma, of doe zelf mee door in een cosplay-outfit te komen. Verander in je favoriete personage en wees wie je wilt zijn. Als cosplay niet jouw ding is kun je genieten van andere bezoekers die indrukwekkende kostuums dragen.

Cosplay, wat is dat?

Cosplay is een afkorting van “costume play” en verwijst naar het aankleden en portretteren van een personage uit een film, serie, stripboek, videogame of ander medium. Cosplayers, de mensen die aan cosplay doen, proberen nauwkeurig de kostuums, accessoires en zelfs de houding en het gedrag van hun gekozen personage na te bootsen. Ze streven ernaar om zo authentiek mogelijk te zijn en in de huid van hun favoriete personage te kruipen. Cosplay kan variëren van eenvoudige kostuums tot zeer gedetailleerde en complexe creaties. Het is een vorm van zelfexpressie en creativiteit waarbij fans hun liefde voor een bepaald personage of franchise kunnen tonen en kunnen deelnemen aan cosplaywedstrijden of gewoon plezier hebben op evenementen zoals comic cons.

Kruidenmixboek. Spice WIse

Meer dan cosplay op HDCC

Cosplay speelt een belangrijke rol bij Heroes Dutch Comic Con en verbindt verschillende fandoms en activiteiten, maar het evenement heeft veel meer te bieden dan alleen cosplay. Je kunt speciale gasten ontmoeten uit films en series, verschillende soorten merchandise kopen op de grootste “geeky” markt van het land, diverse games spelen, deelnemen aan panels met speciale gasten uit de stripindustrie en nog veel meer! Heroes Dutch Comic Con is iets wat je zelf moet ervaren. De unieke en geweldige sfeer zorgt ervoor dat je meteen verslaafd raakt.

Special guests

Heb jij ooit de acteurs of actrices uit jouw favoriete serie of film van dichtbij gezien of zelfs ontmoet? Iedere editie van Heroes Dutch Comic Con nodigen wij een aantal Special Guests uit en krijgen bezoekers de kans om hen te ontmoeten. Bezoek hun Q&A’s op de Main Stage om hen jouw brandende vraag te stellen of scoor een handtekening in de Guest Square. Ga op de foto met jouw favoriete ster en laat dit onvergetelijke moment vastleggen in de photobooth.

De volgende special guests zijn tijdens HDCC aanwezig:

  • Cobie Smulders
  • Danny Trejo
  • Bob Morley
  • Eliza Taylor
  • Amy Allen
  • Orli Shoshan

Tickets

Er zijn diverse entreetickets en additionele tickets beschikbaar. Bekijk het overzicht om er achter te komen welk ticket de beste keuze is voor jou. Vervolgens kun je in de webshop jouw tickets bestellen, zodat jij weer onderdeel bent van de Heroes Dutch Comic Con beleving!

Kruidenmixboek. Spice WIse

Locatie

Heroes Dutch Comic Con vindt twee keer per jaar plaats in de Jaarbeurs Utrecht en is gemakkelijk te bereiken met zowel de auto als met het openbaar vervoer. De Jaarbeurs Utrecht ligt namelijk naast Utrecht Centraal Station!

Jaarbeurs Utrecht
Jaarbeursplein 15
3521 AM Utrecht

Uitgelichte afbeelding: © Bart Nijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.