De Franse Pyreneeën zijn beeldschoon! En wist je dat er in de pittoreske haven van Canet-en-Roussillon ook een aquarium is dat je kunt bezoeken? In dit blog artikel deelt Claire van op avontuur met kids en Claire’s Mission alles over aquarium Oniria. Benieuwd of het een aanrader is?

Over aquarium Oniria

Aquarium Oniria ligt aan de Franse kust van Canet-en-Roussillon en is gelegen in  een pittoresk haventje. Het is een beeldschoon nieuw gebouw, dat 3500 m² groot is en meer dan 1200 liter water bevat. Het aquarium bestaat uit 83 tanks met daarin 3500 zeebewoners en 660 verschillende soorten, verspreid over tien verschillende habitatten. Hoe bijzonder en wat een aantal!

En het fijne aan aquarium Oniria is dat het nieuwe gebouw ook toegankelijk is voor iedereen omdat er liften aanwezig zijn. Daarnaast is er ook gedacht aan mensen met een beperkte mobiliteit, slechthorenden, blinden, enz. Het is dan ook een plek waar je met het hele gezin naar toe kunt gaan.

Een leerzaam uitje voor jong en oud!

Wat aquarium Oniria bijzonder maakt is dat er ontzettend veel leuke, leerzame en/of wetenschappelijke ervaringen te beleven zijn met touch tables, quizzen, educatieve spellen, QR-codes, documentaires en zelfs privérondleidingen onder begeleiding van een deskundige gids. Ook zijn er in het aquarium heel veel avonturen te beleven waarbij er gebruik is gemaakt van speciale effecten. Zo kun je zelf sneeuwstormen, een aanval door een reuzeninktvis, meeslepende video’s, podiumeffecten en nog veel, veel meer ervaren.

Naast de leuke activiteiten die er ook voor kids zijn, worden de bezoekers ook op de hoogte gebracht van actueel wetenschappelijk onderzoek om de risico’s van onze levensstijl en consumentengewoonten beter te begrijpen.

En is het een aanrader?

De Franse Pyreneeën zijn super populair! Niet alleen onder toeristen maar ook bij de Franse zelf is het een gewilde vakantiebestemming. Wij brachten eind mei een bezoek aan aquarium Oniria. Het was op een doordeweekse dag, in de middag. En toen was het er al enorm druk met Franse en toeristen. Voor het kopen van een toegangsbewijs sta je dan ook met gemak een halfuur in de rij. Dus mocht je een bezoek willen brengen aan aquarium Oniria, boek dan je toegangsbewijzen alvast online. Daar kun je super veel tijd mee besparen en is daarom echt een aanrader!

Het aquarium is daarnaast ontzettend mooi en vooral voor wat oudere kids ontzettend leuk om te beleven. Onze kindjes van 1 en 3 jaar, waren eigenlijk net wat te jong. Sommige speciale effecten zoals de aanval door een reuzeninktvis is namelijk best wel eng en spannend. De aquariums zelf zijn daarnaast mooi, maar vrij klein. Je merkt dat het vooral een commercieel goed is en dat het niet met zoveel liefde ontworpen is als bijvoorbeeld het Aquarium Donostia – San Sebastián in Baskenland (Spanje).

Eindconclusie…

Zijn jouw kids al iets ouder? Dan is aquarium Oniria absoluut een leuk uitje! Boek je toegangsbewijzen vooraf via de website, daar kun je een hoop tijd mee besparen. En na afloop van jullie bezoek, ligt het strand op loopafstand en kunnen jullie de dag altijd afsluiten met een duik in de zee.

Ga jij weleens naar het aquarium toe? En ben je al bekend met aquarium Oniria? Wij zijn super benieuwd! Laat je het weten in een reactie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.