Afgelopen zondag reed ik samen met mijn moeder naar Haarlem voor de première van de musical Kruimeltje. Deze productie is er één van REP Entertainment. Ik vertel je graag meer in dit artikel.

Het oer-Hollandse avontuur van Kruimeltje is al bijna 100 jaar een van de meest populaire kinderverhalen. Na de succesvolle tweede film in 2020, is Kruimeltje, nu in een compleet nieuwe versie, eindelijk weer in het theater te zien.

Het verhaal

Door de besneeuwde straten ergens in Nederland zwerft Kruimeltje; een vrolijke en ondeugende straatjongen van 10 jaar. Helemaal alleen, op zoek naar zijn vader en moeder. Het enige dat Kruimeltje van zijn ouders heeft is een medaillon, met hun portretjes erin. Ondanks alles blijft hij positief en loopt hij zingend en fluitend de straten door. Dan ontmoet hij Keesie, een stoer meisje dat maar al te graag mee op avontuur gaat. Bij kruidenier Wilkes vindt Kruimeltje, samen met zijn vriend Noor de straathond, eindelijk een echt thuis. Wat schetst zijn verbazing? Zijn vader en Wilkes blijken oude jeugdvrienden te zijn geweest! Zou Wilkes kunnen helpen bij het vinden van zijn vader? Zou hij dan eindelijk niet meer op straat hoeven te leven? Als het eens zo simpel zou kunnen zijn…

Kleine cast, top team

Je zou misschien denken dat er een gigantische cast is als je kijkt naar hoeveel verschillende rollen er worden gespeeld in deze musical, maar niets is minder waar. Het zijn namelijk ‘slechts’ 4 volwassenen en 2 kinderen die het verhaal van Kruimeltje vertellen in een vlot doorlopend stuk. Hond Noor bestaat uit twee delen en krijgt ‘een stem’ door de verschillende acteurs die regelmatig blaffen en grommen. Zo nu en dan is de kop ergens anders dan de rest van het lijf, wat hilarische situaties oplevert. Het decor is redelijk simpel, doch goed bedacht en het zijn de acteurs zelf die de rekwisieten heen en weer slepen, omdraaien enzovoorts. Ze zijn allemaal op elkaar ingespeeld en dat zorgt ervoor dat er een fantastische musical wordt neergezet. Kleine cast, maar echt een top team!

De spelers

Volwassen cast

Marnel de Rooij
Sven Blom
Bente van den Brand
Finn Poncin
Paul Disbergen (alternate van Finn Poncin)
Anne Deliën (alternate van Bente van den Brand)

Kindercast

Luca van Ammers – Kruimeltje
Max Roest – Kruimeltje
Shayne Bakker – Kruimeltje
Aiden Joshua Maij – Kruimeltje
Eva Franken – Keesie
Vlinder de Jong – Keesie
Romy Joosten – Keesie
Vera de Heus – Keesie

De moeite waard

Kruimeltje is een echte feel-good familiemusical gebaseerd op de bekende klassieker van Chris van Abcoude. Een hartverwarmend verhaal over een jongetje, dat samen met zijn vriendinnetje Keesie op zoek gaat naar zijn familie en zijn plek in de wereld. Laat je verwonderen door een musical vol vriendschap, avontuur, leuke liedjes en het volgen van je dromen. Het is zeker de moeite waard om deze musical te bezoeken!

De speellijst kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.