Als je kind voor het eerst op wintersport gaat, moet je goed voorbereid zijn. Je wilt natuurlijk dat hij/zij een leuke tijd heeft én veilig is. Om ervoor te zorgen dat alles perfect verloopt, is het belangrijk dat je weet welke spullen je moet aanschaffen. Dit artikel geeft je een overzicht van de belangrijkste items voor als je kind gaat skiën of snowboarden.

Ski – of snowboardkleding

Allereerst is het belangrijk dat je goede jongens skikleding of snowboardkleding aanschaft (als je een dochter hebt dan ga je waarschijnlijk voor de meisjeskleding). Kies kleding die ademend is, zodat je kind niet gaat zweten. Ook is het belangrijk dat de kleding waterdicht is, zodat je kind niet nat wordt als het sneeuwt of als hij/zij in de regen skiet. Ski- of snowboardbroeken zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, dus kies een lengte die bij je kind past.

Goede jas

Een hele belangrijke aankoop is een goede jongens ski-jas (of voor een meisje natuurlijk). Kies een jas die warm is, waterdicht en winddicht. Je wilt niet dat je kind last krijgt van koude of natte kleren. Let er ook op dat de jas niet te groot is, zodat je kind nog vrij kan bewegen.

Muts, sjaal en handschoenen

Een goede muts, sjaal en handschoenen zijn ook erg belangrijk. Kies voor muts en sjaal materiaal dat ademend is, zodat je kind niet gaat zweten. Handschoenen moeten warm zijn, maar niet te dik zodat je kind nog vrij kan bewegen.

Andere benodigdheden

Als je kind gaat skiën, moet je ook ski’s, skistokken en een skischoenen aanschaffen. Kies ski’s die geschikt zijn voor het niveau van je kind. Beginners ski’s zijn over het algemeen wat softer dan gevorderde ski’s. Ook is het belangrijk dat de skistokken de juiste lengte hebben. Skischoenen moeten comfortabel zitten en goed aansluiten.

Als je kind gaat snowboarden, moet je naast een jongens snowboardjas (of voor een meisje) een snowboard, bindingen en schoenen aanschaffen. Kies een snowboard dat geschikt is voor het niveau van je kind. Beginners snowboards zijn over het algemeen wat softer dan gevorderde snowboards. Bindingen moeten stevig zitten en goed aansluiten.

Skischoenen kunnen ook gebruikt worden als snowboardschoenen. Als je kind gaat skiën of snowboarden, moet je ook een helm aanschaffen. Kies een helm die stevig zit en goed aansluit. Het is ook belangrijk dat de helm goed ventileert.

Korting Protest Sportswear

Met kortingscode kiddowz10 krijg je 10% korting als je besteld in de webshop van Protest Sportswear. Deze code is geldig tot en met 31-03-2023, zowel op de nieuwe als oudere collecties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.