We kunnen niet ontkennen dat huishoudelijke apparaten onmisbaar zijn in ons dagelijks leven. Ze maken ons leven makkelijker en comfortabeler. Maar net als alle andere materialen, gaan ook deze lifesavers stuk met tijd. Hieronder zullen we de meest voorkomende huishoudelijke apparaten bespreken die stuk gaan en waarschijnlijk daarna moeten worden vervangen.

Stofzuigers

Een stofzuiger is een huishoudelijk apparaat dat wordt gebruikt om stof, haar en andere kleine deeltjes op te zuigen van vloeren en andere oppervlakken. Stofzuigers worden steeds minder sterk na verloop van tijd en kunnen daarom minder stof en andere deeltjes opzuigen. Losse stofzuiger onderdelen zoals filters en opzetstukken kun je altijd vervangen door ze los te kopen. Een stofzuiger gaat ongeveer 5 jaar mee.

Wasmachines

Wasmachines zijn ook een van de huishoudelijke apparaten die vaak stuk gaan. Wasmachines gaan over het algemeen ongeveer zo’n 10 jaar mee, maar dit is afhankelijk van het merk, het type en hoe vaak je de machine gebruikt. Als je wasmachine veel trilt of veel lawaai maakt dan is het waarschijnlijk tijd om een ​​nieuwe te kopen.

Ovens

Als je oven steeds minder heet wordt of niet meer aangaat, kan dit duiden op een probleem met de verwarmingselementen of de thermostaat. Als je oven niet meer werkt, kan het een idee zijn om deze te laten nakijken door een reparateur. Ovens gaan ongeveer 15 jaar mee, maar dit is weer afhankelijk van het merk en hoe vaak je de oven gebruikt.

Koelkasten

Koelkasten zijn een van de meest essentiële huishoudelijke apparaten. Koelkasten gaan over het algemeen 20 jaar mee, maar ze kunnen eerder stuk gaan als ze niet goed worden onderhouden. Als je koelkast minder koel wordt, lekkage heeft of andere problemen heeft, is het tijd om er een nieuwe te kopen. Koelkast onderdelen zoals rubbers, lades en glasplaten kun je altijd los kopen als deze vervangen moeten worden.

Droger

Als je wasmachine niet meer droogt of de kleding niet meer zo snel droogt, kan dit duiden op een probleem met de ventilator of het verwarmingselement. Deze onderdelen kunnen vervangen worden door een reparateur. Een droger gaat ongeveer 15 jaar mee, maar dit is weer afhankelijk van het merk en hoe vaak je de droger gebruikt.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.