Dat Annie M.G. Schmidt dol was op poezen blijkt wel uit de nieuwe tentoonstelling De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt. Ook het Kinderboekenmuseum houdt van deze huisdieren en daarom staan ze deze voorjaarsvakantie centraal. T/m 1 maart biedt het museum dan ook kattige workshops en voorstellingen. 

Vertelvoorstellingen van de Verhalendame

Pim & Pom, Siepie. Het zijn een paar van de poezen die voorbij komen in de vertelvoorstelling van de Verhalendame voor de allerkleinsten. Voor grotere kinderen biedt het museum de voorstelling Het Kattenparadijs, over een arm meisje dat haar kat kwijtraakt. (ma t/m vr, diverse tijdstippen)

Theaterworkshop

Op zaterdag 29 februari kruipen kinderen in een speciale theaterworkshop in de huid van katten. Hoe lopen ze, wat voor geluid maken ze? Zijn ze lief? Samen met een theaterdocente maken de kinderen een kleine kattenvoorstelling.

Workshop Van kat naar mens

De moeder van Ibbeltje en Minoes zijn nu nette dames, maar vroeger waren zij poezen. De hele vakantie kan je in het Verhalenlab terecht voor een magische workshop waarin je van een kat een mens maakt, en andersom.

25 jaar Kinderboekenmuseum

Het Kinderboekenmuseum opende in 1994 voor het eerst zijn deuren en groeide uit tot een museum met een grote aantrekkingskracht en relevantie. Onlangs breidde het uit met de expositie De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt, die net als Schmidts werk vol zit van verrassingen, humor, taalspelletjes én katten. Met deze nieuwe tentoonstelling gaf het Literatuurmuseum/ Kinderboekenmuseum het startsein voor de viering van 25 jaar Kinderboekenmuseum. Heel 2020 zal in het teken staan van dit jubileum, met als hoogtepunt een speciale editie van de Kinderboekenparade, een laagdrempelig en interactief kinderboekenfestival, met als extra onderdeel De Grote Annie Voorleesmarathon. Dit zal plaats vinden op 21 mei, Schmidts 25e sterfdag, op het Plein in Den Haag (naast het Binnenhof).

Praktische informatie

Kijk op Kinderboekenmuseum.nl voor data en aanvangstijden. De extra activiteiten zijn gratis voor de bezoekers van het museum. Het museum is ook op maandag 24 februari geopend. Alleen voor de theaterworkshop kan gereserveerd worden.

Uitgelichte afbeelding: Eveline van Egdom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.