Het Kinderboekenmuseum opende onlangs de interactieve tentoonstelling De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt en staat daarom deze kerstvakantie in het teken van Floddertje, Abeltje, Otje en meer van deze grappige wijsneuzen. Tussen 21 december en 5 januari maak je in het Verhalenlab je Eigenwijze Kidscourant en onze Verhalendame trakteert jong en oud op de mooiste verhalen van Annie M.G. Schmidt. Voor echte Floddertjes heeft het Kinderboekenmuseum een heerlijke kliederworkshop!

Vertelvoorstellingen van de Verhalendame

Diepvriesdames, een lucifersdoosje waar alles in kan en een beest met een achternaam: ze komen allemaal voorbij in de vertelvoorstelling gebaseerd op Heksen enzo van Annie M.G. Schmidt. Speciaal voor de allerkleinsten vertelt de Verhalendame de leukste Jip en Janneke-verhalen.

Floddertjes workshop

Kom 22 of 27 december naar het museum en ga lekker aan de slag met de verschillende materialen, zoals vingerverf, stampers en sponzen. Echte Floddertjes kunnen hun lol op in de workshop waarin je heerlijk vies mag worden!

De Eigenwijze Kidscourant

Verzamel net als Minoes en de poezen het nieuws en maak de hele vakantie in een leuke doorlopende workshop een eigen editie van de Eigenwijze Kidscourant!

25 jaar Kinderboekenmuseum

Het award winnende Kinderboekenmuseum opende in 1994 voor het eerst zijn deuren en groeide uit tot een instituut met een grote aantrekkingskracht en relevantie. In 2020 viert het groots zijn 25-jarig jubileum; de feestelijkheden gingen afgelopen week van start met de opening De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt. Net als Schmidts werk zit deze vaste, interactieve tentoonstelling vol verrassingen, humor en taalspelletjes. Een feest voor jong en oud!

Praktische informatie

Kijk op Kinderboekenmuseum.nl voor data en aanvangstijden. De extra activiteiten zijn gratis voor de bezoekers van het museum. Het museum is ook op maandag 23 en 30 december geopend; op eerste kerstdag en Nieuwjaarsdag is het gesloten en op 24 december en 31 december sluit het museum om 15.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.