Tijdens de meivakantie, van 22 april t/m 7 mei, organiseert Museum Volkenkunde in Leiden, dagelijks activiteiten voor kinderen. Daarnaast vindt voor jong en oud op 29 en 30 april het COOL JAPAN weekend plaats. De hele periode zijn er workshops, rondleidingen en andere activiteiten bij de nieuwe tijdelijke tentoonstelling COOL JAPAN.

Dagelijkse activiteiten
In de meivakantie kunnen kinderen dagelijks deelnemen aan workshops, rondleidingen en andere activiteiten. Krijg de Japanse krijgskunst Aikido onder knie, knutsel Japanse karpers of Lucky Stars, leer dansen als een robot of ontwerp je eigen manga. Luister naar de spannendste verhalen bij het Japanse vertelkastje, de Kamishibai of ontmoet de menselijke robot Pepper. De allerkleinsten gaan op pad met een kleur- en speurkaart en maken een fantasieritje in de Wilde Bus.

COOL JAPAN weekend
Op 29 en 30 april is de wereldwijde fascinatie voor de Japanse beeldcultuur te beleven met shows, demonstraties, talks en workshops voor jong en oud. Twee dagen lang staat Museum Volkenkunde in het teken van cosplayers, lolita’s, superhelden, videogames en robots. Zowel volwassenen als kinderen kunnen dit weekend deelnemen aan verschillende activiteiten. Leer snoep sushi maken, Japans inpakken, speel games op een van de klassieke arcadekasten, neem een kijkje achter de schermen bij de tentoonstelling of zing een Japans liedje tijdens de karaoke.

Doorlopende activiteiten
Het hele jaar door kunnen kinderen in de tentoonstellingen van Museum Volkenkunde Superkrachten verzamelen. Volg de aanwijzingen in de zalen om Superkrachten te verdienen en speel in het nieuwe Wereld Lab de Superkrachtengame.

Praktische informatie
22 april t/m 7 mei
Let op: 27 april (Koningsdag) is het museum gesloten
Regulier museumentree | Gratis activiteiten | Aanmelden niet nodig
Bekijk de exacte data en tijden bij de workshops op www.volkenkunde.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.