Zondag 20 en Maandag 21 mei is Archeon geopend van 10.00 tot 17.00 uur voor een gezellige Pinksterdag. Neem een kijkje bij de Vikingen, doe mee met de Pinksterprocessie en reserveer een plekje voor de heerlijke Pinksterbrunch in de Romeinse Herberg.

Vikingen
De Vikingen hebben hun kampement opgeslagen in Archeon. Er zijn tal van kraampjes die alles verkopen van sieraden tot kleding, zeep tot honingwijn, wapentuig tot speelgoed. Ook zitten de Vikingen niet graag stil, zij vertellen graag over het dagelijks leven in de vroege Middeleeuwen. Dagelijks geven zij een demonstratie van de verschillende wapens en harnassen die door de Vikingen werden gebruikt en gedragen.

Pinksterprocessie
Doe ook mee met de Pinksterprocessie door Gravendam, het middeleeuwse stadje. De broeders zoeken wimpeldragers, klokkenluider, wierookvatdrager, vuurdragers en zingende processiegangers. Voordat de Processie start nemen we de rollen door en houden we een zangoefening. Na afloop van de Processie krijgt iedere deelnemer een kleine middeleeuwse lekkernij.

Pinksterbrunch 20 mei
Geniet op zondag 20 mei van een heerlijke Pinksterbrunch inclusief gratis entree tot het park! De Pinksterbrunch begint om 11.00 uur en eindigt om circa 13.00 uur. Na de brunch heeft u ruim de gelegenheid voor een bezoek aan het park. Bij de entree ontvang je een dagprogramma waar alle activiteiten van de dag op vermeld staan.

WINNEN!
LET OP: KAARTJES ZIJN DUS VOOR NA HET PINKSTERWEEKEND!
Wij mogen 4 vrijkaarten weggeven voor Archeon (geldig t/m 6 januari 2019)! Laat hieronder eventjes weten waarom jij meedoet aan deze actie en vergeet niet om je naam + een geldig mailadres achter te laten. Deze actie is inmiddels afgelopen!

 

61 thoughts on “Pinksteren in Museumpark Archeon!

 1. Wat een leuke actie! Ik doe graag mee, omdat het me super lijkt eens samen met mijn gezinnetje naar het Archeon te gaan. Een gezellig, maar ook erg leerzaam uitje.

 2. Levi mijn zoon en een vriendje het steeds over oudheden hebben en vroeger! Het mij erg leuk lijkt hun te verrassen met een dagje Archeon!

 3. Omdat onze dochter van 9 jaar gewoon liever naar het Archeon gaat dan naar een ander bekend pretpark. In het Archeon kan ze genieten van begin tot eind! Onlangs voor de eerste keer geweest maar ze wilt graag zo snel mogelijk nog een keertje! ?

 4. Dit lijkt me een heel leuke ervaring om met onze dochters naartoe te gaan! Beleven, zien en ruiken hoe het ‘vroeger’ was. Leerzaam!

 5. Super tof! Toen ik jong was gingen wij vaak daarheen en vond het geweldig. Nu mijn kinderen de leeftijd hebben dat ze fun en info kunnen samenvoegen lijkt me dit ook echt heel erg leuk voor hun om heen te gaan. Doe dus heel graag mee ?

 6. Wow wat een leuke actie! Toen ik zelf klein was vond ik het Archeon echt geweldig. Zo mooi hoe je terug kan gaan in de tijd. Het park geeft je echt het gevoel dat je in die tijd leeft. Ik zou er nu, jaren later, echt dolgraag terug naar toe gaan. Om alles te herbeleven en opnieuw die wereld in te stappen.

 7. Ik zou graag het Archeon met min gezin willen bezoeken omdat ik zelf dit park als kind 25 jaar geleden geweldig vond, en mijn kinderen ook deze ervaring wil laten meemaken!

 8. Wow het Archeon, daar ben ik zelf als kind op schoolreisje geweest. Dus dat moest haast wel 20 jaar geleden zijn, dat is dus echt wel erg lang geleden. Ik kan mij in ieder geval wel herinneren dat ik het heel erg interessant vond. Dus ik zou nu wel graag met mijn gezin erheen gaan.

 9. Wat een leuke actie. superleerzaam ook. ik ben er zelf nog nooit geweest helaas dus ik ben zelf ook heel erg benieuwd.

 10. mijn oudste zoon is echt ongelooflijk gefascineerd door de romeinen en de middeleeuwen. hij zou echt dolgelukkig zijn. hij doet het de laatste tijd erg goed op het speciale onderwijs en dit zou een mooi cadeau kunnen zijn.

 11. Hier wil mijn zoontje al lange tijd naar toe maar het komt er steeds niet van, helaas! als we deze prijs winnen kan ik hem er samen met een vriendje mee naartoe nemen! Kan niet wachten om het Archeon te bekijken.

 12. Met een flitsend, scherp zwaard
  rijdt Robin als ridder op z’n paard
  Hij is een held en hij is stoer,
  Soms als ridder vechtend met z’n broer.
  Over zee, door de lucht en over land,
  Verslaat hij met gemak zijn boze vijand.
  Het kasteel is in goede handen,
  Beschermt tegen agressieve vijanden.
  Maar met alleen een zwaard kost het wel veel geduld,
  Daarom gebruikt hij vaak zo’n handige katapult.
  Want om alle vijanden te trotseren,
  Moet hij zichzelf goed kunnen verweren.
  Hij schiet alle vijanden van hem af,
  Dat zal ze leren…dat is hun straf !
  Oke, bovenstaande gebeurd nu nog in z’n dromen,
  Hopelijk mag een bezoekje aan het Archeon er snel van komen.
  We hopen daarom dat we winnen,
  Dan kunnen de “terug in de tijd”-avonturen gaan beginnen…

 13. Museumpark Archeon staat nog op ons lijstje om daar eens naar toe te gaan. Dit is daarom een mooie gelegenheid. Ik weet zeker dat ik twee kinderen blij maak als ik kaartjes win!

 14. Net op school geleerd over ridders en kastelen maar nog niets hiervan gezien, dus doen we mee met dit leuke verleden tijd idee ??????

 15. Wat een fijne actie ik ben hier ooit meer dan 10 jaar geleden heen geweest en ik had er erg veel van genoten. Ik zou graag mijn vriend hier kennis mee willen maken zodat hij ook een mooi museumpark ook kan ontdekken.

 16. Vroeger zelf met schoolreis naar toe geweest en geweldige herinneringen aan. Nu zijn mijn kinderen oud genoeg om ook eens mee te nemen. Zullen ze prachtig vinden. Toevallig heb ik ze er laatst over verteld dus toen ik deze actie zag dacht ik meteen: meedoen!

 17. Super leuke actie,
  We doen graag mee. Onze 2 zonen Berend (12) en Martin (8) zijn van de speeltuin gehalte af. Ze zijn meer geïnteresseerd over wat er vroeger heeft afgespeeld. Wij willen er dolgraag heen met ons 4en en ach ja, papa en mama steken er ook wat van op.

 18. Wat leuk! Vooral omdat ik zelf als puber een keer bij Archeon ben geweest. Ik vond het toen erg interessant, kan ik me nog wel herinneren. Nu, zoveel jaren later, zou ik dolgraag mijn meiden ook deze ervaring gunnen. Daarnaast ben ik erg benieuwd of ik nog iets zal herkennen van jaren geleden, het zal ongetwijfeld hier en daar veranderd zijn!

 19. Ik doe graag mee voor mijn familie. Mijn bijna vier jarig zoontje zou dit geweldig vinden. Wat een geweldig park is het en ben zo benieuwd hoe hij er op gaat reageren.

 20. Vorig jaar in Frankrijk hebben we een kasteel bezocht, met “echte” ridders te paard, jonkvrouwen en narren. Dat was een groot succes, want onze kinderen waren razend enthousiast. Ik zou ze nu graag verrassen met “echte” vikingen!

 21. zoooo leerzaam zouden hier dolgraag heen gaan met onze tweeling voor de leuk , gezelligheid en er ook nog eens wat van op te steken!

 22. Oh wat leuk! Mijn kinderen zijn dol op geschiedenis, het is zelfs hun lievelingsvak. En die interesse wil ik graag stimuleren!

 23. Normaal gesproken doe ik niet mee met een actie voor iets wat zo ver weg is maar dit lijkt me echt heel erg leuk! Dan maken we er maar een weekendje weg van om dit te bezoeken.

 24. Graag zou ik mijn zoontje Julian en dochter patty meenemen naar archeon
  Omdat, Julian denkt dat hij soms zelf een ridder is?en verkleed gaat met helm, masker en zwaard ?
  En het zou natuurlijk geweldig zijn als dus ‘echte ridders’ in gevecht gaan?
  En natuurlijk voor mijn dochter om ‘echte jonkvrouwen te ontmoeten!

 25. leuk een dagje eruit met de kids, daar maken we heel graag kans op natuurlijk.
  zeker belangrijk dat de kleintjes ook zien hoe het vroeger was en ze beseffen hoe goed ze het nu hebben.

 26. Altijd al graag een keertje naar het Archeon gewild , maar het is er nooit van gekomen.
  Misschien nu een keer, als ik mee doe met deze winactie.
  Ben heel erg benieuwd.
  Ik volg op Bloglovin en waag een kansje voor dit dagje uit.

 27. Ik ben 25 jaar geleden een keer in het Archeon geweest en ik vond het geweldig. Lijkt me ook leuk om nu met onze kids naar toe te gaan

 28. we zijn 5 jaar geleden hier naartoe geweest en de kinderen vonden het erg leuk en leerzaam. wij vonden het ook een erg leuk en leerzaam park. nu willen we er nog wel een x naartoe, want nu zijn de kinderen op een leeftijd dat ze het ook nog leuk vinden..

 29. Zou graag met de meiden eens naar het Archeon gaan. Zelf ook nog nooit geweest. Zou dus een hele belevenis worden voor ons allemaal! Nieuwsgierig hoe het er toch lang geleden aan toe ging….

 30. Je bent nooit te oud om iets te leren en van dit uitje ga je weer terug in de tijd en weet je weer waar we vandaan kwamen. Ik ben er heel vroeger wel eens een keer geweest maar daar weet ik eigenlijk niet veel meer van en op deze manier maak je nog eens kans om je geheugen weer op te frissen. Nu maar duimen dat dit misschien wel werkelijkheid gaat worden.!!!!!!

 31. Ik heb heel goede herinneringen aan Archeon uit mijn kindertijd. Nu zou ik er graag mijn eigen kinderen mee willen nemen voor een leerzame dag

 32. Is kei leuk hier zijn ze erg geïnteresseerd in geschiedenis. Vele boeken over gelezen, Nu hopelijk in Archeon te zien.

 33. Gaaf!! We zijn 1x eerder naar het Archeon geweest, maar hebben toen lang niet alles kunnen zien. Graag ga ik nog een keer met ons gezinnetje!!

 34. Lijkt me heerlijk om mijn kids een dagje mee terug in de tijd te nemen, een leerzaam maar zeker ook vermakelijk dagje uit

 35. Ik hoop dat ik met mijn gezin naar het archeon zou mogen. Dit omdat mijn kinderen gek op de geschienisles zijn. Of het nu gaat over de middeleeuwen of over vikingen of Romeinen ze vinden het super interessant en willen hier alles over weten. Ik wil ze zo graag het archeon laten zien en beleven. Nu duimen of dit uitkomt

 36. Ik ben gek op geschiedenis en wil dit graag overbrengen op kinderen zoals die van mijn vriendin en in het archeon wordt het prachtig en stoer uitgelegd zonder dat het een saaie bedoening wordt

 37. Leuk en leerzaam park. Ik ben er met mijn werk (basisschool) voor het laatst geweest. Zou nu graag met mijn dochter gaan. Zij is heel nieuwsgierig.

 38. Wat leuk; lekker leerzaam en leuk. ik ben er zelf nog nooit geweest; mijn man wel en zegt al een paar keer dat dit zo leuk is voor de kinderen!

 39. Samen met onze dochter en haar BFF door de tijd reizen en kennis maken met Romeinen en vuur maken in de prehistorie..dat klinkt als het ultieme uitje!

 40. Oehh, ik ben nu al een jaar van de middelbare school af, en hoewel ik het niet had verwacht, mis ik mijn Grieks en Latijn lessen best wel… Ik zou het ontzettend leuk vinden mij toch weer eens een keer in deze wereld onder te dompelen, en dan met mijn vriend, mijn zusje van elf en een vriendinnetje van haar, om die twee ook warm te maken voor de oudheid ? Ik hoop dat ik een kansje maak!

 41. Heel leuk ! Wij zijn anderhalf jaar geleden eens in december geweest. toen viel het erg tegen ivm het weer en het uitblijven van activiteiten. Ik zou graag nog eens met beter weer terug gaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.