museumUniek slaapfeest voor families op het jarige VOC-schip van Het Scheepvaartmuseum 

Deze maand ligt de replica van het VOC-schip Amsterdam 25 jaar aan de steiger van Het Scheepvaartmuseum. Deze bijzondere verjaardag wordt groots gevierd met de unieke mogelijkheid om tijdens Pinksteren een nacht te slapen op de publiekslieveling van het museum. Kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar kunnen, samen met een ouder of volwassen begeleider, solliciteren als ‘nachtmatroos’ en hun aanmeldformulier op maandag 25 april 2016, tussen 9.00 en 17.00 uur, persoonlijk inleveren in het museum. Er zijn in totaal 25×2 slaapplekken beschikbaar.

Aanmelden
Net als in de VOC-tijd, toen de aanmeldingen ook op een vaste locatie en vooraf aangekondigde dag  plaatsvonden, gebeurt dat voor het unieke evenement ‘Slapen op het VOC-schip’ ook. Op maandag 25 april 2016 kan elk kind tussen 8 en 12 jaar zich samen met een ouder of begeleider als duo aanmelden in Het Scheepvaartmuseum. Aanmelden en deelname aan ‘Slapen op het VOC-schip’ zijn gratis. Na het inleveren van het speciale aanmeldformulier kan elke potentiële nachtmatroos genieten van een lekkernij, want wie jarig is, trakteert! Ook is er een uitgebreid vakantieprogramma in verband met de start van de meivakantie. Onder toezicht van een notaris worden de 25×2 gelukkige winnaars willekeurig geselecteerd uit alle aanmeldingen en deze worden op 2 mei bekendgemaakt.

Pinksterweekend
Aanvang van het evenement ‘Slapen op het VOC-schip’ voor de geselecteerde nachtmatrozen is zondagmiddag 15 mei, waar de reis naar de Gouden Eeuw begint in het museum. Spelenderwijs leren de 50 aanwezige kinderen en begeleiders elkaar en het schip kennen. Daarna is het tijd om, als echte nachtmatroos, ‘aan het werk’ te gaan: corvee, een vlag maken, een lied schrijven, voorleesdienst en eten proeven geïnspireerd door maaltijden aan boord tijdens de Gouden Eeuw. Uiteraard is er ook ruimte voor ontspanning met spelletjes en een spannende VOC-schip-quiz. Maandagochtend 16 mei wordt afgesloten met ontbijt en ochtendgymnastiek waarna de nachtmatrozen hun achtergebleven familie om 9.30 uur met een welkomstritueel weer zien op de steiger van Het Scheepvaartmuseum.

Alle informatie over aanmelden, voorwaarden van deelname en de veelgestelde vragen zijn te vinden op www.hetscheepvaartmuseum.nl/slapenophetvocschip

Over Het Scheepvaartmuseum
Het Scheepvaartmuseum, gevestigd in een monumentaal pand uit 1656, laat zien hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. In twaalf  interactieve tentoonstellingen ontdekt de bezoeker op zijn eigen manier 500 jaar maritieme geschiedenis. Het toont het beste uit de vooraanstaande collecties. Bovendien zijn er speciale familietentoonstellingen, zoals ‘Het verhaal van de walvis’ en ‘Het leven aan boord’. Met zo’n 330.000 bezoekers per jaar bevindt het museum zich in de top 10 van Amsterdamse musea en is daarmee een trekpleister voor binnen- en buitenlandse bezoekers.

2 thoughts on “Uniek slaapfeest op het jarige VOC-schip van Het Scheepvaartmuseum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.