eiDit keer doen we het eens anders besluit ik samen met Uitgeverij De Eenhoorn. In plaats van dat ik aanvraag uit de catalogus Voorjaar 2016, sturen zij recensie-exemplaren op van titels waarmee ze de lezers van KiDDoWz graag kennis willen laten maken.

Een eend vindt in een donkere grot een vreemd ei met vlekken. Haar moederinstinct zorgt ervoor dat ze het uitbroed en de baby noemt haar direct “Mama”. Het jong is een vreemde eend in de bijt en de andere dieren proberen het weg te jagen. Daar steekt de moedereend een stokje voor. Het jong eet goed en wordt groter en groter. Ze probeert hem te leren zwemmen en vliegen, maar dat slaat niet aan. Hij kan wel erg hard rennen en rent de wijde wereld in. De moedereend maakt zich zorgen tot hij een tijdje later hij met een vriendinnetje aan komt lopen. En ze leggen een ei in dezelfde grot.

Het prentenboek ‘Wat een ei!’ met zachtroze/ cremige kaft wordt hier enthousiast ontvangen. Helemaal wanneer de eend moeder wordt van een dino! Een schot in de roos voor onze peuter. Lieve dino’s spreken erg tot haar verbeelding. Het prentenboek is dan ook geschikt voor meisjes-en jongenspeuters. Het verhaal loopt met kleine muizenstapjes heel liefdevol tot een mooi einde.

‘Wat een ei!’ van Sally Grindley (tekst) & Pascal Lemaitre (illustraties), Uitgeverij De Eenhoorn 2016 is o.a. hier te koop. Via deze link kan je ook wat doorbladeren.

Boek 7/52 #prentenboekperweek

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.