De komende periode zijn veel mensen vrij, vanwege de feestdagen. Het is dan tijd om te genieten van elkaar; samen lekker eten, spelletjes doen en misschien wel lekker een winterse wandeling maken. Want hoe koud het ook is, het is altijd gezond om buiten te zijn. Ik geef 7 tips voor als je besluit om te gaan wandelen in de winter. 

#1 Kleed je goed aan
Kijk van tevoren goed naar de weersverwachtingen en pas je kleding daarop aan. Het beste kun je ervoor kiezen om laagjes aan te trekken, het voordeel is namelijk dat je dan, als het te warm is, ook nog laagjes uit kunt trekken. Zorg ook dat je een fatsoenlijke rugzak bij je hebt waar je in elk geval een EHBO-set, eten en drinken, handschoenen, extra (regen)kleding in kwijt kunt.

#2 Weet waar je gaat wandelen
Bekijk van tevoren goed waar je wilt gaan wandelen. Er zijn online verschillende (gratis) wandelroutes te vinden. Zo weet je precies wat je kunt verwachten. Kies voor een gewone wandelroute, of voor eentje waarbij je je smartphone moet gebruiken.

#3 Zorg voor goede schoenen
Zorg dat je schoenen ingelopen zijn én lekker zitten. Nieuwe (berg)schoenen kunnen binnen no time voor blaren zorgen en dat wandelt nou eenmaal niet zo prettig. Stevige zolen geven extra grip op natte hellingen of in de sneeuw.

#4 Ken je grenzen
Als je niet gewend bent om veel en ver te wandelen, zorg er dan voor dat je je eigen grenzen goed bewaakt. Je moet tenslotte altijd weer terug.

#5 Neem voldoende eten en drinken mee
Ook als zijn de temperaturen laag, zorg ervoor dat je altijd voldoende drinken bij je hebt. Je weet nooit hoe iets kan lopen. Ook wat eten meenemen kan nooit kwaad. Zeker als je met kinderen gaat wandelen is dit van groot belang.

#6 Zorg dat je bereikbaar bent
Zorg dat je een mobiele telefoon mee hebt, zodat je bereikbaar bent, maar ook in eventuele noodgevallen zelf kunt bellen.

#7 Neem voldoende pauzes
Rust ook af en toe uit, je kunt namelijk, zeker als het koud is buiten, sneller uitgeput raken. Ook hier geldt weer…ken je grenzen! Ondertussen geniet je van het uitzicht en van elkaar…heerlijk toch?!

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.