De zomervakantie heeft haar intrede gedaan (of staat voor de deur): tijd om superveel leuke dingen te ondernemen! Dingen doen die je altijd al graag hebt willen doen, dagjes weg, op vakantie, misschien heb jij al wel allemaal leuke plannen gemaakt. Heb je ook al gedacht aan een leuk dagje Amsterdam? Ik was er laatst en heb een paar superleuke hotspots bezocht. Deze hotspots maken een dagje Amsterdam super leuk en in dit blog vertel ik er alles over.

Om mee te beginnen: Een griezelig goed begin
Hou jij van interactief theater, griezelen én een vleugje geschiedenis? Dan heb ik het perfecte uitje voor je: The Amsterdam Dungeon. Ik mocht erheen en samen met andere bloggers werden we rondgeleid door het donkerste stukje van Amsterdam: we daalden af naar de kelders en liepen door verschillende historische locaties. Het was super donker en voordat we het wisten stonden we oog in oog met de beul, die ons haarfijn uitlegde wat voor martelingen hij allemaal in petto had om bekentenissen los te krijgen. We werden meegenomen langs de anatomische onderzoeken en werden onderworpen aan een oordeel van de bloedraad.

The Amsterdam Dungeon is een interactief theater waarin je zelf wordt betrokken in het spel en in het verhaal. Voordat je het weet zit je zelf op de stoel bij de beul! Ik werd veroordeeld door de bloedraad, de aanklacht: ik was de grootste modeslachter van Amsterdam. Nou, daar sta je dan als fashionblogger, met een bordje om je nek.

In ongeveer 80 minuten vliegt er zo’n 500 jaar aan geschiedenis aan je voorbij. Door deze details en jaartallen, steek je misschien zelfs nog wat op van je tripje naar de Amsterdamse kelders! De laatste act is om niet te vergeten en als je het overleefd hebt, dan staat er een prachtig heksencertificaat voor je klaar. En je kunt je foto bekijken, maar waar in de show die genomen wordt vertel ik lekker niet… ?

Handig met een combiticket: selfies maken met je favoriete beroemdheden
Een superhandige aanbieding waarmee je twee dingen in één dag kunt doen: een combiticket voor The Dungeon en Madame Tussauds. Je krijgt dan nog korting ook! Madame Tussauds is een soort museum waar allemaal wassen beelden staan van jou favoriete beroemdheden. Ze lijken levensecht en je kunt er uitgebreid mee op de foto! Vergeet vooral je camera niet mee te nemen om jouw poses met Adèle, Justin Bieber of Ariana Grandé vast te leggen.


Kosten van een combiticket: (vanaf) 30,-
Kaartje voor The Amsterdam Dungeon: 22,- (Aan de deur)
Kaartje voor Madame Tussauds: 23,50 (Aan de deur)

De adviesleeftijd om The Dungeon te bezoeken is tien jaar, maar ze houden niemand tegen om te gaan. Mocht je het niet meer leuk vinden, dan kun je elk moment naar buiten.

En, is dit dagje Amsterdam wat voor jou? Of heb jij nog meer tips voor een dagje Amsterdam? Laat het dan weten! Ga je? Dan wens ik je heel veel plezier!

Liefs,

Celine – Thehatwiththegirl.wordpress.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.