Wij wonen in een particuliere huurwoning, we zouden in huis dus best wel wat kunnen veranderen, maar echt slim is dat eigenlijk niet. Je moet namelijk altijd (als je de woning weer verlaat) zorgen dat het in de originele staat is.

Als enige in ons rijtje, hebben wij twee toiletten, één beneden en één boven. Heel relaxed dat we dus midden in de nacht niet naar beneden hoeven, als een bezoekje aan het toilet noodzakelijk is. En ook als er twee mensen tegelijk gebruik moeten maken van het toilet, is het heel erg fijn.

Natuurlijk hopen wij ooit een eigen woning te kunnen kopen. Ik droom dus al regelmatig over hoe ik dan het liefste ons huis in zou willen richten. Mijn droombadkamer heeft in ieder geval 2 wasbakken (of één hele grote, met daarboven twee spiegels)! Gelukkig bestaan er genoeg websites om complete badkamers te bekijken.

De ruimte die we nu hebben is beperkt en dat komt dus mede door het toilet wat in de badkamer zit. We hebben daarnaast een douchecabine en een wastafel. Op zich genoeg ruimte, als je in je eentje in de badkamer bent…maar het komt best vaak voor, dat er twee mensen tegelijk hun tanden willen poetsen. Al met al, niet erg handig dus! Meer ruimte zou dus in een nieuwe woning erg prettig zijn met een gezin van 4. En als het kan een bad in de badkamer. Wat lijkt het me heerlijk om met een boek in bad te zitten.

Ik hou absoluut niet van ontzettend veel kleur in de badkamer, dus ik zou graag grijs-witte tegels hebben. Een ruime douche met glazen deur lijkt me ook erg mooi. Nu hebben we zo’n simpele plastic schuifdeur, die inmiddels twee kanten op kan. Maar vernieuwen gaan we niet, dat doen we pas als we dus een eigen huisje hebben.

Een toilet in onze toekomstige badkamer? Ik denk het wel, want het is voor ons allemaal zoiets normaals, om eventjes je kamer uit te hollen naar het toilet, om vervolgens weer in je (nog warme) bed te duiken. O ja…en een ingebouwde radio, dat lijkt me ook wel wat. De momenten dat ik onder de douche sta, vind ik het heerlijk om muziek te luisteren, alleen mijn mobiel hoor ik amper als het water naar beneden klettert.

Een bad vind ik heerlijk als ik op vakantie ben, maar zelf een bad hebben lijkt me niks. Ik denk dat er dan toch heel weinig gebruik van gemaakt wordt. Mijn partner zou wel een bad willen. Mochten we daarvoor kiezen, dan graag een bad en douche apart, want in bad douchen vind ik echt een verschrikking.

Qua aankleding; ik hou van boeddha’s, dus die zullen zeker terugkomen. Misschien een aantal nepbloemen in een grote vaas, om een romantische sfeer te creëren. En leuke mandjes, waar dan alle doucheproducten en handdoeken in opgeborgen kunnen worden!

Ik droom nog eventjes door in ieder geval!

Een aantal weetjes over douchen die ik tegen kwam en met jullie wil delen;

1. Ga niet douchen als het onweert. Deze waarschuwing wordt nog steeds door brandweerkorpsen afgegeven. Tegenwoordig hebben veel huizen kunststof waterleidingen en dan is er eigenlijk bijna geen kans meer om via die leidingen geëlektrocuteerd te worden.
2. Niet nodig om elke dag te douchen. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat het beter is om het maar een keer of 3 per week te doen.
3. Niet douchen met hechtingen. Vaak mag je na 1 tot 3 dagen weer douchen, maar dat is zeker niet bij alle ingrepen het geval. Bespreek dit even met je huisarts of specialist.
4. Wereldrecord douchen. Dit is in handen van een aantal Duitse jongeren. Zij hielden het in totaal 101 uur vol.

Afbeeldingen: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.