In het weekend van 1 en 2 september ben je weer welkom op het Media Park in Hilversum voor de Open Studio Dagen. Je krijgt hier een exclusief kijkje achter de schermen bij radio en televisie en er is genoeg te zien en beleven voor jong en oud. En nog leuker; entree is gratis!

Op het moment van schrijven wordt er nog hard aan de programmering gewerkt (o.a. van BNNVARA en de radio). Ik raad je dan ook aan om de komende tijd zo nu en dan zeker een kijkje te nemen op de website, of er al wat meer bekend is. In ieder geval zijn de volgende activiteiten wel bevestigd;

Op zondag bij RTL
Dit jaar zal RTL op zondag wederom de deuren van studio 21 opengooien! Tijdens de Open Studio Dagen kun je de Story Zoo karakters ontmoeten, kijken naar een voorstelling van Poppenkast TV en ook is Brandweerman Sam aanwezig voor een heuse meet & greet. Voor meer informatie mbt de tijden neem je eventjes hier een kijkje!

Speel de hoofdrol in je eigen film
Tijdens de Open Studio Dagen kun je de hoofdrol spelen in je eigen film! Verzin een verhaal en maak een tekening van de plek waar het zich afspeelt. Met behulp van green screen techniek word je in je eigen tekening gefilmd. Spelen, vliegen, wandelen, zwemmen en zweven, in je eigen tekening kan het allemaal! Meer informatie is hier te vinden.

Laat je selfie in 3D printen
Kom tijdens de Open Studio Dagen langs bij de stand van Momentize en ervaar hoe uniek het is om jezelf in 3D vast te leggen! Hiermee ben je één van de eerste met je eigen mini-me in Nederland! Meer informatie is hier te vinden.

Muziek en meer bij AVROTROS
Neem een kijkje achter de schermen in de EenVandaag Studio en de Sterren NL-radio Studio. Ontmoet diverse AVROTROS-presentatoren als o.a. Anniko van Santen, Ron Boszhard en Frits Sissing. Zing en dans mee met de artiesten van het Junior Songfestival. FOURCE geeft zelfs een mini-concert! Ook zijn de acteurs van Brugklas weer aanwezig. Je kunt je de hele dag vermaken bij o.a. de tenten van Opsporing Verzocht, Zappsport, Jill en CupcakeCup. Hou deze pagina goed in de gaten.

Neem een kijkje in Beeld en Geluid
Beeld en Geluid pakt elk jaar weer uit en zo kan je ook dit jaar weer een gratis kijkje nemen in de Beeld en Geluid Experience. Er zijn pop-up presentaties, je kunt GIF’jes maken, leren presenteren, een eigen vlog maken en nog veel meer. Neem een kijkje op deze pagina om te zien wat er nog meer te doen is.

Omroep Max pakt uit!
Elk jaar pakt MAX uit! Ook dit jaar doen ze weer mee. Kom autocue lezen, diverse decors bekijken in 2 verschillende studio’s, gratis koffie/thee/ijs, schmink voor de kleintjes en woon live radioprogramma’s bij! Neem een kijkje op deze pagina om het programma te bekijken.

Een fotoshoot van Hebbes Casting
Casting is een ruim begrip. Van eenvoudig een tv-programma bijwonen tot figureren in een film. Model zijn in een brochure of echt leren acteren. Inschrijven bij Hebbes.nl is alvast jouw stap 1 in de media. Hebbes Casting bestaat dit jaar 31 jaar en staat altijd open voor nieuw talent dat als (aankomend) acteur of model kan fungeren voor de camera. Alle leeftijden. Alle soorten en maten. Alle afkomsten. Kom tijdens de Open Studio Dagen langs voor een fotoshoot en wie weet word jij het nieuwe acteertalent of model!

Rondgereden worden in een limousine
Het Media Park is 45000 m2 groot, ga het maar eens lopen! Heb je geen zin in zere voeten? Dan kan je heel gemakkelijk de limousine pakken die je vervoert van de ene naar de andere hotspot op het Media Park tegen een kleine vergoeding van € 2,50 per persoon.

NTR
De NTR is de publieke omroep die speciale programma’s maakt voor alle doelgroepen op het gebied van informatie, educatie, cultuur, jeugd en diversiteit. Test je presentatie- en acteertalent voor camera, kom quizzen met Studio Snugger of neem een radiopromo op in de mobiele Nieuws&Co/Kwesties-studio. Allemaal bij de NTR!

Muziekids TV Toren
Kijk uit over het Media Park vanuit de TV toren! Neem de lift naar boven en geniet van dit prachtige uitzicht. Kinderen tot 5 jaar gratis. Boven de 5 jaar is het € 5,- per persoon. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang. De opbrengst gaat naar Muziekids, waar zieke kinderen via muziek weer kind kunnen zijn. Let wel op dat er een maximaal aantal mensen naar boven mogen per keer.

Hillywood Tours
Stap in de Hillywood Tours voor een uitgebreide rondleiding over het Media Park. In Hillywood gebeurt altijd wel wat: BN’ers lopen hier zomaar in het wild, sterren rijzen en vallen en duizenden talenten doen er audities voor The Voice. Niet alleen is het Media Park het grootste in zijn soort in Europa, het is ook een plek met een bijzonder rijke historie. De Walk of Fame, de studio’s, de wereld van de televisie, een enthousiaste gids vertelt er alles over! Tijdens de open studio dagen brengt de Hillywood Tours je van de ene naar de andere hotspot op het mediapark tegen een kleine vergoeding. Met een polsbandje die je op verschillende plekken kunt kopen kun jij de hele dag gebruik maken van de treintjes en tijdens je rit vertelt onze enthousiaste gids je alles over het Media Park. (De opstap/uitstap plaatsen kunt u terugvinden op de plattegrond.)

PANDORA

Studio 21 is dé unieke all-in locatie voor jouw personeelsfeest, productintroductie, beurs, award show, concert, congres, theateruitvoering en televisieopname. De locatie is geschikt voor 50 tot 1.600 gasten, maar door andere studio’s aan te sluiten of als subruimte te gebruiken, kan de capaciteit verhoogd worden tot meer dan 5.000 gasten. En uiteraard vindt Dinnershow Pandora in Studio 21 plaats! Altijd eens binnen willen kijken bij de repetitie van een groot evenement in Studio 21? Op zondag 2 september is dit mogelijk en kun je meekijken met de showblokken van Dinnershow Pandora!

Unbranded
Het decorbedrijf van Nederland, Unbranded,  opent haar deuren! Het bedrijf maakt heel veel decors die je op TV ziet! Zoals het decor van Radar, Nieuwsuur en De Wereld Draait Door. Maar ook het decor van het Eurovisie Songfestival dat 2 jaar terug in Wenen plaats vond is door het Hilversumse bedrijf Unbranded gemaakt! In de bouwhal van Unbranded worden alle decors gemaakt voor de televisieprogramma’s. in de bouwhal kan je meekijken hoe aan de nieuwe decors wordt gewerkt.

Kom op de voorpagina van de Gooi- en Eemlander
De Gooi- en Eemlander bij de Open Studio Dagen. Kom langs bij de VW Fotobus van De Gooi- en Eemlander en maak gratis een mooi portret!

NOS
Op het Journaalplein kunnen bezoekers op 2 september snuffelen aan het vak van verslaggever of presentator. Bezoek de Jeugdjournaalbus, volg een workshop over het weer,  nieuws of sport. Woon een live-uitzending bij van Langs de Lijn en ontmoet échte verslaggevers en presentatoren! Binnenkort verschijnt de programmering op deze pagina.

MBO College Hilversum
Het MBO College Hilversum heeft op het Media Park diverse opleidingen op het gebied van Media, en Podium en Evenemententechniek met Studio 6 en Heideheuvel als vaste praktijklocatie. Kom langs tijdens de Open Studio Dagen om alles te weten te komen over deze opleiding!

Green Screen
Beleving van Media presenteert: Green Screen. Breng een bezoekje aan de stand en ervaar de magie van een green screen, leer autocue lezen en maak je eigen journaal! Of voel je een echte ster tijdens onze Instagram fotoshoot! Meer weten over Beleving van Media? Klik dan hier.

Meer informatie over de tijden en bereikbaarheid zijn hier te vinden!

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.