Afgelopen zaterdag stond er voor het eerst in lange tijd, weer een heus gezinsuitje op de planning. Samen gingen we op weg naar de Julianatoren, waar t/m 31 augustus de Jul & Julia Zomerweken in volle gang zijn. Dat het een warme dag was mocht de pret niet drukken, want met voldoende drinken en regelmatig de schaduw opzoeken kom je altijd een heel eind. Je zomervakantie hier vieren is één groot feest. De meer dan 60 attracties bieden meer dan genoeg pret voor het hele gezin.

Met de bus van en naar P2
Nadat we onze bolide hadden geparkeerd, liepen we naar de bus om vervoerd te worden naar het park vanaf P2. Je zou het in principe kunnen lopen, maar op een warme dag als dit, is het een stuk prettiger om de bus van Jul óf Julia te duiken. De oudste was in ieder geval blij dat we in de blauwe bus mee mochten (zowel heen als terug), want als je 9,5 jaar bent, dan is de kleur roze toch echt niet cool (vindt hij dan eh). De airco stond niet zo heel hoog, maar gelukkig stonden we niet hutje mutje op elkaar en was het korte ritje goed uit te houden. Eenmaal aangekomen haalde ik onze tickets bij de hoofdkassa op, om vervolgens het park in te duiken.

Muizendans op het Torenpodium
We waren omstreeks 10.45 uur binnen, dus de openingsshow was al in volle gang. Op het Torenpodium aan het begin van het park was het gezellig en werd er vrolijk gedanst. Overigens; ik heb super veel respect voor alle mensen die in zo’n pak rondlopen op warme dagen als deze. Ondanks de hitte maken ze er één groot (zomer)feest van! Wat ik trouwens wel grappig vond, is dat ik de songtekst van de Muizendans nog steeds helemaal kon meezingen. Moet je nagaan hoe meeslepend de liedjes in de Julianatoren zijn. Verder is het allemaal een ontzettend gezellig en kleurrijk geheel…perfect voor kinderen dus!

Nieuwe parkshow  ‘Jul & Julia en de Reis om de Wereld’
Ook de show ‘Jul & Julia en de Reis om de Wereld’ die je kunt bekijken in het theater achter in het park wordt met veel enthousiasme gespeeld. In deze nieuwe show gaan Jul & Julia samen met meneer Kaasgaaf of mevrouw Suikerspin op reis naar verre landen. En dat is niet om vakantie te vieren …. De boeven hebben namelijk weer iets nieuws bedacht om de baas van Kinderpretpark Julianatoren te worden. De show duurt ongeveer 25 minuten en is meerdere keren per dag te bekijken.

Mexicaanse Dansshow en Limbo dansen
Mevrouw Suikerspin kreeg het hele park aan het swingen, zelfs met deze tropische temperaturen. Met haar nieuwe gezellige zomerse nummer “Mexico-o-oh” enthousiasmeert ze iedereen om gezellig mee te dansen. En meneer Kaasgaaf houdt het limbo touw steeds lager wanneer de kleine bezoekers al dansend en swingend er onderdoor gaan. Beide shows duren ongeveer 15 minuten en zijn te zien op het Torenpodium.

Trampoline springen, in de botsauto’s, griezelen in het spookhuis en meer
Onze jongste was nog niet eerder in een pretpark geweest, dus heeft uiteraard zijn ogen uitgekeken. Op schoot zitten in de verschillende attracties vond hij fantastisch, maar op de trampolines springen was toch wel zijn favoriet van de hele dag. De oudste vond vooral de botsauto’s heel erg leuk en griezelen in het spookhuis. Uiteraard hebben we (bijna) alle attracties uitgeprobeerd, maar dat is echt teveel om allemaal op te noemen. We hebben een heerlijke dag gehad, met tussen de middag een lekker hamburger menu voor ons en voor de jongens een kidsmenu (deze hebben ze in een jongens- en meisjesvariant). Je kunt er ook voor kiezen om zelf wat lekkers mee te nemen en dit te nuttigen op de picknickplaats achter in het park.

Zomeravonden
Op zaterdag 28 juli en zaterdag 4, 11 en 18 augustus is Kinderpretpark Julianatoren geopend tot maar liefst 20:00 uur! Elke Zomeravond is in een sfeervol thema en waan je je gedeeltelijk in een ander land. De Zomeravonden mag je niet missen!

Thema Zomeravond 28 juli: Het Wilde Westen
Thema Zomeravond 4 augustus: Afrika
Thema Zomeravond 11 augustus: Thailand
Thema Zomeravond 18 augustus: Mexico

Meer informatie over o.a. het park, openingstijden en entreeprijzen zijn te vinden op de website van de Julianatoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.