dikkiedikAls er iemand heilig is in ons huis, is het Dikkie Dik wel. Zoonlief (3) loopt de hele dag met zijn grote vriend in zijn armen rond. Dikkie Dik is zijn alles. Zijn enthousiaste snoetje toen het recensie-exemplaar van de Dikkie Dik Activiteitenkaarten door de bus viel was dan ook onbetaalbaar!

In het handige uitschuifdoosje zitten 25 kaarten kaarten, met op beide zijden een leuke activiteit. Met de bijgeleverde stift speel je het spel of maak je de puzzel. Het wissertje op de dop van de stift zorgt ervoor dat de kaarten keer op keer herbruikbaar zijn. Zo kunnen de kaarten rouleren binnen een gezin of bewaard worden voor een andere gelegenheid.

De kaarten variëren in moeilijkheid en type. Van het herkennen van emoties, het aanvullen van afbeeldingen tot het ontdekken van letters en herkennen van klanken. Dat maakt dat de kaarten geschikt zijn voor kinderen in de leeftijd van 3-6 jaar.

Natuurlijk moesten de kaarten gelijk in de praktijk uitgetest worden. Mijn dochter (6) vond het heerlijk om tijdens een lange autorit alle 50 opdrachten te doorlopen. Ze drukt normaal gesproken nogal flink op de penpunt, waardoor menig potlood breekt en stift naar binnen wordt geschoven, maar deze stift doorstond haar sterke hand met verve. Ze gaat na de zomer naar groep 4, dus de opdrachten waren misschien aan de simpele kant, maar dat mocht de pret niet drukken.

Mijn zoon heeft zich tijdens een lange maaltijd goed vermaakt met de kaarten. Zo bleef hij toch aan tafel, maar werd niet jengelig (en konden wij heerlijk tafelen). Win-win dus!

Komende week gaan we op vakantie… de activiteitenkaarten gaan zeker mee. Ik kan nu al genieten van de rust op de achterbank!

Ook benieuwd naar de activiteitenkaarten? Ze zijn voor €8,99 te koop bij Bruna.

/Annemarel 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.